Torsdag

Gokväll darlings! ♥ Idag har jag varit ledig från jobb. Var hos sjukgymnasten, som sa att min axel/rygg hade blivit svullen och irriterad bara för jag hade jobbat tisdag och onsdag. Det är tunga lyft i kök och min axel klarar inte det. Vi gjorde iaf akupunktur och jag skulle testa jobba några dagar till och hade jag lika ont då skulle jag ringa till doktorn nästa vecka. Vad har mer hänt idag? Det kom fyra män till vår lägenhet och byta ut några grejor på alla våra element. Efter det kom morsan och farsan hit. Sen följde jag med dem till Rusta, ÖB, Ohlssons Basar, Jem&Fix och Jysk och gjorde ärenden. Jag köpte en rullgardin till vardagsrummet på Jysk. Blir nog bra, skönt att kunna rulla ner när man tittar på film och även på sommaren när det är varmt och solen står på hela dagen är det skönt att kunna rulla ner.
Sen följde jag med grannarna på ett möte på Ystadbostäder, har varit lite jidder här i vårt lägenhets område. Men det gick bra! Efter det tog jag och Tess en promenad med vovvarna. Vilket var skönt. Nu har jag duschat och ska vila resten av kvällen, min axel behöver det. Undra om min axel pallar att jobba imorgon? Får se hur jag känner mig imorgon bitti. För imorgon ska jag diska på Bellevue, och det är tuuuuungt!

Förresten, jag fick aldrig jobbet i Malmö. Gick till en annan sökande stod det i mejljet. Tråkigt. Antagligen någon som är äldre än mig och har mer erfarenhet. Men hur ska man kunna få mer erfarenhet om man aldrig får chansen att visa vad man kan? De förväntar sig att man ska vara 22 år med 30 års yrkeserfarenhet. Jag får inte ihop det. Men det är bara att fortsätta söka. Det är bara att gilla läget. Och med de orden avslutar jag för kvällen!



Cool låt.

Cool låt! Har fått den på hjärnan "Var e boxen? Där e boxen! It's a bag in box, it's a bag in da box!"

DJ Tune feat. Orremannen - Bag in da box





Jobb

Igår jobbade jag på Bellevue i köket. Gick rätt hyffsat. Har ont i axeln idag. Ska jobba på Vigs Ängar idag från 10.30-16.00. Ska nog gå! Blev väckt halv åtta imorse, Bellevue ringde och fråga om jag kunde jobba och det kunde jag inte, redan bestämt med Vigs Ängar ju. Kunde inte somna om tyvärr, så jag starta tvättmaskinen, hade 40 ton tvätt kändes det som.

Snickaren var här igår och kolla på taket, han hitta var läckan var och lagade det, och det läcker inte in i vår vägg längre så antagligen var det felet, nu ska vi kolla upp så de tapetserar till oss, för jag tänker inte ha det så.

Beställde lite kläder från h&m igår. Här är lite av de jag beställde, dock inte allt. (fattas två t-shirtar som jag tydligen inte hittar idag, och ett silverarmband). Kommer vecka 37.
Bilder: Lånade av H&M





Internet

Vårt internet är så jävla segt just nu, vet inte vad felet är. Ursäkta min frånvaro men nu har ni anledningen :)



Pirat.

Vår vägg ser hemsk ut. Tapeten har lossnat mer och cementväggen syns nu. Jag hoppas verkligen våra hyresvärdar återställer det som det såg ut innan, om de ska tapetsera om hela rummet så ska vi välja vitt istället. Jag ringde Journumret innan och blev kopplad till brandkåren, men de sa att de inte kunde göra något så länge det regnade ute. Antagligen så är där någon läcka i taket. Jävla skit! De faxade till vår hyresvärd så de skulle komma direkt imorgon bitti.
Aja, jag körde hem till farmor och farfar innan jag skulle kolla om hon hade någon vitt skjorta med stor krage och en massa detaljer som jag kan ha på lördag när vi ska på piratfest. Men den passa inte rikitgt den skjortan hon hade. Körde hem om till mamma och fick syn på hennes granne Petra, och tänkte "hon har säkert någon sån skjorta" och det hade hon.
En vit skjorta med en skitstor krage som går ner över hela bröstet och magen :) superbra, lite kort bara men jag kan ha ett vitt linne undertill. :) Nu har jag fixat klädsel.
Det blir svarta knälånga linnebrallor som är lite "lösa&puffiga", svarta rynkiga stövlar utan klack, vita skjortan jag skrev om, en brun/militärgrön väst och på ena axeln på västen har jag sytt på en apa (anna ska ha en papegoja, så jag tog en apa),  en rosa sjal runt höften och ett brunt brett läderskärp, och på huvudet ska jag själv tillverka en hel svart scarfs. och i ena örat ska jag ha ett svart döskalle örhänge och för ögat blir det en ögonlapp med en döskalle på. Halsband har jag ej bestämt än. Men det kommer.

Nu ska jag hjälpa K med maten.
Vad blir det för mat då?
Jo, detta:
  • Fläsksnitzlar
  • Klyftpotatis med smak av sourcream and onion (färdigköpta, orkade inte göra egna idag)
  • Grönsallad med tomat, majs, rödlök, paprika och avokado
  • Kall kantarellsås
Det mina vänner ska vi snart knapra på!
Ha en mysig kväll!



Söndag.

Godmorgon! Vakna precis, sprang in i datarummet för att kolla hur väggen såg ut där det har regnat in. Tapeten har börjat lossna. Snyggt! Jävligt snyggt får jag säga... Aja, får ringa hyresvärden imorgon bitti.
Kvällen hos Anna igår var trevlig. Carro och Rebecka var också där. Vi smaska på marängsswiss och drack hemmagjord flädersaft. Mumsigt.
Som det regna hela dagen igår. Helt sjukt. Mamma sa att de hade fått 53 mm regn sen igår. Helt sinnes. Det regnar fortfarande. SLUTA REGNA!
Nu ska jag gå och väcka K med lite pussar. Min axel värker lite idag. Halsen börjar kännas tjock.
Hejsålänge!



