Go' kväll.

Nu har jag precit varit ute med Nelly i 1½ timme. Vi var nere i småbåtshamnen med Lee och hundarna Pajas, Ruffus och Ida. Pajas och Nelly hade dragkamp med ett snöre som dem hittade, såg väldigt roligt ut ;)
Nu måste ni (Tomelilla och Ystadbor) rösta på Nelly i fototävlingen som just nu håller på nere i djuraffären "Arken".  NR 4 ska ni alltså skriva på röstsedlarna :) Tack för det. Klart min lilla sötnos ska vinna :)

Min dag har varit lugn jämfört med igår. Igår var jag i Malmö på Universitetssjukhuset MAS och gjorde en neurofysiologisk undersökning (de kollade så mina nerver i axeln inte var skadade), det gjorde så JÄVLA ont. De körde in stora feta nålar i hela armen på mig, även i handflata och axel. FAN vad ont det gjorde. Det sjukaste var att de tog ett sandpapper och slippa på min hud. Fick värsta rivsåren. Helt sjukt att de sandpapprar på min hud. ONT gjorde det. Men iaf, det fanns inga nervskador som tur var! :)

Nästa vecka ska jag till doktorn igen så vi kan diskutera när behandlingen av muskelskadan i axeln ska påbörjas. Jag hoppas att jag snart blir bra så man kan jobba lite under julen (fina cash). Men vi får väl se vad dem säger.

Nej, nu ska jag fixa en kopp mango te. GOTT!

See yaaaaa. Nelly hälsar ;)



Helgen.

Helgen har varit bra. Lämnade svärföräldrarna på stationen i lördes, de skulle åka till Barcelona ;) Avundsjuk, jag? Inte alls :). På kvällen gick jag bort en runda till Emil som firade sin 25 års dag. K kom och mötte mig vid 22 när han slutade jobba. Jag vågade inte gå själv. Jag ville inte stanna hos Emil och Anna längre utan jag ville hem och titta på film med min älskade K. Söndagen var bara slappedag. Vi tittade på massor av filmer och var ute och promenera med Nelly.
Vi håller på att träna henne så hon ska sluta dra i kopplet när vi är ute med henne. För hon är jättestark, och det är jobbigt att hålla henne. Visst har träningen gett resultat. Hon går fot (går precis bredvid mig) nästan hela tiden, och så fort och går framför mig och börjar dra så säger vi sitt till henne och så får hon sitta ner en stund och bli uttråkad, till slut fattar hon att det blir tråkigt att dra i kopplet för då stannar vi hela tiden. Men tålamod, det måste man ha. Det har inte jag. Haha men det går bra ändå. Jag lär mig jag med!

Idag har jag varit på vattengympa. sedan gick jag, K och Nelly och mötte upp Lee, Pajas och Ruffe. så hundarna lekte som tusan.

nu ska jag titta på tv.
hej



6 veckor.

Jag fick reda på idag att jag inte får några pengar från försäkringskassan (är ju sjukskriven) förräns om minst 6 veckor. Ingen hade berättat för mig att man måste fylla i någon blankett när man är arbetslös+sjukskriven. Så när jag skickat in den jävla lappen så tar det 6 veckor för dom att gå igenom den. Så nu ska jag vara utan pengar i 6 veckor. jag frågade tanten jag pratade med hur jag skulle betala hyra/bil/mat och räkningar. Vet ni vad hon svara? "Det var inte deras problem och det kunde inte hon hjälpa mig med". Okej, tack så mycket, sa jag då och slängde på luren. Tur man har sambo som jobbar, även om jag hatar att leva på andra. Men jag hade gjort samma sak för honom. Love you, darling!

Man kanske ska jobba inom den branschen? jag menar, läsa igenom ett papper på 6 veckor, kan inte vara så jobbigt.

Jag är så jävla glad, jag vet fan inte var jag ska ta vägen så glad jag är. PUCKO.

Fick även höra av en föredetta arbetskamrat från Ingelsta att de snacka en jävla massa skit om mig när jag blev skadad. Det var snällt att höra. Man blir så glad för sånt.

Var är ens vänner när man behöver dem som mest? Det undrar jag.
Nej nu skiter jag i detta, nu ska jag och Nelly ta en promenad. Min trogna vän som aldrig sviker. MIN BÄSTA VÄN! ♥



En bra dag.

