Gott nytt år.






Över.

Julen är över och det gick som ett kick. Bokstavligt talat. Min faster och hennes man kunde inte stanna så länge pga vädret för då hade de inte kunnat ta sig hem igen.
Men vi hade trevligt ändå.

Nu denna veckan är jag på Norreport som kock för första gången. Det går bra! :)

På fredag är det nyårsafton. Vi ska ha vänner på middag här hemma. Tre rätters. :) Tur man är sambo med en duktig kock så slipper jag ;)
Vi blir 8 st. Jag, K, Anna, Emil, Emelie, Becci, Carro och Edde. Hoppas på en trevlig kväll.

Jag vill att all jävla snö ska försvinna med en gång. Jag är så TRÖTT på den.

Nee, nu blir det en promenad med AnnaPannan.

Later.



Dag 30 - Ett sista ögonblick.

När K och jag flyttade ihop. Blev sambo. Och mamma hade lite tårar i ögonen för hon tyckte det var så sorligt att jag flyttade hemifrån. :)


Nu är utmaningen klar. Phheew... :)



Julafton

Då var det julafton. Jag har ingen julkänsla för fem öre. Och det är snöoväder i Skåne. Eller ja, det blåser fruktansvärt mycket. Men vi ska göra ett försök att ta oss till Tomelilla ändå. Man får ju köra försiktigt. Jag vill så gärna dit och vi kan ju alltid sova över hos mina föräldrar om det här vädret fortsätter.
Så ett försök ska vi göra. :)

God Jul






Dag 29 - mina ambitioner.

Mina ambitioner. Hmm. Jag vill ha ett fast jobb som jag trivs på. Har arbetat som timvikarie i över 4 år i 29 olika kök, så en fast anställning är det jag vill uppnå så fort som möjligt. Men det är inte helt fel att börja som vikarie i köksbranchen. Man lär sig så otroligt mycket när man hoppar runt i alla olika kök. Jag har blivit mer självständig, jag vet att jag klarar mer än vad jag tror och jag har lärt känna en massa underbara människor och en del otrevliga människor som man hoppas att man slipper se fler ggr.

Jag vill även uppnå ett annat mål. Att köpa hus tsm med min K. Det är en stor dröm för oss båda. Och jag hoppas att vi till slut kommer få möjlighet att köpa ett hus tsm.



Dag 28 - det här saknar jag

Jag saknar att ha en morbror. När jag var ett år så hade jag en morbror. Men han omkom i en bilolycka. Alla har sagt så snälla och roliga saker om honom. Jag skulle vilja ha lärt känna honom.
Undrar hur mitt liv hade sett ut om han hade levt? Antagligen likadant, men jag hade iaf haft en morbror.



Dag 27 - en favoritplats

Stranden. Kvittar vilken strand. Det är så avkopplande att bara vara vid havet. Att kunna sitta och titta på det vackra havet. Jag älskar det, man blir så lugn.

En annan favoritplats är K's famn. :) den är varm och trygg.



Dag 26 - mina rädslor

Jag är rädd för insekter. Jag är rädd för döden. Jag är rädd för att jag inte ska klara allt jag tackar ja till (jobb). Jag är rädd för att jag inte tror mer på mig själv. Jag är rädd för gäss. Jag är rädd för Jack russel hundar. Jag är rädd för mörker om jag går ensam. Jag är rädd för att bli sviken. Jag är rädd för mycket. Listan kan göras lång. Jag stannar där.



Dag 25 - en första

En första. Handlar om tjuvrökning.
Jag tror jag tog min första cigarett när jag var 12-13 år. Minns att det var tsm med Sandra, som var min bästis.
Men sen hade jag så dåligt samvete att jag hade tjuvrökt så jag var tvungen att berätta för mamma. Haha. Helt sjukt.

Kort inlägg. Bra! :)



Dag 24 - det här får mig att gråta

När jag blir orättvist behandlad. Eller om jag blir riktigt jävla förbannad så börjar jag istället gråta. Jag är en känslig person. Jag börjar gråta om någon i min närhet har det jobbigt och svårt eller om någon är allvarligt sjuk (typ i min familj eller K). Jag börjar gråta om någon dör.

Jag kan även gråta när det handlar om glädje.



Dag 23 - det här får mig att må bättre.