Regnar in.

Helt sjukt. Alla fönster är stängda. Men vår ena vägg inne i datarummet är blöt. Det finns vatten bakom tapeten. Det är inte bra. Inte alls bra! PANIK. Varför regnar det in i vår vägg? Hade kunnat förstå om jag hade haft fönstret öppet. Men det är fan stängt. Ska ringa vaktmästaren direkt på måndag. För det ska inte vi ansvara för. Precis tapetserat för bövelen!
Jävla skit. Bara det inte blir fuktskador nu, jag tänker inte bekosta det iaf det är en sak som är säker! När man trycker på tapeten så känner man vattnet. Det rinner ner bakom listerna och ut på golvet och vår gula tapet är helt blöt.
JÄVLA SKIT REGN! Jag hatar detta vädret! Speciellt när det regnar in i vår fina lägenhet!
Nu ska jag köra till Anna en stund och umgås. Blir nog inte så länge. Har sån huvudvärk.



Hemma igen.

Nu är dopet avklarat. Gick fort i kyrkan och middagen efter var god, som alltid. Kantarellpajer, grönsallad, tomater, fläskfilé med pinjenötter och örter/vitlök, bullar, ost och vitlökssås! Mumsigt! Och lilla Malte var duktig i kyrkan, det var även storasyster Ebba :)
Hur orkar det regna så mycket? Lägg av nu. Jag vill gå ut på balkongen. Jag villa kunna ha fönsterna öppna. SLUTA REGNA! Inte ens Nelly vill gå ut när det är sånt här väder.
Aja, det bli mysdag för mig. Senare ikväll ska jag laga till kokt lax, med potatis, rivna morötter och hollandiesås. MUMS!
Det var ju bara lättlunch idag så det passar bra med lite käk senare. Och så blir det godis, det är ju faktiskt lördag! :)

Ha en mysig kväll! ♥




Reklam.

Sluta göra reklam för era bloggar i min blogg.
Vill jag läsa er blogg, då går jag in på den själv.
Skriva en onödig kommentar som lyder:
"Kolla gärna in min blogg, är du söt"
känns inte så KUL att läsa.
Sluta med sånt trams.



Lördag.

Godmorgon (tidig morgon). Vakna av att det ösregna så jag fick gå upp och stänga alla takfönster. Annars regnar det in och det har vi redan fått uppleva hur kul det är ;) Sen var det omöjligt att somna om. Men jag har sovit länge. Kl 21 hoppa vi in i sängen igår kväll för vi skulle se "Hannibal", skönare att ligga i sängen för jag hade rätt ont i axeln. Jag tror att jag somna kl 21.30. Kul sällskap ;)
Idag kl 12 är det dags för lilla Maltes dop. K kan följa med på dopet men inte på middagen efterråt. Han ska jobba ju. Så jag får gå själv, men där är rätt många man känner ändå, även om det är K´s släkt. Men hans syster och pojkvän + hunden Mira är nere i Skåne denna helg och veckan framöver så jag kan ju snacka lite med dem :)
Dagens klädsel blir min blommiga klänning, solbruna glansiga strumpbyxor, svarta låga skor. Får väl ha min svarta skinnjacka till. Behöver inte ha den inne i kyrkan. Mest när vi går dit för det är ett jävla väder idag.
Resten av dagen sen efter dopet blir lugnt. K jobbar och jag tänkte bara vara hemma. Vila axeln nu resten av helgen. Dags för jobb på tisdag, onsdag och fredag. Helgen tacka jag nej till. Tänker inte förstöra axeln med en gång.
Så ikväll blir det lugnt. Kommer väl se på någon film antar jag.
Vad ska ni hitta på för skoj ikväll?
Bild: Privat




Promenad.

Nu har vi käkat middag här hemma och innan idag så hälsa vi på min mamma och bror. Stanna en stund och umgicks. Nu efter maten passar det bra med en promenad. Jag är så vaaaarm. Skönt att komma ut.
Hoppas ni gör något kul denna fredagskväll. ♥
Nu ska jag ta på kopplet på Nellsan och få med K ut på promenad.

Bild: Privat



En tripp till Tomelilla.

Efter att K har ätit ska vi ta en tripp till Tomelilla och hälsa på min mamma och bror (farsan jobbar). Ska ta med Nelly så hon kan busa lite med Bamse :) Ska nog  köra inom ICA innan vi kör hem. Måste köpa morötter till middagen.

Dagens middag:
Pangasui fileér. (Fisk för er som inte vet).
Kokt potatis
Rivna morötter
Ananassås. (Vispgrädde som man vispar tills den blir lite tjockare, men den ska inte vara helt vispad. Blanda i en klick majonnäs, lite salt och konserverad ananas, även vätskan (helst krossad), men vi ska köra bitar).

Ha de sålänge!



Då var det fredag i blodet igen!

Äntligen fredag, och min K är ledig. Idag blir det mysiga promenader, handla hem mat till djuren från Arken. Och laga en god middag. Mysigt iaf. Och kanske städa lite? :)
Nu ska jag göra ägg mackor. Gott!
Jag återkommer.



Gud så skönt!

Nu har Nelly och jag gått på en promenad i över en timme. På hemvägen ville hon inte gå mera. Där märktes det tydligt att hon är i trotsåldern. Men vi gick och jag fick ta det lugnt med tålamodet och till slut börja hon gå igen. Det är ganska kvavt ute. Så man blev helt svettig av promenaden så det blev en dusch direkt när jag kom in igen. Skönt.
Nu har jag läst lite bloggar och ska nog göra en kopp te. Hade varit gott. Kanske ute på balkongen. Funderar på att ringa Martina med! Saknar henne! ♥ Ja, så blir det nog.
Bild: Google



Middags tips!

Nu håller jag på att laga middag. Blir tonfiskgratäng med sallad.