Jag var hos en specialist i Skurup idag, min kära svärmor Eva följde med mig. Han var jätteduktig den där läkaren. Han visste exakt vad det var för fel på min axel. Det är en muskelskada som kallas Triggerpunkt. Det hände när jag blev påkörd av den där stora tunga vagnen på Ingelsta Kalkon i somras. Men han gav mig beskedet att det går att fixa till med behandlingar. Och han sa att jag troligtvis kunde jobba som kock igen sen när jag börjar bli bättre. Fatta hur glad jag blev när jag fick höra dem orden. Jag ska fortsätta med vattengympa i varmvattensbassäng. Jag ska på röntgen i Malmö på tisdag. Efter det skulle vi diskutera behandling.
Det kändes skönt att jag fick reda på att det var en arbetsskada. Det kändes en lättnad, jag har ju fattat det hela tiden för det var efter smällen på jobbet som allt började. Men han som körde på mig påstod att den aldrig hade träffat mig. Tjjiiii fick du för att du ljög.

Nu ska jag vila, för jag är jävligt öm nu efter besöket hos doktorn. Han tryckte och klämde ganska hårt, men han hittade felet och det var en lycka för mig. ♥

Hejsvej!




Vad hade jag gjort utan min Nelly som sysselsätter mig om dagarna?
Du är  bäst gumman. ♥






Älskling.

Koffe - du är så jävla yeah yeah, wow wow!
♥ Jag älskar dig! ♥




Tisdag.

Ja, idag var det som sagt begravning. Vi kunde inte följa med hem till Linus och Mariella efteråt på fika för K skulle iväg och jobba. Men jag hoppas ni hade det bra! När K stack till jobbet så gick jag en lång runda med Nelly för att rensa huvudet. Jag gick ner till stranden. Satte mig ner på en sten och tänkte på hur jävla orättvist livet är. Det finns människor som blir 95 år, som är senila, sitter på hem och som inte minns inte vem dem är. De lever men inte en 24 årig grabb? De har levt hela sitt liv men det får inte en 24 åring göra? Som min farmor sa innan i telefonen, visst är det hemskt att någon dör men om någon t.ex. är 75-95 år så är det inte lika hemskt, de har redan levt sitt liv och varit med om så mycket, men en 24 åring har inte ens hunnit börja leva sitt liv. Det är hemskt när alla dör, men speciellt barn och ungdomar. Usch ja. Det satt jag och tänkte på.
Men över till något annat. imorgon ska jag till en specialist i skurup som ska göra en undersökning av min axel. Han kan kanske komma på en lösning på någon behandling? Svärmor ska följa med mig dit.
Sen på torsdag ska farmor och farfar komma på besök. Det var längesedan de var här.
På fredag är K ledig så då vet jag inte vad som händer. På lördag ska jag fira Emil som blir 25.

Nej, nu ska jag nog se en film.
Man blir konstig av begravningar.
Hej!



Sovgott.

Begravningen var fin, men jobbig. Hemskt att se alla så ledsna. Alla blommor och alla människor. Helt ofattbart. De spelade låten "every breath you take" i början av begravningen, då kunde man inte hålla tillbaka tårarna. Det var så fint. Han var ju ordförande i Malmö FF supporter klubb, så han fick massa MFF halsdukar på kistan, och det hade han gillat. Någon hade fixat ett blomsterarrangemang i form av en fotboll och på kortet stod det "Alex, kicka dom som fan". Det var mitt i prick. På en annan blomma stod det "Vaka över MFF". Ingen tvekan om saken att MFF lever vidare med dig. Dock var det svårt att se kistan, men den blev snabbt övertäckt av rosor. Det var fint, men det hade varit bättre om du fick leva, du blev ju bara 24 år. Men nu slipper du lida med den jävla sjukdomen. Du slipper det nu.

Vi kommer sakna dig Alex... Sovgott. ♥




Häxa.

Nu är jag utklädd till Häxa :) Svart klänning, svarta strumpbyxor med spindelnät, svart läppstift, sminkad (en röd vårta på näsan, stora fräknar och röda kinder). Har ritat en spindel på handleden och ett ärr på handen som där är stygn i men ett stygn har släppt så man ser blod ;) Läskigt va.

Nu ska jag snart ta ut Nelly på kisserunda innan jag kör till Tomelilla på Emelie och Annas tjejmiddag. Alla har fått olika saker som de ska klä ut sig till. ;)

Trevlig kväll, bli inte rädda om ni ser mig :)

kram



Begravning.

På tisdag ska vi på Alex begravning. Idag stod dödsannonsen i tidningen, de uppskatta gärna en gåva till Barncancer fonden istället för blommor. Så nu har jag och K fixat en minnesgåva till Alex som kommer skickas till kyrkan där gudstjänsten ska vara. Det är en fin tanke. Får ändå fixa varsin ros som vi kan lägga på kistan. Usch, hemska tanke. 24 år gammal. Man kan inte fatta, det är inte rättvist. Sex gånger har han kämpat med sin leukemi. Han har klarat det rätt många ggr men sen har det kommit tillbaka, hur har han orkat alla dessa ggr? Jag tycker att han har varit stark som stål som har överlevt så många ggr. Men tyvärr lämnade han oss alldeles för tidigt. Det är orättvist!
Alex var en Malmö FF supporter och som jag skrev innan, Du var himmelsblå ända in i själen! Heja di Blåe!


