Dag 7 - min bästa vän.

Ojojoj, dagen utmaning blir svår.
För jag har inte EN bästa vän utan jag har två bästa vänner. Så jag får skriva om dem.

Anna och Emelie är mina bästa vänner. Mår inte dem bra, gör inte jag heller det. Dom är guld värda och de lyser upp min tillvaro.
Jag gör vad som helst för dem och jag älskar dem av hela mitt hjärta.

Om vi börjar med Emelie som jag har känt i ca 22 år. Jag tror att jag var ca 3 år gammal och Emelie var ca 2 år när vi började leka. Vi bodde grannar, mittemot varandra. Varje dag lekte vi. Vi gjorde allt mellan himmel och jord. Bakade, spela spel, byggde kojor, lekte med barbiedockor och vi lekte även med dem andra barnen på vår gata. Jag kommer ihåg att vi ofta lekte kurragömma, klubbis eller "röda, vita rosen" med alla de andra grannbarnen. Det gillade jag jättemycket.
Sedan barnsben har vi hållt ihop. Emelie och jag har gått igenom mycket tillsammans, och är det någon som ser att Emelie inte mår bra eller är deppig så är jag en av de få som ser det på henne. Och Anna givetvis. Vi tre hänger ihop väldigt mycket.
Emelie är en av de få jag verkligen vet att jag kan lita på. Berättar du en sak för henne som du inte vill att hela världen ska veta, så stannar den verkligen hos henne. Vi har haft glädje och även haft motgångar. Ett tag hade vi knappt någon kontakt. Det blev för mycket helt enkelt, bo grannar och se varandra varje dag och sen samtidigt gå hotell och restaurang programmet tsm. Det blev för mycket, så sakta men säkert drog vi oss ifrån varandra. Men vi visste alltid var vi hade varandra. Men när skoltiden var över så hittade vi tillbaka till varandra igen. Och det är jag så fruktansvärt glad över. Emelie är en solstråle som jag aldrig skulle klara mig utan. Sämst på att passa tider är du, men ack så underbar! :) Du kommer alltid vara min banan och jag ditt päron :) ♥ Jag älskar dig.


Nu är det dags att berätta om Anna. Vi har gått i skolan ihop sedan förskolan. Men från förskolan och upp till 5:an så var vi som hund och katt. Båda två är envisa och vill ha våra egna viljor igenom. Så det blev ofta bråk. ;) Men i 6:an lossnade det och vi kunde umgås normalt. Vi har hållt ihop sedan 6:an. Och Anna och jag är väldigt lika på ett sätt. Vi gillar samma saker när vi springer på loppisar tillsammans ;) Hon gör mig glad och är alldeles, alldeles underbar. Vi kompletterar varandra väldigt bra. Hon är väldigt säker och ibland blir man avundsjuk hur hon kan lyckas med allt hon tar sig på. Jag beundrar henne för hennes tålamod och att hon följer sina drömmar.
Anna är en tjej som alltid finns för en när man behöver henne. Och skrattar gör man alltid i hennes närvaro.
Du är underbar och jag är glad över att ha dig som vän! ♥ Jag älskar dig.

Det är mina absolut bästa vänner. Hoppar ni, hoppar jag!

Andra älskvärda vänner är Emma, Carro, Becci & Anna K. Det är dessa människor jag umgås mest med.
Ni är fina allihopa och jag är glad över att ha er i mitt liv.



Dag 6 - min dag.

Min dag.. Kunde varit bättre.
Klockan ringde kl 05.45 imorse. Tog på mig kläder och gjorde mig klar. Kollade ut och såg att det var snöstorm.
Bara att bege sig ner till bilen och börja skotta lite. Körde till Sövestad skola för att jobba.
Fruktansvärt läskigt att köra bil i detta väder. Emellanåt såg jag inte ens vägen så det vara bara att hoppas och chansa på att man var på rätt sida av vägen. Riktigt läbbigt.

Blev typ 20 minuter tidigare till jobbet, visste ju inte hur lång tid det skulle ta att köra.
Första gången jag jobbade på Sövestad skola, har aldrig varit där innan.
Började med att göra frukost till de barn som lyckats ta sig till skolan.
Fick reda på att alla skolbussar var inställda. Så istället för att laga mat till 130 så lagade jag till 53. Lite skillnad. Men ganska lugnt och skönt :)
Lagade till köttfärsgratäng med pepparsås. Och barnen tyckte det var supersmarrigt!