Om jag är riktigt ledsen eller deppig så kan K göra mig lugn och glad igen. Är inte han hemma så är mamma den första jag ringer. Hon kan lyssna och komma med bra råd. Hon är fantastisk.
Anna, Anna.K, Emelie och mina andra tjejer kan också få mig att må bättre.
Svärmor är också väldigt bra på att lyssna och komma med goda råd.

♥ ♥ ♥



Dag 22 - det här upprör mig.

Svek, otrohet, när folk ljuger, när man behandlar djur/människor illa, att pedofiler får leva, att sjuka behandlas som skit i samhället, otacksamhet, rattfylla, våldtäcktsmän, barnmisshandlare & droger.

Listan kan göras lång. Jag stannar där.



Dag 21 - ett annat ögonblick

När jag och K hade kommit överens om att köpa hund, glömmer jag aldrig.
K och hans mamma skulle åka och kolla på valpen som vi hade hittat på blocket. Jag jobbade så jag kunde tyvärr inte följa med.
Fick ett sms under dagen att valpen var det sötaste han hade sett och naturligtvis hade han köpt valpen. Fick reda på att det var en hona och kvällen innan hade vi kommit överens om att hunden skulle heta Nelly om det var en flicka.
Så Nelly blev det.
När jag kom hem så var det ingen hemma. Några minuter senare kommer K och min vän Anna (som älskar hundar) in med mitt lilla charmtroll Nelly. De hade varit ute med Nelly så hon kunde kissa..
Nelly är den sötaste valp jag någonsin sett. Och än idag kan jag inte fatta att hon har varit så liten.
Nelly är min bästa vän och jag skulle aldrig klara mig utan henne. ♥




8 Veckor gammal.
Världens finaste och snällaste hund.
Love you.



Dag 20 - den här månaden

Den här månaden har det hänt/kommer hända mycket.
Mamma har fyllt 45 år. Farsan har fyllt 48 år. Vi har varit på julbord med K's jobb. Jag har varit på tjejkväll hos Emma.
Det har snöat otroligt mycket. Jag har kört bil i hemskt snöoväder. Lilla Olivia har fyllt 1 år. Vår katt Ceasar har fyllt 5 år.
Imorgon ska vi ha julkväll med några vänner. Det innebär att vi dricker glögg, dricker öl/cider, äter massor av julgodis, spelar julklappsleken och har det trevligt.
Nästa helg är det jul. Julafton spenderas med mina föräldrar och juldagen spenderas med K's föräldrar.
Sen är det nyår. Och vi ska ha nyårsfest här hemma. Vi blir 8 st. Och vi ska komma på vad som ska serveras till förrätt, huvudrätt och efterrätt.
Händelserik månad.
Och naturligtvis har jag massor av jobb här och där ;-)



Dag 19 - detta ångrar jag.

Jag ångrar att jag slösade så mycket tid på en gammal pojkvän. Han var otrogen och skulle lämnat honom direkt, men istället skulle vi försöka få det att funka. Bullshit. Det går aldrig att fixa om någon varit otrogen...
Jag ångar det väldigt mycket...




Tjejkväll.

Ikväll ska jag och tjejerna ha tjejmys hemma hos Emma. Det ska bli trevligt som alltid. Vi ska beställa mat och spela spel och kolla på sex and the city filmen, den går på tv4 ikväll. Mysigt ska det bli.

Jay vann idol igår kväll, och jag har redan fått vinnarlåten på huvudet... :)



dag 18 - min favorit födelsedag.

Av de 24 ggr jag fyllt år, så vet jag inte om jag har någon favorit? En födelsedag är en födelsedag lixom. Man fyller år och får presenter. Och har gäster. Men det har väl varit mysigt de senaste 5 åren när man har en pojkvän att vakna upp bredvid, som överraskar en med någon fin present och som pussar på en och säger grattis.
Det är inget speciellt med en födelsedag direkt, tycker jag. Men visst är det roligt när folk hör av sig via sms och telefon eller vykort och gratulerar en på födelsedagen.

Men nej, ingen favoritfödelsedag.



dag 17 - mitt favorit minne.

