1:a advent.

Mysigt med 1:a advent idag. Vi har haft mys hela dagen, film, promenad med Nelly och nu håller K på att laga god mat. (Kokt potatis med stekt fläsk och löksås). Sen ska vi på julskyltning nere i stan med några vänner (Anna, Emil, Carro och Edde). Ska bli mysigt.

Gårdagskvällen var trevlig hos svärföräldrarna. God mat och trevligt sällskap. ;)

Bild: google



På middag.

Ikväll ska jag (K jobbar tyärr ikväll) och mina föräldrar till mina svärföräldrar på middag. Det vankas "Grekisk afton". Ska bli supermys. Jag har fixat och donat hela dagen. Har gjort julgodis "Choklad kolor" som står i kylen och ska stelna, får fixa resten imorgon. Sen har jag fixat med två andra saker. Pyssel iaf ;) Har med julen att göra, men kan inte avslöja för det är typ "julgåvor" :)
Ska snart ut med Nelly en runda, hon får stanna hemma ikväll, kan vara skönt att ha en lugn kväll utan hund när man är bortbjuden. Sen ska jag duscha och dra på mig lite kläder. frågan är vad? Blir nog min gråa långa kofta och strumpbyxor till det. Så får det bli.

Ha en mysig lördag!
Later.
Bild: Google



Julklappar.

Woooow, nu har jag bara två julklappar kvar :) Skönt! Till älskade K handlade jag idag och även till gudmor och gudfar. Yeepp yeppp.
Ikväll kommer Emelie, då ska vi dricka te och mysa! :)

Nu ska jag laga middag.
Dagens middag blir korvstroganoff, på mitt sätt.

Falukorv
Gul lök (mycket viktigt, det går INTE att utesluta)
Champinjoner
Grädde
ketchup
Vitpeppar
Salt
Chilisås
Sweet chili sås (lite efter smak)

Ja ni vet själva hur man tillagar stroganoff. Till det blir det kokt ris och en sallad med tomat, isberg, rödlök och minimajs.

Bild: Google



Mössa.

Jag och Nelly tog en promenad innan. Vi var nere vid småbåtshamnen och busa med hennes syster Misty. Sedan tog vi en promenad nere vid stranden. Det var riktigt kallt ute ikväll. Halsduk, mössa och vantar fick göra mig sällskap idag. Vi var nog ute i över en timme. Det är riktigt skönt att ta en promenad.
Nu har jag tänt en massa ljus och tagit en dusch. Bara K som fattas nu. Nelly sover i vardagsrummet, hon är helt slut. ;) Lilla tjejen!

Just nu njuter jag av en kopp te och några "After eight" -choklad. Mums!

Idag satte jag upp adventstjärnorna i fönstren. Det är så mysigt. Några dagar för tidigt, men hey vad gör det? Hinner man njuta lite längre :)

NU - vänner på kanal 5. Mycket nöje.

Later.

Bild: Google



Julklappsshopping.

Idag inhandlades det några julklappar till. Nu har jag bara morfar, farmor & farfar och gudmor & gudfar kvar. Alla andra är klara. Gött! :) det är mysigt med julklappar men gud vad dyrt det blir :( inte så kul när man går hemma och inte har några pengar för att man är sjukskriven. gaaasssh.
Imorgon ska jag till doktorn i skurup igen. Jag känner mig mycket bättre i axeln. Hoppas jag får börja jobba nuuuuuu!

Nu ska jag gå och fixa middag.
Idag blir det rester. Inget spännande ;)

Later.

Bild: Google



Middagstips.


Dagens middag var Phad Thai.

Ingredienser:
Kycklingfilé (i små bitar)
strimlad vitkål
lättvispat ägg
Phad thai mix (en sås som säljs i påsar)
Krossade jordnötter

Risnudlar/äggnudlar

creme fraiche
vitlök
salt
limesaft

Koka ris/äggnudlarna. När de är mjuka så sköljer du dem i kallt vatten.
Bryn kycklingen tillsammans med den strimlade vitkålen. Låt kålen bli mjuk och låt kycklingen bli ganska genomstekt. Vispa upp ägget lätt. Rör ner det sakta i kycklingen och vitkålen under omrörning. Tillsätt Phad Thai såsen och rör om. Till sist slänger du i krossade jordnötter. Släng i ris/äggnudlarna i röran och rör om.
Klart för servering.
Jag brukar ta en klick vitlöksås till. (blanda creme fraiche med krossad vitlök, salt och lite limesaft).