Världens enklaste Tonfiskgratäng

Kokar ris så det räcker till en ugnsäker form. (Beror på hur stor och hur många som ska äta)
Vispa grädde tillsammans med chilisås. Ska bli tjock.
Låt tonfisken rinna av ordrentligt. Blanda det kalla kokta riset med gräddblandningen och tonfisken.
Lägg i en ugnsäkerform. In i ugnen i 175-200 grader i ca 40-50 min. Ska få en fin färg.
Ät tillsammans med en härlig sallad.
Goooooott! :) Testa!

Den står i ugnen nu! Det luktar ljuvligt.
Efter middagen blir det en promenad med Nelly (Nellsan som jag kallar henne) :)

Ha de sålänge!



Dagboksrubrik?

Har varit hos sjukgymnasten nu och gjort akupunktur. Ska även göra rörelser med ett stooort gummiband så jag ska få bättre hållning. Det gick bra, men idag gjorde akupunkturen ont, men hon sa att det var ett bra tecken och om jag ska vara ärlig så har det känts bättre i några dagar. Mina fingrar har inte domnat bort och det är skönt. Så vi skulle fortsätta med akupunkturen ett tag till. Sjukgymnasten gilla inte att jag skulle jobba så mycket nästa vecka. Jag får inte göra tunga lyft. Får kanske se över några av dagarna och tacka nej. man får ju ta sin hälsa i första hand.
Doktorn ringde innan, han hade fått svaren från röntgen redan. Det såg bra ut. Lite förslitningar på halsryggen men det skulle läka av sig själv. Annars var allt bra. Så det var en lättnad.




Hej på er!

Godmorgon! Strålande solsken? Nej, men det får funka ändå. Kl 9.30 ska jag till sjykgymnasten. Akupunktur igen. Imorgon händer nog inget speciellt. På lördag blir det dop för lilla Malte. På söndag blir de slappe dag för mig och K. Han är ledig! Yipppiiieee! På måndag ska jag till Ingelsta och göra skaderapporten. Och tömma mitt skåp. Sen ska jag och svärmor till min mamma då och käka frukost. Kolla så att svärmors hundar funkar tsm med mammas hund! Ska bli kul att se.
Nu ska jag gå och dra på mig kläder sen tar jag nog bilen idag upp till sjukgymnasten (även om det är supernära) men jag tänkte passa på att handla efterråt. Så slipper jag det sen!
Later.




Kändes bra!

Vi hitta till förskolan där intervjun skulle vara. Det var lätt som en plätt. Intervjun kändes bra. Får reda på nästa vecka om jag får det eller ej. Hoppas jag får det! Hade varit kul och det var bra tider.
Fick reda på precis av min kära bror att de kanske kunnat bli fast jobb på Ingelsta kalkon för min del. Men jag tror inte min rygg/axel hade klarat det jobbet. Chefen har inte hört av sig i heller ju, men min kusin kanske hade chans till fast jobb så det får vi hoppas på! :)
Doktorn ringde imorse. Jag skulle få ett intyg där det står att jag inte får göra för tunga lyft. Men han tyckte att jag absolut skulle testa på att jobba nu. Och det vill jag verkligen. Klarar inte att gå hemma mer nu. Det är så trååååkigt.
Jag och mamma åt på Donkan innan. Gott? Nja, funkar.
Nu ska jag slänga mig i soffan en stund och ta det lugnt sen vid halv åtta går jag nog en promenad med Nelly :) Se om hennes hund-kompisar är ute så de kan jaga pinnen :) Som hon älskar.



Parken.

Jag och K har precis varit i parken med Nelly. Hon lekte "hämta pinnen" med oss, fast det är snarare vi som ska jaga henne när hon har pinnen i munnen :) Sötnöt!
Ska snart göra mig i ordning för intervjun. Mamma hämtar mig kl 13.00. Ska inte vara där förräns vid 15.00 men vi vill vara säkra på att vi hittar. Kan ju alltid ta en fika om vi hittar rätt direkt för att få tiden att gå.
Hum, vilka kläder ska jag ta egentligen? Vad svårt, K får bestämma åt mig :)
Jag hoppas doktorn ringer snart. Sjykgymnast imorgon.

Ha det så bra så länge!
Håll tummarna för mig!




Vill ha!

Denna godbit från Åhlens skulle jag gärna vilja ha.



Bild: Åhlens





Godmorgon raringar!

Gick precis upp. Har sovit länge för att vara mig :) Vid 11.30 skulle min läkare ringa. Så det är väl ungefär det jag väntar på. Ska välja ut kläder också som jag kan ha på mig i Malmö på jobbintervjun.
Det står mellan:
  • Mörkblåa stuprör. Replay
  • Svart brottarlinne. JC
  • En tunn grå kofta. H&M
  • Guldhalsband med stort hjärta. Lindex
  • Björn borg skor. Eurosko
Eller:
  • Mörkblåa stuprör. Replay
  • Svart linne/tunika med fickor fram. H&M
  • Guldhalsband med stort hjärta. Lindex
  • Björn Borg skor eller svarta ballerina. Eurosko/H&M
Kan inte bestämma mig. Får känna på vädret sen :) Det får avgöra. Är lite nervös nu, men det är bara att vara sig själv så ska de nog gå vägen.
Nu ska jag käka lite frukost.



Morgondagen.

Imorgon bitti skulle egentligen jag och svärmor köra hem till min älskade mamma och äta frukost. Och svärmor Eva skulle ta med sina två hundar Bella och Nova för vi skulle se hur de två funka tsm med mammas hund Bamse, för om det funkar bra så ska kanske mamma passa dem när de åker på semester. Men mammas kattunge har fått ögoninflammation och det smittar så vi fick avboka.
Men jag har nog löst problemet hur jag och mamma ska hitta till förskolan imorgon, tack vare Eva. Hon sa att man kunde få en vägbeskrivning på Eniro.se. Skitbra sida! Man skriver in var man börjar köra ifrån och vart man ska, så får man en detaljerad vägbeskrivning. Fint. Har skrivit ut den nu, så vi kan ta med den i bilen imorgon. Tack kära svärmor! ♥
Min mamma är bäst som ville följa med mig imorgon. Vad hade jag gjort utan henne? Dött troligtvis.
Jag börjar bli nervös.....