Sedan kom en varuleverans, och vagnen var full av saker så det tog ju lite tid att tömma. Gjorde sedan mellanmål till barnen och sen stack jag hem. Lika läskigt att köra då. Fick sladd på bilen och var nära att hamna i diket, men lyckades få kontroll på bilen igen..
Väl hemma så ringde jag några telefonsamtal. Och sen klädde jag och K på oss alla vinterkläder för det var dags för en promenad med Nelly.
Köpte med oss mat hem från Pizzeria Triangeln. Vi var sugna på deras fläskfilé tallrik. Men nu är vi så besvikna. Inget bra kött och sunkiga pommes.

Nu blir det snart en dusch och sedan soffan.

Det var min dag det! :)



Dag 5 - vad är kärlek?

Vad är kärlek? Kärlek för mig är det jag känner för min älskade K, min familj, min hund och mina vänner. Det är personer som betyder mycket för mig och som jag vill ska må bra alltid.

Orden "jag älskar dig" är ord som folk bara slänger ur sig till vem som helst. Men för mig betyder dem verkligen något. Och dem ända som hör mig säga det är K, Nelly (min hund), Anna och Emelie, (mina två allra bästa vänner). Har givetvis fler vänner som också betyder mycket för mig, men Anna och Emelie har jag känt i många år. Sen givetvis älskar jag mina föräldrar & min bror. Men i min familj är jag inte uppvuxen med att man säger "jag älskar dig" till varandra, utan vi vet att vi älskar varandra och att vi finns för varandra alltid.
Tycker väldigt mycket om mina svärföräldrar också. Två underbara människor, som alltid ställer upp.






Dag 4 - det här åt jag idag

Hann inte skriva igår, så jag får skriva två idag istället.

Dag 4 - det här åt jag idag (igår)

Frukost - lite yoggi och en clementin

Lunch - rester sedan fredagen, bakpotatis med västerbottenost och panerad kycklingfilé m. bearneisesås och sallad.

Mellanmål till filmen - skumtomtar och julmust :)

Middag - blev samma rester igen. Kyckling, bakpotatis och bearneisesås och sallad.

Kvällsfika hos en kompis - glas vatten och ahlgrens bilar.



Dag 3 - mina föräldrar.

Dag 3 - mina föräldrar.

Mina föräldrar är dem bästa i hela världen, även om jag kan få lite dampanfall på min kära far emellanåt. ;)
Jag och min bror kallar inte våra föräldrar för mamma & pappa som alla andra barn gör. Vi kallar dem för mamma & far. Helknasigt, jag vet!

Mina föräldrar har varit ett par sedan 1984, tror jag det var. Och de är fortfarande gifta! Och det gör mig så glad.
Min mamma är världens bästa, hon heter Karin. Min mamma är sjuk sedan rätt många år tillbaka, men olika sorters värker. Reumatisk värk är en av dem. Hon är sjukpensionär, men jag vet att hon skulle kunna göra vad som helst för att bli frisk och börja jobba igen. Men tyvärr går det inte, som läget ser ut just nu.
När jag bodde hemma hade vi inte så bra kontakt, jag tyckte inte att jag kunde prata med henne om vad som helst. Men sedan jag flyttade hemifrån så har hon mer blivit som en mycket bra vän. Och jag ringer henne varje dag för att se om hon mår bra. Hon är snäll, generös och en väldigt bra lyssnare. Jag älskar hennes mat. Hon är bäst i världen helt enkelt.

Min far heter Roland och är en mycket rolig person. Och väldigt stressad alltid, varför vet jag inte? :) Men ibland stressar han upp alla i sin omgivning och ibland kan man få spel på honom. Men han menar bara väl! :)
Han är en rolig person och väldigt, väldigt snäll. Han har jobbat som slaktare på Scan i hela sitt liv. Som liten minns jag att han var konflikträdd. Han sa alltid till oss att vi skulle ta alla disskusioner med mamma, så vi inte skulle bli arga på honom om han sa nej. Han är fortfarande så.
Han tycker om att hålla rent, och håller man på med någonting hemma hos dem så kan han ta undan alla saker innan man är klar, men det är typiskt honom. Men är det någon man i världen som har tummarna mitt i handen, så är det min kära far. haha. Men vi älskar dig ändå! :)

Jag älskar er! ♥



Dag 2 - min första kärlek.