[Jag använder aldrig äggnudlar för det funkar inte när man har glutenintolerans, men risnudlar funkar minst lika bra.]
Bild: Google



Hej mitt vinterland.

Nu är det ganska vitt ute. Men inte så vitt som det är längre upp i landet. Men Nelly älskade snön nu när vi var ute. Hon sprang runt, runt, runt och bara slängde sig i snön. Sötnöten! :) Vi var ute i 1½ timme och bara promenera. Jag fick gå ner i förrådet och leta upp mina ful-skor. De är grymt fula. Men ack så varma och sköna. Frös inte om fossingarna en enda gång. Men fan vad det är kallt att promenera i jeans. Låren fryser till is. Mycket skönare med mina adidias brallor men jeansen åkte på idag och gud vad mian lår är röda och de fryser. :) ska snart fixa en kopp te som jag kan slänga i mig. sen kl åtta ska jag kolla på "design simon & thomas" tycker dom är så roliga och jag älskar inredningsprogram. :)

Later.



Det var längesedan.

Igår när jag prata med Martina i Telefon så snacka vi om vår studentdag! Gud så roligt vi hade, jag saknar den dagen. Men det kvittar om man hade fått göra om den dagen för den hade aldrig blivit lika rolig som den var året 2006. Jag kommer aldrig glömma den dagen. Här är en bild från den dagen, det är snart 2½ år sedan. Men jag minns (nåja, det fattas några luckor) det som det var igår. Vissa har redan sett denna bild, ni som har följt mig sedan början. Ni andra enjoy. Och håna nu inte mig, för är man glad och alkoholpåverkad får man se ut så här :)


Jag i en för stoooor studentmössa.



Middagstips Torsdag.

Idag ska jag äta chicken nuggets med ris och limesås och sallad.

Ingredienser:

1 påse chicken nuggets/ stek upp så många bitar du vill ha (jag har köpt denna sorten på Willys)
Ris
Creme fraiche
1 lime
Vitlök
Salt.
Sallad (avgör själv vad du vill stoppa i)

Stek nuggetsen i ett stekjärn. Koka ris.
Blanda till såsen. Häll ner creme fraiche i en skål, dela limen i två delar så du kan trycka ut saften från dem ner i creme fraichen, tillsätt krossad vitlök efter din egen smak, salta. Klart. Man kan även riva i lite Limeskal i smeten om man känner för det.
Servera med en god sallad. Man kan byta ut riset till klyftpotatis eller pommes.


Bild: Google



Torsdag.

Har varit ute på torpet och ätit frukost imorse, vi ville ju se kattungarna :) Supersöta! När vi kom hem har jag bara gått och pysslat lite. Satt upp nya gardiner i köket och lite sånt :)
Jag och Anna hade trevligt igår kväll, satt och snacka och fika en bra stund. Jag missa till och med Greys anatomy. Herregud :)

Idag händer väl inte så mycket mer, ut och gå en jättelång runda med Nelly tänkte jag. Och laga middag givetvis.

Nästa vecka ska jag till en däckfirma i Tomelilla och lägga på vinterdäcken, de kunde även förvara mina sommardäck, mot betalning givetvis. för 400 kr bytar dem däck, rengör mina däck och förvarar dem tills det är dags att sätta på sommardäcken. Billigt tyckte jag. Behövs nog snart vinterdäck.
Hoppas jag slipper köpa sommardäck nästa säsong. Det är en dyr historia.

Later.



Dagens middag.

Ni verka gilla mina middagstips, så här är dagens middag för mig.

Pasta Carbonara (som jag gör den)

Ingredienser:
Gul lök
Färska champinjoner
Bacon
Grovmald svartpeppar
Salt
Smör att steka i
Grädde
Parmesanost (jag hade parmesanostpulver hemma)

Koka pasta. Under tiden du gör såsen.
Skär löken i den storlek du vill ha den (jag har lite större bitar i min carbonara), släng på dem på stekjärnet.
Skiva ner svampen i lagom storlek, skär ner bacon i önskad storlek. (man kan även ha tärningar om man vill ha det). Släng ner svamp och bacon i stekjärnet tsm med löken. Låt det steka ett tag tills löken har blivit mjuk och baconet har fått fin färg. Salta och peppra.
Häll i grädden. Släng i parmesanost. Låt det stå och koka en stund, så grädden tjocknar lite.