Jag och Anna var ute och promenerade i en timme med Nelly. Skönt, men Nelly var så trött. Vi har varit ute mycket idag. Lilla tjejen ligger och sover på mina fötter under databordet.
Nu blir det inte mer blogg idag. Sovgott på er! ♥
Bild: google



Hitta?

Hur vi ska hitta till förskolan imorgon är en annan femma. Jag hittar det på kartan men det stämmer inte med vad hon sa till mig som jag prata med. Aja, jag får ringa henne imorgon om vägbeskrivning. Mamma ska köra mig dit, så mamma får ha vägbeskrivningen av henne imorgon. När man inte hittar i Malmö så är det lite svårare. :) Men vi ska nog ordna det!
Nu kommer snart Anna, då ska vi ta en promenad med Nelly.
Så ser kvällen ut. Hoppas ni får en lika mysig kväll som mig.
Imorgon ringer även doktorn, får vi se vad han säger.



Vilken bra dag!

När K drog till jobbet vid 2 så ringer telefonen nästan direkt efter och min tanke var "Åhh nej, han har missat tåget". Men det var inte K som ringde utan det var ett jobb i Malmö som vill ha en jobbintrevju imorgon med mig! Gud så kul! Imorgon kl 15.00 ska jag dit. Det är i ett kök på en förskola tjänsten handlar om. Håll tummarna för mig!
Sen ringde vår hyresvärd YstadBostäder och fråga om vi var intresserade av en egen parkeringsplats! Vi har väntat i 1½ år. Vad tror ni svaret på frågan blev? JA TACK! För 145 kr i månaden så vet jag alltid var jag ska sätta bilen! Tänk att man slipper köra runt och leta och betala 4kr/h på vissa parkeringsplatser. Fan vilken bra dag! 1 september är parkeringsplatsen MIN! ♥ Hell yeah!

Håll tummarna för mig imorgon!




Vad blir det för mat?

Nu har jag förberett middagen som jag ska mumsa på ikväll (ensam tyvärr).. har skurit alla grönsaker (röd lök, grön och röd paprika, blomkål, champinjoner och morötter). De ska jag steka tillsammans med kycklingfile som jag skär ner i mindre bitar, och smaksätter det med vitlök och lite andra kryddor. Till det ska jag ha fullkornsris. När det är kokat så ska jag slänga det i stekpanan så allt blir blandat. Blir en creme fraiche klick till det och en vanlig grönsallad med lite tomat och avokado (I loooove ♥). Det är tur man själv bara kan slänga ihop allt lätt som en plätt, men det ska man väl kunna när man är kock?
Längtar tills jag ska jobba på Vigs Ängar igen så man får laga mycket mat igen. Och göra efterrätter, det är så kul. Gud vad jag saknar att jobba. På alla mina olika jobbställe. Nästa vecka blir det Bellevue om nu allt går som det ska med doktorn imorgon, jag är lite skeptisk men vi får se vad han säger, men jag måste säga till honom att sjukgymnasten sa till mig att jag inte fick lyfta tungt. Hur det går till i ett kök, det vet jag inte. Allt går ut på att lyfta. Potatissäckar, lådor, kastruller, diskbackar, ja ALLT! Det mesta är tungt i ett kök. Det återstår och se.

Bilder: Google



Godmorgon!

Tråkigt väder, men det får väl gå. Jag ska snart börja kolla efter vinterjacka innan alla de snygga tar slut. Japp, det ska jag även om det är tidigt. men vädret börjar ju bli kallare och tråkigare. Höstjacka har jag redan. 2 st skinnjackor. En svart och en brun. Najs!
Idag kl 9.00 ska jag till röntgen. Så jag måste skynda mig. Klockan är visst redan 8.20. tur man bor 3 minuter ifrån lassarettet :) Hoppas det går bra, men jag får ändå inga provsvar idag.

Nej, sätta upp håret i en tofs, få linserna att hoppa på ögonen och kläderna ska dras på. Yeppyepp.
Vi hörs senare!



Parken.

Nu har Nelly och jag varit ute i parken i 1½  timme. Jag och Anna bestämde att vi skulle träffas en annan dag istället. Jag och Nelly gick först i en halvtimme och bara luffsa runt. Sen mötte vi tre av hennes hundkompisar - Plexus, Misty (hennes syster) och Pajas. De fyra busa som bara den. Sen kom en annan hund som sprang löst och jag var livrädd för denna hunden och även hennes ägare. Han såg skum ut och jag visste att något skulle hända. Men denna hunden sprang löst liksom våra hundar men de busa på skoj. Och hunden kom emot Nelly och började bråka och hon bet nog Nelly, för Nelly yla. Men jag hittade inga skador. Sen skrek han på mig och sa att jag inte kunde uppfostra en hund. För enligt den idioten så är det bara lösspringande hundar som är uppfostrade (?) What? Jag har koll på min hund och jag kopplar alltid henne när dom busar om det kommer främmande hundar. Men denna gången hann jag inte för då hade hans hund redan attackerat min. Sen att ha mage att säga att jag uppfostrar henne fel för att jag berömmer henne när hon är duktig, och att hon alltid bär koppel förutom när dom "busar med pinnen". Jag var så arg och rädd för denna mannen, vi var ju ensamma i parken också. Sen gick jag när idiothunden hade släppt Nelly. Fan vilken livsfarlig hund. Hur kan han låta henne gå lös när hon är så aggressiv? Sen efter 5 meter möter vi Nellys kompisar Wille och TerriBell. Och deras ägare Lotta. Hon varna mig för den idioten. Hon sa att man bara skulle gå iväg när han kom. Man skulle inte låta sina hundar hälsa på hans hund. Ja, anledningen vet vi redan. Inte konstigt att hans hund är som den är. Har sett han slå sin hund flera ggr med. Blir bara så arg att han skulle komma och förstöra när de andra hundarna lekte. Men tyvärr hade de andra hundägarna som jag stod och prata med redan gått åt ett annat håll när idioten kom. Och jag förstår varför de
hade gjort det. Men som tur är så är Nelly inte skadad. Hon blev nog mest chockad.
Men har ni idiot-farliga hundar så ha dem i koppel för fan så man slipper bli attackerad.
Nu är vi hemma iaf, förutom de få minuterna idioten var där så hade Nelly och jag jättekul med de andra hundarna!