Den 13 aprl 2006 minns jag mycket väl. Jag och K firade 1 år tillsammans. Redan på morgonen sa han "idag kommer du få en väldigt fin present", och jag kunde knappt bärga mig. Dagen gick och jag bara väntade på den där presenten. Vi hade bokat bord på Store Thor, och maten smakade väldigt bra. Trodde kanske att jag skulle få den omtalade presenten på restaurangen, men ingenting hände. Jag tänkte för mig själv "gud, vad dum han är som säger att jag ska få en present också får jag ingen". Vi betalade notan och gick hem. Vi kollade på en film när vi kom hem tror jag. Och jag väntade på presenten. När klockan blev 23.09 tog han fram en present. Jag öppnade presenten och såg att det var en smyckesask. När jag öppnade lådan fanns det en guldring i. Och då frågade han om jag ville förlova mig med honom. Han väntade till klockslaget 23.09 pga att det var det klockslaget vi beslutade oss för att vi var ett par ett år tidigare.
Jag var överlycklig. Snart varit ett par i 6 år och varit förlovade i 5 år.

Fint minne, mycket fint minne.



dag 16 - min första kyss

Min första kyss. Hmm. När man gick på lågstadiet pussades man till höger och vänster. Men det kallar jag inte seriöst. ;) Jag tror jag fick min första riktigt seriösa kyss när jag var 12-13 år kankse. Jag kommer ihåg att det var med en kille som heter August. Jag var dökär i honom. Och jag var väldigt lycklig över att få kyssas med honom. Haha.
Han var en väldigt söt kille, så jag ska inte klaga :P



dag 15 - mina drömmar

Gooosssh. Vilken svår utmaning.
Jag har många drömmar. Jag vet inte vart jag ska börja.
Jag drömmer om att ha ett eget litet cafe, i lantlig stil. Jag drömmer om att ha ett fint hus. Jag drömmer om att vara rik. Jag drömmer om fast anställning. Jag drömmer om en Thailands resa med K. Och en New York resa.
Jag drömmer om att jag och K någon gång i livet ska få söta och friska barn. Jag drömmer om att Nelly alltid ska finnas vid min sida. Jag drömmer om att min sjukdom ska försvinna. Jag drömmer om perfekt syn.
Jag drömmer om en ny bil. Jag drömmer om en framtid tsm med K, och jag hoppas det blir så.
Jag drömmer om att alla i min närhet ska få vara friska och lyckliga alltid. Jag drömmer om Timberland skorna. Jag drömmer om en ny sänggavel till sängen. Jag drömmer, jag drömmer, jag drömmer.

Jag drömmer om många olika saker. Det är hur man ser på livet. Jag trivs med mitt liv och skulle inte vilja ändra på något. Jo, okej jag hade önskat att K hade varit lika sprallig som mig som alltid vill ha saker att göra. Han är tvärtom. Han älskar att bara vara hemma medans jag vill vara överallt :) Men han är en hemma-person och det är bara att respektera, jag älskar honom ändå :)



dag 14 - vad hade jag på mig idag

igår. glömde skriva igår.
igår hade jag på mig jeans från H&M, randig tröja från H&M, strumpor, skärp från Replay, bh, trosor.

På jobbet hade jag svart keps, kockbyxor, röd pike tröja och arbetsskor.




Dag 13 - den här veckan.

Ja, jag vet fortfarande inte så mycket om denna veckan. Vaknade för en halvtimme sen och insåg att jag har en ledig dag, pga att ingen ringde in mig imorse. Har inget jobb inplanerat denna vecka än så länge. Men det kan ändra sig snabbt. Jag hoppas jag får jobb de andra dagarna.
Men idag har jag en ledig dag och det har även min sambo. Vi får väl göra något skoj. Sen ska jag även hinna med att baka muffins. Två olika sorters. Pepparkaksmuffins och Pollymuffins, recepten finns i Leilas - Piece of cake.
Ska även göra något mer julgodis.

Vad händer mer i veckan? Min pappa fyller år på onsdag. Helgen har vi för en gångs skull inget planerat. Det har vi haft många helger nu.
Är klar med de flesta julklappar, har bara den svåraste kvar. Min K.
Vad ska man ge till honom i present. Hans eget förslag var kläder, men det känns som att jag alltid ger honom kläder.
Får se om jag kanske fixar hans julklappar i veckan.
Imorgon blir det kanske julgodis-bak med AnnaPannan. Och vattengympa på kvällen. Om det inte blir snöstorm igen.

Svår utmaning. Vet ju inte så mycket om veckan.