Vips så har du en snabb, billig och god middag. Jag hade en god sallad till.

Bild: google



Då var det onsdag.

Födelsedagsmiddagen igårkväll var trevlig. Började lite dåligt bara, när Linda tog emot mina två presenter så råka hon tappa den ena (den ömtåliga givetvis) och den gick i 1000 bitar. Tråkigt, men sånt händer. Och Tommy (svärfar) tyckte att det var hans fel för att han gav Linda en present och då fick hon bocka sig ner och då föll min present i golvet. Så Tommy tyckte att jag skulle köpa en ny present (en porslin ljuslykta) till henne som han skulle betala. Sagt och gjort. Hon har fått den idag.
Hon bjöd på en jättegod kalkongryta igår. Riktigt god är den, jag skulle få receptet av henne senare.

Idag har vi inte gjort så mycket. Vi gick en promenad med Nelly innan och då passa vi på att gå in på Arken och kolla om Nelly hade vunnit fototävlingen. Men det hade hon tyvärr inte, men hon blev iaf trea! :) ♥
Sen titta jag och K på en film innan han stack till jobbet. "Mama's boy" hette den, jag tyckte den var sådär men K tyckte den var rolig.

Jag och Nelly har precis varit ute på en promenad i detta hemska regn. Gaaaash vad blöt man blev, tur hon hade sitt regntäcke på sig. Gud vad skitig hon blir annars.
Nu har jag precis bakat en kladdkaka. För runt kl 20 kommer Anna på besök. Det var ett tag sedan hon var här så Nelly kommer bli överlycklig! :)

Nu ska jag ta en riktigt varm dusch.
Later.



Tips?

Vad kan man ge sin lovley boyfriend i julklapp? Ja då tänker ni, är det inte enklare att fråga honom?
JO, men ser ni! Det har jag gjort typ 33 ggr redan och svaret är "Jag vet inte". Och jag vet inte var man köper "Jag vet inte"-prylar. Vad ska man ge sitt älskade hjärta? Jag ska påminna er om att jag inte är miljonär så inom rimliga gränser.
Tacksam för tips.
Vad ska ni ge era Boyfriends? Kallingar, tröja, presentkort, parfym?
Ja, you name it. Jag har redan gett honom tröjor (ett 40 tal kanske), typ alla Björn Borg kallingar han äger. presentkort är tråkigt och ja parfymer har jag redan gett (Gucci, Beckham, Hugo Boss, Van Gils) Så dessa förslag är uteslutna. Om ni inte hittar en jävligt snygg tröja då vill säga.

Så sätt fart, rappa på med tips!
BUMS!
Bilden är lånad från google.




Födelsedagskalas!

ikväll ska jag på födelsekalas hos Linda som fyller år idag! Grattis grattis! ♥ K kan ju inte följa med för att han jobbar alltid kväll! Så det blir bara jag idag. Trevligt. Kunde mått lite bättre bara, lite ont i örat igen och huvudvärk. Men det går nog över.

Igår var jag hos doktorn i Skurup. Min axel har blivit mycket mycket bättre. Så nu är jag snart igång igen, fast i lugn takt. Man kan ju inte börja på heltid direkt.

Jag är irriterad på försäkringskassan. Riktigt lack är jag!!!! Men det ska vi inte gå in på här. Mina läkare skulle försöka att hjälpa mig.. Och det hoppas jag verkligen att de kan.

Nu ska jag sluta gnälla och fixa det sista inför middagen.

Kvällens klädsel:
  • Mörka Replay stuprörsjeans. JC
  • Skärp från Replay (syns inte under linnet) WhamBam
  • Ljusrosa halterneck linne med pärlor på. H&M
  • Svart lång kofta som jag ska ha öppen. H&M
  • Silverhalsband med en stor blomma. Fått av mamma
  • Replay brillor (min linsvätska är slut så jag kan ej använda dem ikväll) Syncentrum, Tomelilla
  • Håret utsläppt och lite ruffsigt.
  • Doft: Burberry, köpt på Tyskland färjan.
Wow jag skrev en dagens outfit. det är fan bara en bild som saknas :) Men så roligt ska vi inte ha. Orka lixom?

Later.



Stoppa djursex!