Förlåt, mycket hundsnack. Men man blir så arg över såna idioter. De borde inte få lov att ha hund, speciellt inte när hundägarna slår sina hundar. Man kan ju förstå att hunden är som den är när den blir behandlad på det viset.
Nu ska jag slänga mig i soffan och mysa med Nelly.
Röntgen kl 9.00 imorgon bitti. Håll tummarna!

Bild: Google



Söta Nelly.

Min söta lilla Nelly var uttråkad innan så jag gick ut en runda med henne ;) Ska ut sen igen. Min söta Anna kanske joinar oss för en promenad. Skönt. Prata lite med henne, har så mycket i huvudet nu. Med jobb, skadorapport, försäkringskassan, läkare och sjukgymnaster. Det är fan inte kul att behöva vara sjukskriven. Det är så jävla mycket bättre att vara frisk och ha ett jobb att gå till. Det värderar jag väldigt högt! Men men, här kommer en bild på min älsklings Nelly :)
Bild: privat






Ursäkta röran!



Ursäkta röran men Den där Geli bygger om.
Därför desginen ser knas ut nu. Det tar väl ett tag antar jag innan den nya syns.
Ha tålamod.




Hmmm.

Jag ska in och jobba nästa vecka. Testa iaf. Doktorn sa att jag skulle komma igång. Hoppas jag klarar det! Försöka får jag ju. Är orolig vad min axel orkar bara. Ska ha telefon kontakt med honom på onsdag så får berätta för han då. Jag vill så gärna komma igång och jobba. Jag hatar att gå hemma. Håll tummarna för mig!.

Lotta ville att jag skulle visa min blommiga klänning som jag ska ha på mig på dopet på lördag. Så här kommer en bild. Ska ha strumpbyxor under (vanliga "solbruna") och ett halsband och svarta skor till.


Har även fotat mina Björn Borg skor så ni får se hur de ser ut. Jag är så nöjd med dem. Dom är så snygga till stuprör ;) Jag är så kär. Kärlek vid första ögonkastet. Det är kärlek det! Eller vad säger ni?





Hemma igen.

Hemma igen efter mitt besök hos sjukgymnasten, som förresten hur snäll och trevlig som helst. ♥
Idag gjorde det ondare än vad det har gjort de andra tre gångerna, och hon sa att det var ett bra tecken för då börjar det kanske hjälpa, så jag hoppas på det.
Jag blir ju arbetslös på måndag, men jag är inte sjukskriven längre. Min doktor sa att han tyckte jag kunde testa på att jobba igen för att se vad jag klarar. Men min sjukgymnast sa till mig att hon inte tyckte jag skulle göra tunga lyft m.m (good luck när man jobbar som kokerska).
Men ringer någon på måndag och vill att jag ska jobba så får jag inte tacka nej, för då får jag ingen a-kassa. Men hur går man då tillväga? Jag ska ha telefonkontakt vid halv två med en sköterska på Novakliniken, för jag måste höra hur man går tillväga, vill inte förlora min a-kassa. Detta är en hel djungel. Man fattar ingenting.
(?)

Bild: Google.

Nu ska jag slänga något i magen.



Akupunktur.

Idag bär det av till sjukgymnasten kl 10.15. Blir akupunktur idag igen. Men helt ärligt så har det inte hjälpt något. Ska röntgas imorgon och på torsdag är det sjukgymnast igen. Jag blir fan pank av alla besök.
Sen efter mitt besök ska vi nog gå bort till parken och låta Nelly leka med de andra hundarna. Igår lekte hon med sex andra hundar ;) Hon hade superkul.
Får väl se om jag orkar följa med, man blir så trött efter akupunktur, men jag ska tvinga mig själv för promenad är också skönt.

Hoppas ni får en fin dag. ♥




Kalas.

Idag kl 12 blir det middag hos farmor och farfar. Ska fira farfar i efterskott. Måste duscha innan det och välja kläder. Blir nog jeans. Det regnar ute. Kanske mina mörka Replay stuprör, min vita långa skjorta med ett svart skärp i midjan och björn borg skorna till? Vi får la se. Eller mina svarta shorts med strumpbyxor under. Hum, tål att tänkas på.
Nu ska jag gå och bre två knäckemackor, med philadelphia ost (I loooove) och paprika på. Mums!

Senare ikväll blir det pizza, för middag kl 12 håller man sig inte på hela dagen. Hade varit gott med pizza, längesedan! Jag tror K kommer älska min idé. ♥
Har redan börjat sätta igång de sista maskinerna tvätt som jag inte hann med igår. Fan vad skönt det är att ha tvättmaskin. Men jag tror den börjar sjunga på sista versen. Men jag tror inte vi kommer köpa någon ny så fall, kan lika bra tvätta nere i tvättstugan då och slippa betala en krona. För en ny maskin kostar väl ca 5000 kr om den ska vara något bra, och det märks att vi tvättar på elräkningen. Så det hade blivit billgare att tvätta där nere. Men gud vad jobbigt att bära ner det för alla våra hemska trappor. Men men. Vilket i-landsproblem.

Nu ska jag göra mina knäckemackor sedan ta ett skutt in i duschen. Yes.
Ha en rolig söndag i regnet! ;)




Vänner.