Alexander Jönsson
1984-2008
Vila i frid.


Bild: Google



Rosa bandet.

När jag stod på apoteket idag så fick jag syn på årets "Rosa bandet" och jag var tvungen att köpa ett för jag kom att tänka på Johannas (& Antons) kompis Sara som tyvärr har blivit drabbad av bröstcancer. Nu ska vi heja på henne! Gör som jag - köp rosa bandet. Man bidrar ändå med en liten slant. Lycka till Sara! Följ hennes "Rosa blogg" här.

Bild lånad här.



Onsdag.

Godmorgon. Vaknade precis och kunde ej somna om. Ska lägga mig i soffan och titta på film så K får sova ifred.  Måste vila axeln. Tur jag ska till sjukgymnast sen idag.
Kl 16 kommer Anna och då ska jag tillaga kycklingburgare med bröd och grönsaker (haha, steka burgare och öppna brödpåsen, skiva grönsaker). Vilket jobb jag har framför mig :) Sen går vi väl en runda med Nelly, skulle jag kunna tänka mig.
Nej, FILM nu!

bye



Skicka en nalle.


Gör som jag när du ska göra någon glad.
Skicka en nalle med nallebudet.se.
Jag skickade en nalle till min vän Anna för att muntra upp henne.
Idag ringde hon och sa att hon blev jätteglad.
Svårare är det inte.

Denna söta nalle skickade jag till världens bästa Anna.


Bild lånad från nallebudet.se



Tisdag!

Har varit hos doktorn och hämtat läkarintyg precis. Japp, jag blev sjukskriven längre. Jävla skit. Jag vill inte ha en cp axel, jag vill jobba och ha arbetskamrater. Jävla cp arm. Någon som vill byta?

Jag och K var i parken med Nelly innan och busa. Men två andra hundar. Pajas och Tindra. :) Tindra och Nelly leker så bra ihop. Nu är lilla sötnosen så trött :)
Ikväll kommer Emelie och vi ska ta en härlig promenad. Och hon kommer peppa mig, det gör hon alltid. Hon utstrålar positiv energi den tjejen. Tur jag har henne och Anna.

Nu ska jag diska undan och slänga in en maskin tvätt. Jiippiieee.

Ha de.

Bild: Privat.



Datarummet.

Före
En gul tapet (som jag avskydde).
Har bara en bild.



Efter
Vita tapeter och en fondtapet.
Och vita nya möbler, men de har vi haft ett tag.


Databord från Ikea.


Våra datorer.


Böcker och filmer i denna hylla från Ikea.


Små tavelhyllor från Rusta som vi har miniatyr växter på.


Fondtapeten. Närbild. Cool va?


Fönstret. Kommer gardiner snart.



En tripp.

Tog en tripp upp till Linus och Mariella innan. Köpte med mig en blomma som skulle betyda "Grattis på födelsedagen Mariella och vi beklagar sorgen!". Det uppskattades verkade det som. Vi satt i deras trädgård och drack te. Mysigt. Längesedan vi träffades. Gav Linus en klapp på axeln och sa att vi tänkte på honom.

När jag kom hem ringde Koffes farmor (vi hade ringt henne innan idag, men hon svara inte). Hon fyller år idag (Grattis). Vi prata en stund om allt möjligt.

Imorgon ska jag och söta Emelie ta en kvällspromenad när hon slutat jobba. Mys! :)
På lördag är det ju dags för tjejmiddag alá halloween :)

Nu ska jag och Nelly gå en runda. Härligt nu efter middagen.
Men först ska jag fotografera datarummet så ni får se hur det blev efter tapetseringen! :) Nyfikna?

Bye.



Måndag.

Tänkte mycket på Alex igår, fast egentligen mest Linus. Alex var Linus bästa vän. Hur känns det att förlora ens bästa vän? Hoppas jag aldrig får uppleva den känslan. Vi tänker på dig Linus.

Fick trösta min fina Anna också igår. Hon ringde och var så ledsen. De är tvugna att avliva deras hund Debbie. Hon är 9 år och sjuk. Anna var så ledsen, och det förstår jag. Men jag har fixat en överraskning till henne som anländer imorgon eller på onsdag hem till henne och jag tror att hon blir glad! :)

Dagen började med vattengympa. Är helt förstörd i kroppen. Sen har jag och K varit ute med Nelly en runda. Ska snart cykla bort till Åhlens/hemköp och hämta mitt H&M paket. Har även hunnit med att köpa en svart söt klänning som jag ska ha på mig på lördag när jag ska vara häxa på Emelie och Annas tjejmiddag. Klänningen är för söt för det egentligen, men jag får häxa till mig på andra sätt (hatt, svart nagellack, svart läppstift, en blinkande brosch i form av ett spöke) och ett par strympbyxor med spindelnät på).