Att ha sex med djur är lagligt i Sverige. Hur sjukt är inte det? Lika sjukt som våldtäkter, incest och folk som ger sig på barn. Jag tycker det är skrämmande att det är tillåtet att utföra sexuella sjuka lekar på sina/andras djur.
 Man måste vara en väldigt sjuk person om man ger sig på ett djur. (Och barn med givetvis)
Vilka sjuka människor det finns i världen!


Var med och skriv på denna listan till jordbruksministern!



Djur kan inte själva säga ifrån!
Hjälp dem! ♥
Bild: google



Ingen födelsedagsmiddag.

Så trist. Vi skulle fira Anna idag men jag är fortfarande sjuk. Hade feber inatt och halsen är tjock som jag vet inte vad. Känns som jag svalt Nellys tennisboll. Aja, är ledsen för att jag inte kan vara med och fira min bästa vän ikväll, men jag vill inte smitta ner dem. Har prcis varit ute på en promenad med Nelly och nu ska jag titta på en film hade jag tänkt.

Ha en fin kväll.
Bye



gaaah.

Vilken hemsk natt. Mitt stackars öra gjorde ont hela natten. kändes som öroninflammation. Men nu på morgonen när jag vaknade så dunka det inte längre i örat utan jag var bara väldigt öm. Ringde doktorn och fråga om jag behövde åka och kolla om det var öroninflammation men hon sa att jag inte behövde det, för man kan visst få väldigt ont i öronen när man är förkyld. K har tyvärr också blitvit sjuk, men han ska ändå till jobbet säger han. Envisa människa! ;)
Vi firar 43 månader idag, han överraska mig med två stoooora rosor innan! Gulleponk! ♥
Till något annat. Är glad för Johanna och Anton skull att de hittat en lägenhet i Sthlm så de kan bo tillsammans. Jättekul för er! ♥

Nu ska jag kolla på någon film med K innan han drar till jobbet.
Ha en fin dag!



Gokväll sunshines!

Brrrrr, vad kallt det var ute. Jag och Nelly var precis ute och promenerade i 1½ timme i denna kylan. Mitt ena öra värkte som fan, kändes som om jag hade öroninflammation, men det gick över nu när jag kom in. Fruktansvärt kallt ute. Imorse vakna jag upp med en ömmande tjock hals och helt igentäppt näsa. Inget roligt. Så jag har vilat nästan hela dagen förutom när lilla Nelly behöver gå ut givetvis. Har sett två filmer. Mys. Har druckit en massa te med. Jag hoppas jag blir bättre tills på lördag när vi ska fira Annas födelsedag.

Nu ska jag ta en varmdusch och hoppa i mina pyjamasbrallor och dricka te.
Missa inte Greys anatomy ikväll :)

Ha De!



Lista

Denna listan hittade jag hos Lotta

Hur skånsk är du?
Vilka av dessa orden har du använt:

[x] Flabb = Mun
[x] Tossig = Galen
[X] Fubbick = Idiot
[ ] Himmaluad = Hemmagjord
[ ] Himmave = Där hemma
[x] Fälleben = Krokben
[x] Huet = Huvudet
[ ] Hont = Hur
[x] Hotta = Kasta
[x] Kass = Dåligt
[x] Mög = Skit
[ ] Nellad = Sugen på
[ ] Rabbemos = Rotmos
[x] Rullebör = Skottkärra
[x] Sylten = Hungrig
[X] Håsa = strumpa
[ ] Timmerman = Bakis
[x] Gala = Skrika
[x] Tradigt = Tråkigt
[ ] Traderöv = Tråkig person
[ ] Hällörad = Religiös

TOTALT: 13

 0 = ingen skåning
1-13 = bor i skåne
14-21 -redig skåning




Middags tips.

Håller på att förberedda maten som jag ska äta senare. Idag blir det tonfisksallad med räkor, ägg och dressing.

Mina ingredienser:

Kokt ris (hur mycket får ni själva avgöra)
1 burk tonfisk
1 burk räkor i lake (funkar lika bra med såna man skalar själv, men jag orkar inte)
Grön sallad (isberg, ruccola, ja vad ni själva gillar)
Rädisor
Tomat
Rödlök
Kokt ägg
Avokado

Ska äta det tillsammans med Rhode Island dressing ;)
Mums ♥

Gillar ni att få middagstips av mig?