När vännerna kom till var tanken ganska klar.
För vänner har nått i sig som ingen annan har.
Dom har en hjälpande hand
Dom lyssnar och förstår
Dom viker inte undan..
När många andra går......


Jag älskar er (Anna och Emelie, ni två är absolut dem bästa. Ni är guld värda! ♥)




Nya skor.

Min älskling är bäst. Jag fick ett par nya skor idag. Ett par Björn Borg. Blev kär i dem redan i somras fast dom var vita, men vita skor till höst/vinter blir inte så bra. Hitta ett par svarta sneakers och texten på sidan är guldfärgad.  Visst är han söt, den där K? ♥ Ser ut som dessa nästan fast texten är som sagt guldig, och det är inte tyg utan något fusk-skinn. Dom är great.


Bild: Google

Jag var hos sjukgymnasten idag. Akupunktur. Nu är man helt slut i kroppen. Värre än ett träningspass för faaan ;)
Jag fick en röntgen tid på tisdag nästa vecka, ska bli skönt och kolla så där inte är något fel. Nu har jag haft problem med axeln sen den 14 juni. Något irriterande.

Ikväll kommer svärmor och svärfar hit och käkar. Mysigt! Vi ska bjuda på hemmagjorda klyftpotatis med morötter, tzatziki, sallad (isberg, rödlök och tomat), biffar med smak av dijonsenap & basilika. Kommer nog bli mumsigt. Till efterrätt blir det pannacotta med färska jordgubbar. Varit på systemet och köpt öl och lite cider, vin hade jag hemma. Tror iförsig inte att K kommer dricka mer än en öl, han ska ju jobba 12 timmars pass imorgon. Stackarn.
Nu ska jag gå och plocka undan och göra lite fint i lägenheten. Och jag måste nog gå och kolla på mina skor igen. Mest för att kolla så dom verkligen står i hallen och mest för att kolla hur snygga de är. Jag är nog nykär. Skor kan man aldrig ha för mycket av. Eller vad säger du, Lotta? Du verkar vara sko-galen, precis som mig ;). Fast du är mest för pumps och jag för sneakers/tygskor och ballerinor ;)

Nu blir det snart en promenad. Kanske inviga skorna? Tar lite tid för mig att gå in skorna. Får alltid skoskav.
Kul att du skrev en kommentar Angelica, visste inte ens att du läste ;)

Ha en fin fredag, kära vänner! ♥




Styrka.

Jag vill komma igång med styrketräningen. Läkaren sa att jag borde göra det för att träna upp ryggen. men jag kan inte börja nu, för min axel är fucked up! Måste vänta tills jag är bättre. Men jag längtar. Hade varit skönt att komma igång med lite träning. Ska nog börja på Step up med Anna till hösten också. Kanske man minskar lite i vikt. Hade varit najs. ;) Det är aldrig fel med lite viktminskning (om man inte är supersmal redan, för usch vad det är hemskt med för smala tjejer.) Det ska finnas lite att ta i som min kära pojkvän brukar säga ;) ♥

Nu ska jag springa bort till Åhlens med Tess och hämta ett paket till K. Hon tar med sin cykel så vi slipper bära. För min axel klarar nog inte ett 7 kilos paket just nu. Och hur lönt känns det att ta bilen när det är så nära?

Sen ska jag laga middag till mig själv. Blir bandspaghetti med räkor i vitvinsås (räkor, vitt vin, grädde, svamp, lök och färsk dill). JamJam. Mumsfilibabba är vad det är! Det ska jag mumsa i mig. Sen vid 19 kommer väl min söta Emelie så vi kan röra lite på fläsket (skämt o sido). Det är najs att promenera. Blir nog en lång runda. ;)
Nej, springa ner för trapporna till våning ett och hämta Tess.
Morsning!




Regn.

Usch vilket tråkigt väder det är idag. Gårdagen som var så fin. Sol och klarblå himmel. Igår kväll när jag och Anna tog en promenad med Nelly så var det så härligt väder. Vi var ute en låååång runda. Bättre sällskap kan man ju inte tänka sig.
Idag ska jag springa ner med mitt CV till ett café här i staaan. Och jag måste fixa färg till vår skrivare.
Ikväll kommer söta Emelie, då är det vår tur att promenera.
Nu ska jag ta en dusch. Sen blir det en tur till datorbutiken för att köpa färg till skirvaren som sagt.
Måste handla med, vad ska man ha till middag idag? Den ständiga frågan.

Min axel är körd idag.
Later



Presenter.

Nu är nästan alla presenter fixade till vår kära Emelie som ska ha piratfest den 30 aug. Därför fick hon bara blommor i måndags när hon fyllde år. Men det mesta är fixat nu. Jag och Anna fixa det sista idag, nu är det bara en sak kvar men det kan vi inte fixa innu. :)
Har precis kommit hem från mamma. Hon fick hjälpa mig att fylla i några papper som jag inte fatta ett skit av. Så nu är det klart, nu ska det bara köpas frimärke så jag kan posta det.
Ska ta en härlig promenad med Nelly sen tänkte jag. Det är så fint väder idag jämfört med igår. igår ösregnade det och var som värsta höstvädret. Idag kan man ha short och det är klarblå himmel. Konstigt, men ack så härligt.
Nu ska jag ta en tidning och sätta mig på balkongen och njuta.
Ska komma på vad vi ska bjuda på för mat på fredag när svärföräldrarna kommer hit. Det är så svårt. Men vi ska säkert klämma fram någon idé. Något tips kanske?

Later.



Dagens motto.

"Det är inte solsken jämnt, men alla moln är inte heller grå."



Bild: Google




Promenad.