Dag 12 - i min handväska

Det är inte så ofta jag använder handväska. För i mitt iPhonefodral får jag plats med det mesta jag behöver. Min iPhone, mitt körkort och mitt bankkort. När man bara ska handla är det kanon. Slipper man bära med sig en väska.
Det är oftast på sommaren jag använder väska, för då har man inte direkt någon jacka att ha mobilen i. Eller inga stora fickor på shortsen att stoppa ner telefonen i.

När jag använder väska innehåller den oftast:
  • Min iPhone + fodral med mina kort i.
  • Läppglans
  • Nycklar
  • Huvudvärkstabletter
  • Penna
Så tråkig är min väska :)



Jay Smith - gör det igen.

 

Jay Smith fredagen den 3 december.

Med Elvis låt - In the ghetto.

Riktigt bra, och nu är han i final.

Jag tror han vinner Idol 2010.




Dag 11 - mina syskon.


Har ett syskon. En fin lillebror vid namn Joakim.
Joakim är ungefär 2 år yngre än mig. När vi var små bråkade vi alltid. Vi typ hatade varandra. Han ville alltid vara med när jag lekte med mina kompisar, men det avskydde jag så det var inte speciellt ofta han fick vara med. Han skulle alltid jävlas med mig. Och jag skulle alltid reta upp honom för att sedan springa till mamma och skvallra. ;)
Det var ofta slagsmål mellan oss. Kommer ihåg att han slog igenom min dörr när jag sprang ifrån honom in på mitt rum. Våra föräldrar blev inte glada.

Joakim hamnade ofta i trubbel när han var liten. Han var en riktig busunge. Han gjorde det mesta man inte fick. Krossa rutor på brevduve-klubben och släppte ut alla duvor. Inte uppskattat. Han snodde en kanin från en trädgård, men försökte lura i mamma att han hittat den i ett träd (sen när klättrar kaniner i träd?). Inte uppskattat.
Han klippte av tråden som man startar gräsklipparen med och sprang in till farsan och visade stolt. Inte uppskattat. Haha, en riktig busunge var han. Och alltid full av skrapsår och blåmärken. För han klättrade i träd och rev sig, han sprang alltid i trätofflor och snubblade ofta ;) Han var en riktigt bråkstake.

När han blev tonåring så blev han tvärtom. Han var hemma-killen. Han gillade att vara hemma och titta på filmer och spela data. En riktig datanörd. :) Han hade inte så många kompisar heller, de kompisar han hade var också "datanördar". När det var helg så var LAN (man kopplar ihop sina datorer med varandra och sitter och spelar i flera dygn) det första han tänkte på, medans jag tänkte på fest, killar och alkohol. :) Vi var verkligen olika i den åldern. Jag var omgiven av vänner och var nästan aldrig hemma.


Men idag har vi en väldigt bra kontakt. Båda två bor på varsitt håll med varsin sambo och hund. :) Så idag umgås vi på ett helt annat sätt. Men visst kan vi få våra damp ryck emellanåt.
Min bror är finast i världen och jag vet inte vad jag skulle göra utan honom. Jag älskar dig, lillebror.



Önskelistan.

Mina vinterskor från Roots sjunger på sista versen. Har haft dem i tre år så det är inget att klaga över.
Är på jakt efter ett par liknande vinterskor som mina Roots, men har svårt för att hitta.
Dock hittade jag ett par igår på en skoaffär i Tomelilla. Märket Timberland. Så dom kostar en slant. Men hellre kvalitet än kvantitet. Mina Roots gick nog på 900-1000 kr.
Timberland går loss på ca 1700 kr, men det fanns inga i min storlek. Faaaan. Annars hade det blivit en julklapp till mig själv. Någon som vet om man kan beställa dem från nätet?

Men här är en bild på dem. Kanske inte världens snyggaste sko, men vad sköna dem hade varit när man är ute på sina promenader med hunden när det är så här mycket (jävla, äcklig) snö.


Lånad från Scorett's hemsida.




Dag 10 - det här hade jag på mig idag

Alltså, vad jag hade på mig igår. För jag glömde skriva igår.

Igår hade jag på mig:

Jeans från H&M
Trosor från Björn Borg
Vit t-shirt från H&M
BH från H&M
Huvtröja från H&M
Strumpor från Gekås
Glasögon från Replay

Ytterkläder:
Röd jacka från North Bend, Team sportia
Svart halsduk, H&M
Fingervantar från H&M
Vita vinterskor från Roots.