Nu ska jag cykla.
Bye.



Sovgott vännen!

Igår somnade vår vän Alex in. Han har kämpat länge med sin cancer och igår tog han sitt sista andetag.
 Han har varit så stark, han har kämpat som ingen annan. Nu är du tyvärr borta, men du slipper den jävla sjukdomen. Du slipper lida och gå igenom detta fler gånger. Vi hoppas att du vakar över oss alla. (Håll ett extra öga på Linus)
Och du Alex - vi ska heja på Malmö FF för dig. Du är himmelsblå långt in i själen. Heja di Blåe! ♥

Sovgott vännen!
Vi ses snart igen på andra sidan!




Bild: google





Bus och lek

Nu har jag och Nelly varit och busat nere i småbåtshamnen, vi mötte upp Aaron och Misty :) De busade skiten ur varandra. Alltid lika kul att se två hundar leka så bra med varandra. Kanske är för att dem är syskon?
Jag fixade in möblerna på egen hand, använda filtar och drog dem på, men jag skulle väntat för nu har jag jävligt ont i axeln, men envis som man är så ville man få ordning igen. Koffe får hjälpa mig sen att ställa databordet rätt.

jag prata med min sjukgymnast innan, jag berätta att jag fick så ont av vattengympan och undra om det verkligen skulle vara så? om jag hade ont imorgon så skulle jag skippa vattengympan. Jag fick en tid nästa vecka så skulle hon göra en ny undersökning på axeln. Jag är så jävla TRÖTT på min axel så jag skulle kunna hugga av den. Jag vill jobba, men antagligen får jag hitta ett helt nytt jobb inom ett annat yrke. får så som axeln känns nu så kommer jag aldrig klara köksbranschen. Trist men sant.

nu ska jag kolla på Anna Skipper.
Hejsvej!



tapetsering.

nu är tapetseringen klar i datarummet. det blev skitsnyggt, men jag kan inte bära in möblerna alldeles ensam :( får väl vänta till koffe kommer hem ikväll. snyggt blev det och bilder kommer :)



H&M paket.

Jag hoppas att mitt h&m paket kommer idag så jag kan använda lite nya kläder på lördag när vi får gäster. Hoppas jag slipper skicka tillbaka någonting denna gången.
Har ändrat maten som vi ska bjuda på på lördag. det blir kycklingfilé som är fylld med philadelphiaost, färsk basilika, vitlök, salt och peppar. Och så ska jag steka bacon så det blir knaprigt, och lägga i kycklingen, till det blir det dragonris och en kall kantarellsås. och en god sallad på isberg, physalis, coctailtomater, majs och rödlök.
efterrätten blir kladdkaka med grädde och hallon. Kommer nog bli gott.

idag kommer målaren och gör det sista i datarummet, sen kan man bära in möbler och börja inreda, I like :)
bilder kommer senare.

ha det bra! så hörs vi. ♥



hey sunshines!

Hejsan darlingar. hur mår ni? just nu sitter jag i ett kaos här hemma. Imorse kom målaren och skulle tapetsera datarummet där vi har haft fuktskada. så nu är här en massa möbler i vardagsrummet. jag lånar K's labtop. det kommer bli så snyggt i datarummet. fondtapeten jag valde är så jävla snygg. en svart bakgrund med stora medaljong mönster som går i grått/silver och vitt. kommer bli snyggt som bara den. det är nog klart imorgon. har beställt nya gardiner. från jotex och här kan ni se dem det är dem svarta. kommer bli snyggt, ska hitta en lampa som passar där inne också.

igår var jag på vattengympa, det gick bra men jag fick jävligt ont i axeln. det är dags igen på fredag.
på lördag kommer morsan och farsan och svärföräldrarna på middag. då ska jag laga till äpplebräserad kycklingfilé med cidersås, kokt potatis och sallad. till efterrätt blir det kladdkaka med vispgrädde och hallon. ska bli trevligt.

nu ska jag vila lite, har varit ute med nelly i en timme precis, blir en runda till sen lite senare.

ha det bra. kram



Fredag

"Man har FREDAG i blodet igen! Det man missat det tar man igen, man beter sig som en greve, fast man inte har en spänn. För man har fredag i blodet igen!"


Ja, jippi. K jobbar och ingen av vännerna kan underhålla mig ikväll. JIPPI!
Låten är grym iaf.

Ja jag lever, Fast jag är så jävla uttråkad.



RSS 2.0