Nu har jag och Tess varit ute med vovvarna. Gick en lagom runda. Det var skönt och det hade slutat att regna. Jag älskar gå på promenad nu när det börjar närma sig höst. För på sommaren när det är som varmast lider hundarna. Nu är det mer behagligt för hundarna att vistas ute. Då i förrmiddags när Nelly lekte med sin syster Misti i parken så ösregnade det. Men är man bara bra klädd så är det inga problem. Hösten är skön på ett sätt. Men vintern är inte lika kul. Men det ska väl gå det med ;) Fick precis ett mejl från Nellys uppfödare, fick se bilder på hennes föräldrar. Jag var ju inte med och köpte henne för jag jobbade så jag har aldrig vetat hur de har sett ut. Så det var rätt kul :)
Nu är Nelly helt slut efter allt bus idag, men gud vad hon har blivit lugn efter sitt första löp. De flesta säger att en hund oftar blir lugnare när de har löpt första gången men jag trodde verkligen inte att de skulle bli så här lugna! Hon är nog inne i en trotsperiod med. För när man är på långpromenad med henne så bara vägrar hon gå. Hon typ sätter eller lägger sig på marken och vägrar röra på sig. Haha, vår lilla tjej börjar bli stor. Hon är verkligen inne i trotsåldern. Nu blev det mycket hundsnack ;) men vad gör det? :) Nelly älskar att leka med pinnar förresten, här ser ni bevis på det.

Bild: Privat.


Idag var jag hos doktorn som jag nämnde tidigare. Jag ska få en remiss till röntgen. Och om jag ska vara ärlig så blev jag inte så mycket klokare av mitt besök. Bara 150 kr fattigare. Jag skulle fortsätta med sjukgymnastiken. Ungefär så klok blev jag. Men nu känner jag att jag måste vila resten av kvällen för FY vad jag har ont nu. Så nu ska jag hålla kväll. Disken får stå tills imorgon. Ha en fin kväll. ♥



syskon.

I förmiddags när jag och K tog vår dagliga promenad tillsammans med Nelly innan han skulle åka till jobbet så gick vi bort till Norra promenaden (en park) så mötte vi en kille som hade en hund som är var en kopia av Nelly, förutom täckningarna och färgen. De var identiska på rörelser och allt. Det var Nellys syster :) Häftigt. Köpta på samma ställe ungefär samtidigt och båda bor i Ystad. Så de lekte en massa, även med de tre andra hundarna som vi träffa :) Dom hade superkul. Jag tyckte det var roligt att få träffa ett syskon till Nelly :) Otroligt söta båda två! Det ösregna när vi var ute så alla hundar var helt genomblöta :)
Ska snart ta en promenad igen och försöka lura med mig grannen och hennes hund, fast det regnar. HON ska med :P

Min regnjacka är urusel. Jag blev genomblöt fast jag hade "regnjacka" på mig :) Måste köpa ny, men den får duga så länge!
Bye. Ut i regnet ska vi nu!

Bild: Google





Haha.

Igår kväll körde jag och Anna och överraska Emelie med muffins och blommor. Hon blev rätt paff :) Haha, när vi satt och fika i hennes soffa så går helt plötsligt hennes soffbord i sönder. Benen knäcktes. Hahahahaha. Vi tre bara skrek och sen brast vi ut i skrattanfall. Där låg söndriga glas, en söndrig vas, blommor, fjärrkontroller, ja allt möjligt i en salig röra! Haha vi skratta så vi höll på att kissa ner oss. Så det var bara att plocka undan allt och dammsuga upp glasskärvor.
Den lilla stund vi var där hade vi skoj. ;)

Idag ska jag till farbror doktorn. Vi ska diskutera röntgen. Jag vill ha röntgen och jag hoppas dom ger mig en tid till det. Så håll tummarna för mig. Jag trodde att smärtan skulle släppa någongång, men jag har fortfarande lika ont, om inte värre. :(

Later.




Födelsedag!

Grattis Emelie på 21 års dagen! :) Hoppas du får en fin dag! ♥

Sorry att jag varit tyst ett tag. Men K har varit ledig i tre dagar nu och det händer inte så ofta.
Om ni undrar hur det går med min axel så... ja vad ska jag säga? Jag har så ont. Smärtan har gått över lite till vänstersidan och fram i revbenen på höger sida och mina händer domnar fortfarande. Imorgon ska jag till doktorn igen. Jag ska be att få en röntgentid. Jag vill verkligen kolla upp så där inte är något fel. Och på fredag ska jag till sjukgymnasten igen och göra akupunktur. Och nästa vecka på fredagen går min sjukskrivning ut. Undra hur det ska gå? Jag ska till Ingelsta Kalkon nästa vecka och göra min skaderapport. Har tagit reda på vilket datum jag blev påkörd av den jävla vagnen på jobbet. 12 juni. Då hände det. Men det tog några dagar innan det börja göra ont. Och jag fortsatte att jobba från och till. Jävla skitvagn. När vi var i Sthlm, då började det göra riktigt ont.
Får väl passa på att ta mina saker i skåpet när jag ändå ska dit nästa vecka.

Nu ska jag ta ut Nelly på morgonrunda. Hon är stark men när hon har på sig sin "Halti" (ser ut som en grimma hon har runt nosen). Då går hon fint och då är det inga problem för mig att hålla henne. Så det är vad jag ska sysselsätta mig med nu den närmsta tiden.
Later.

Bild: Google



Emil i Lönneberga

Nu hör jag sången "Du käre lille snickerbo, här kommer jag igen". Den går på tv:n. Haha jag älska Emil när jag var liten. En av mina favoriter. Haha. Så söt.
Men men, nu har jag kollat film och ätit middag. Druckit en jävla massa vatten, alla säger att det är gott med vatten. Men jag tycker verkligen inte att vatten är gott. Men jag dricker ändå. Jag hade hellre levt på coca cola, men det är inte så jävla nyttigt kanske. Men fan vad bra om cola hade varit nyttigt. För jag verkligen älskar cola! Men men vatten is the shit. Usch! haha.
Kl 19.00 så ska jag och granntjejen Terese köra ner till hundstranden så att vovvarna får bada. Man kanske själv kan ta ett dopp? Beror på hur kallt det är visserligen. Men det hade varit najs.