Dag 9 - min tro

Jaha, dagens utmaning. Min tro.
Jaha, jag är tror inte direkt på gud om man säger så. Allt tjaffs om att gud skapade världen, det tror jag inte ett smack på.

Däremot tror jag på att det finns levande varelser på andra planeter. Varför skulle det inte finnas det? På vår planet finns det ju, och självklart finns det levande varelser på andra planeter också. Tror jag iaf.

Jag tror att spöken finns. Eller att man efter döden förvandlas till något helt annat. t.ex. ett djur.
När jag dör vill jag förvandlas till en hund. Dom verkar ha det roligt. Äta, sova mycket, busa och få kärlek. Hur kul hade inte det varit? :)

Jag vet inte riktigt vad dagens utmaning menar, men jag tolkar den så här.
Jag tror på utomjordingar och ett liv efter döden. :)




Snöhelvete.

Jag fullkomligt hatar snö. Fan vad hemskt det är. Skitsnack är det när folk försöker bevisa motsatsen. Vad är det som är bra med snö? Joooo, nu vet jag. Det måste ju vara på morgonen när man ska till jobbet och måste börja sin dag med att ta på sig ett ton kläder, eller? Neeej, vänta det måste ju vara sen när man anlänt till sin bil och ser att hela parkeringsfickan är igensnöad och man knappt ser bilen. Det är verkligen en höjdare att börja skotta kl kvart över sex på morgonen och sedan försöka gräva fram sin bil under all snö och till råga på allt så måste man skrapa rutorna också. Det är bra start på morgonen tycker jag.
Och på vägarna fastnar man lite överallt och det tar typ 4 år att ta sig till jobbet. Det är kanske just DET som är så bra med snö. Jag är så trött på alla snö-positiva människor. "Ohh, jooo snön är så fin. Den lyser upp så fint. Och barnen har så kul i snön". Jaha?, som om jag bryr mig?

Jooo men visst är det bra med snö.
Vi säger så.

Har starka funderingar på att flytta härifrån när det är denna jävla årstid.

Ja, ni kan kalla mig bitter.
Faaaan, vad jag hatar snö.



Dag 8 - ett ögonblick

Jaha, vilken svår utmaning det var idag.

Nämna ett ögonblick. Ett bra eller ett dåligt, ett jobbigt eller ett roligt?

Jag väljer nog ett jobbigt ögonblick. Det handlar om en slags olycka med bilen.
För ca två år sedan när jag var på väg hem från jobbet, (den 22 december 2008) glad och ivirig för den kommande julen. Jag var extra glad för jag hade slutat tidigt och tyckte det skulle bli skönt att komma hem.
Jag körde från Tomelilla och var på väg hem till Ystad. Jag körde i 90 km/h, och på andra körfältet kom en stor lastbil som transporterade sockerbetor. När jag nästan hade passerat lastbilen så ramlade en sockerbeta av lastbilen och landade på min framruta. Den lyckades krossa en stor del av rutan och jag hade glas-splitter överallt. Min första reaktion när det smällde i rutan var att trycka på bromsen, det går av reflex. Hade jag haft en bil bakom mig så hade det smällt rejält. Jag lyckades samla mig (för jag fattade först inte vad fan som hände egentligen) så jag körde till närmsta parkeringsficka längs vägen. Jag bröjade gråta av chocken. Jag ringde mamma, men den människan förstår inte att man ska ha mobilen med sig när man inte är hemma. ;) Så fick ringa svärföräldrarna, så de kom och hämtade mig och svärfar körde bilen tillbaka till Tomelilla. Vi var tvugna att lämna in den på bilverkstaden.
Shiiiiit, tänkte jag. Dagen innan lille-julafton. Jag kommer vara utan bil hur länge som helst. Men jag känner en man som jobbar där och de löste problemet. Jag fick hem bilen samma kväll. Världens bästa bilfirma!

Det var ett otroligt jobbigt ögonblick. Det kunde lika bra gått åt helvete. Jag kunde ju kört av vägen för bövelen.
Men det slutade bra som tur är. Men fan vad obehagligt det var när det hände. Det bara smällde till och sen hade jag glas-splitter precis överallt.
Usch ja, men det slutade lyckligt iaf.




RSS 2.0