Överraskning 10 november 2008

Igår fyllde min kära vän Anna 22 år. Klockan 20.30 träffades jag, emelie och becci en bit ifrån hennes hus, sen knacka vi på och sjöng för henne. Vi hade med oss blommor och kakor. :) Hon blev nog ganska överraskad!

Grattis vännen, hoppas du blev glad över överraskningen!

Anna 22 år!

Bild: google




2 års kalas.

Igår firade vi lilla Emilia. (Koffes "brors" dotter). Hon var så söt det lilla livet. Jag fick till och med en puss och hennes mamma Sophie sa att det skulle jag vara glad över för det var tydligen inte många som fick pussar av henne :)
Trevlig kväll.
Idag är det farsdag så vi ska till Tomelilla och käka kalkonmiddag hos mina föräldrar kl 14 :) Efter besöket i Tomelilla blir det en tripp till Bussjö och hälsa på Koffes päron!
Imorgon fyller min kära vän Anna år. Kanske man kör dit en runda imorgon kväll, får väl ringa först för den damen är alltid upptagen :) Anna blir 22 år!!

Just nu håller jag på att tvätta, (jag vet att klockan är lite, men jag är en morgonmänniska). igår storstäda jag och K lägenheten. så här är så fint och fräscht nu. Men gud så tråkigt det är att städa. Men skönt efterråt.
Nu ska jag gå och fixa lite frulle till mig och K.

Ha de!
Glöm inte att gratta Pappa idag! ♥



lista

Lånat av Johanna

Äger...
(x) Mascara över 100 kr (Ja, flera stycken)
(x) En plattång
(x) En locktång
(x) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
( ) Olika borttagningsmedel (vatten och tvål funkar minst lika bra)
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr (Ja, några stycken)

Summa = 9

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag (Det gör förhoppningsvis ingen)
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym (ska börja så snart axeln är bra)
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 0

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
(x) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 4

Totalt: 13 poäng

Den naturliga naturligaste tjejen. 0-10
Konstgjord behandlad blomma. 10-15
Kanariefågel i nordisk miljö. 15-20
Du är en fryst jordgubbe. 20-25
Barbiedocka. Bara plast. 25-30


Jag är en konstgjord behandlad blomma. :)
gör detta ni med.



Gokväll Torsdag!

Såja, tänt en massa ljus och tagit en väldigt varm dusch. Det behövdes efter min och Nellys promenad, vi var ute i en timme i detta hemska väder, snacka om att jag frös om kinderna. Var helt röd i ansiktet när jag kom in. Vi var nere om på stranden (Marinan) och kolla läget, men jag kunde inte släppa Nelly lös som jag brukar göra på stranden för där var stora berg av tång. Jag skojar inte om de var 1 meter höga. Gud så äckligt, Nelly ville bada men jag tyckte inte det hade varit så fräscht med en hund som luktar tång :)
Jaha, vad händer mer ikväll? Inget speciellt. Blir väl att kolla på en film, kanske Sex and the city filmen. även om jag redan sett den tre ggr ;) Men den är så bra och rolig. Läste innan i Karins blogg att det kanske skulle komma en uppföljare på denna film? Vad tycker vi om det? Jag hade tyckt att det hade varit roligt att få se hur det går för alla? Får Carrie och Mr Big bebisar? Vi får väl se om det kommer någon film eller inte? :)


Nej nu ska jag gå och fixa en kopp te. Jordgubbssmak blir det nog ikväll. Finns det något godare än te i detta höstmörker?

Bilder lånade från Google.



Tråkig onsdag.

Tråkiga dag. Började med läkarbesök. Sjukskrivningen fortsätter tyvärr. Tråkigare än att gå hemma varje dag finns inte. Usch. Skulle egentligen besöka emelie ikväll och fika, men hon var så förkyld så jag vill inte bli smittad. Och där är ingen annan kompis som har tid med mig.
Ska gå och fixa käk. Eller nja, ska värma. Hittade rester i frysen. Kycklingfilé med currysås. så jag ska bara koka ris. För salladen skar jag upp i förmiddags.
Jag har hunnit med att baka kärleksmums idag med. får ju gäster på fredag. en eftermiddagsfika.

nelly får underhålla mig ikväll. och en vänner-box. de är trogna vänner :)

Hej!



Hallå?

Lotta? Varför har du satt lösenord på bloggen? skärp dig ;) jag kan inte läsa nu.



2 november.

Grattis Lillebror på 20 års dagen! ♥

Bild: google



RSS 2.0