Jag saknar jobbet. Alla säger att det är skönt att slippa sitt jobb. Ja, det är det när man har semester och är frisk och kan göra vad fan man vill. Men att gå hemma och ha ont varje dag är verkligen ingen hit. Det önskar jag ingen annan människa.

Later.

Bild: Google.



Frukost.

Idag körde jag till Tomelilla och käka frukost tillsammans med min kära mamma. Stanna en stund sen körde jag hem igen. Har även ringt doktorn igen. Jag vill att de ska röntga min axel för nu har smärtan även gått över till vänster axel. Min fingrar domnar i båda händerna nu. Så jag ska dit och träffa doktorn på tisdag. Och jag ska inte ge mig. Jag vill att de röntgar så där inte är något fel. Ska till sjukgymnasten imorgon för att göra akupunktur igen.
Nu ska jag se på film tänkte jag.
Ha det bra!

Förresten, nu när jag precis satt på balkongen så ramla min mobiltelefon av mina brallor. Och jag hörde bara en krasch. Då kollar jag ner på marken (vi bor på tredje våningen), och där nere på marken ligger telefonen. I tre bitar. Men jag satte ihop den igen och den fungerar. Tur det! Men den fick en massa skrapsår. Stackars mobil. Tur du överlevde iaf!



Hundvakt.

Idag är jag hundvakt till grannens hund Zizzi. Har redan varit ute på en lång runda. Jag och K. Jag tog Nelly och K tog Zizzi. Jag kan inte ta båda två på samma gång. Jag får ta ut dem var för sig nu för K har stuckit till jobbet. Och jag har precis varit ute på torpet och släppt ut svärföräldrarnas hundar. Ska ut där en gång till sen ikväll.
Zizzi tar jag väl ut igen vid 16.00.
Japp, så är det.
Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på film med min lilla Nelly. Bye



Akupunktur.

Var hos sjukgymnasten precis. Hon gjorde akupunktur på mig. Nu efterrråt känns det så konstigt i kroppen. Känns som jag har haft värsta träningspasset. Ska dit igen på fredag. Skulle testa detta 4 ggr och sen göra en utvärdering.
Nu ska jag fixa käk. Blir bakad potais med en kalkonröra. (creme fraiche, curry, grönt äpple, gul paprika, strimlad rökt kalkon, purjolök, sweet chili sås och salt. Ska strö över riven västerbotten ost sen när jag ska käka.
Ikväll kommer kanske emelie en liten stund. Mys! Då blir det varma hallon med glass och maränger :)
Ha det fint!

Fan vad jag saknar jobbet och arbetskamraterna.



Regnet bara vräker ner!

Usch, vilket väder. Tacka vet jag förra veckan när man kunde sitta på balkongen och njuta varje kväll. Får hoppas det kommer tillbaka. Hösten får inte börja nu. Inte redan. Nelly tyckte inte om när det regna :) haha hon såg så rolig ut när hon gick. Precis som om hon försökte att inte bli blöt om tassarna! ;)
Nu ska jag tända lite ljus här hemma, det är så mörkt ute. Ljus är så mysigt. Men man tänder inte så mycket på sommaren. Men under hösten och vintern går det åt mycket, mycket ljus. Haha.

Imorgon ska jag till sjukgymnasten som sagt. Hon skulle kanske testa akupunktur. Får se om det hjälper. Har nästan mer ont nu sen jag var där i fredags. Men men, det ska nog lösa sig. Får vi hoppas. Måste göra en skaderapport iaf. Det klassas som arbetsskada ju. Usch ja, vilka problem.



Regn

Gud så tråkigt med regn. Vart tog det fina vädret vägen? Förra veckan gick man i shorts och linne och nu jeans och jacka? What?

Har fixat dop-presenter nu till Malte och Mikael. Och en födelsedagspresent till Daniel. Mycket nu i augusti.
Igår var min familj och åt middag här. Rostade rotfrukter, kokt nypotatis, brun sås och fyllda biffar. I fyllningen hade jag knaper stekt bacon, philadelphia ost och rödlök och kryddor. Det blev supersmarrigt.
Till efterrätt blev det vaniljvisp med daim. Vaniljvispen vispar man upp så det blir tjockare, sedan blandar man ner krossad daim och klär en brödform med platsfolie och häller i smeten där och lägger den i frysen några timmar tills det har stelnat. det blir som glass. Mums :) Prova!

Imorgon ska jag till sjukgymnasten.
Har så jävla ont. grrrr.



Grillning.

Jag var hos sjukgymnasten idag som sagt. Och det var inte alls någon muskelinflammation. Utan att jag blev skadad när jag blev påkörd av den där stora 500 kgs vagnen på jobbet. Den träffa min skuldra och skuldran tryckte på tre av min ryggkotor som har hamnat snett och klämt nerverna i kotorna och det är det som strammar ut smärta. Sjukgymnasten klämde och hade sig. Har skitont ikväll men det känns kanske bättre imorgon.
Vid 15.00 körde K och jag och Nelly ner till stranden för att bada. Gud så varmt det var. Säkert 23 grader i vattnet. Vi låg i och plaska och nu är vi helt slut alla tre. Nu blir det grillning.

Ha en mysig fredagskväll. ♥



Sjukgymnast.

Yes, sjukgymnasten ringde imorse och jag fick en tid redan idag. Kl 11.00 ska jag vara där. Det gick jävlar i det snabbt. Igår sa dem att det var 2-3 veckors väntetid.
Så japp, dit ska jag. Sen ska jag till ingelsta Kalkon och lämna läkarintyg. Och in en snabb runda till mamma.  I eftermiddag kommer Micke och hämtar en hylla som vi ska sälja till honom. Och efter det blir det kanske stranden. Skulle bli sämre väder i helgen har jag hört?
Axeln gör jävligt ont idag så det är ju bra att jag ska till sjukgymnasten.
Nu ska jag koka majskolvar. Mums!
Ha de!



RSS 2.0