Förlåt. Jag hann inte skriva igår. Var på Gekås i Ullared hela dagen och shoppade :)

Min första kärlek. ♥ (fast jag nämner nog fler)

Den allra första "riktiga" seriösa pojkvän jag hade heter Fredrik. Jag var  typ 14 eller 15 år. Har haft några pojkvänner innan, men det var ganska oseriöst. ;)
Iaf, Fredrik heter han. Jag trodde jag var kär, men så var nog inte fallet om jag tänker efter. Det kändes mer som jag var något stöd för honom (han hade det ganska tufft). Men hur som helst, så varade det ändå i någon månad och sen orkade jag inte med alla problem längre.

Träffade sedan en kille som heter Björn. Och jag måste väl erkänna att jag var kär upp över öronen. Han får nog bli min första kärlek. Vi hängde ihop nästan ett år. Och han var rolig och fick mig alltid att skratta. Men dagen kom då han inte ville vara ihop med mig längre. Och jag var helt förkrossad. Men jag läkte och idag är vi fortfarande vänner. Och han kan fortfarande få mig att skratta.

En tid efter Björn, när jag hade blivit mig själv igen så träffade jag en kille vid namn Nicklas. Han var också väldigt snäll. Men jag kände väl inte riktigt kärlek där, utan mer vänskap. Vi hälsar om vi ser varandra men inte mer.

Efter Nicklas träffade jag en kille vid namn Andre. Vi var ett par i nästan 2 år. Vi hade väl det ganska trevligt, men idag kan jag inte fatta varför vi var tsm så länge. Vi skildes inte som vänner om man säger så. Och idag tycker jag det är tråkigt att man inte ens kan säga hej när man ser varandra. Men så är det väl ibland.

Efter Andre så fick jag och en killkompis för oss att vi var kära i varandra, jag trodde väl att jag alltid varit lite förtjust i Anders, och på sätt och vis har jag alltid varit det. Men jag kom underfund med att jag tycker väldigt mycket om honom som vän. Och jag ångrar detta jättemycket, för det har sabbat vår vänskap ganska mycket. Men visst, än idag är vi vänner, dock inte som förr.

Efter de där veckorna med Anders så träffade jag min nuvarande pojkvän/sambo/fästman K. Än idag är vi ett par och har varit det sedan 13/4-05. Så nästa år firar vi 6 år tsm. Och K är det bästa som någonsin hänt mig, och jag gör vad som helst för honom. ♥



Dag 1 - presentation.

Jaha, då börjar utmaningen. En presentation av mig själv. Det borde väl vara ganska lätt. Men var börjar man?
Vad vill ni veta, vad vill ni inte veta? :)

Jag föddes den 14 januari 1986 på Ystad BB. Fick namnet Angelica. Mellannamn Emma & Jeanette (I hate).
Jag var ganska sjuk när jag föddes, jag bara kräktes och min mage var jättesvullen.
Det tog ett tag innan dem konstaterade att jag hade en sjukdom. Ingen allvarlig sådan. Men det konstaterades att jag hade glutenintolerans, Celiaki med finare ord. Och för dem som inte vet så innebär det att jag ej tål vete, korn, råg. På äldre dar så kan jag äta havre. Ja, fan vad intressant. Jag vet!! :)

Bodde i Tomelilla under hela min uppväxt. Mitt emot vårt hus så bodde Emelie, världens finaste Emelie. Vi hängde alltid ihop och gör det än idag. Vi har känt varanda sen vi var typ 4 år. 20 års vänskap. ♥
När jag var 20 års så flyttade jag hemifrån, och blev sambo med K. Bor numera i Ystad och trivs som fisken i vattnet.

Jag är en väldigt lättsam person. Jag är väldigt lätt att ha att göra med. Social och framåtriktad. De flesta ser mig nog som en ansvarsfull person samtidigt som jag kan vara en clown. Många jämför mig med Toker i "Snövit och de sju dvärgarna". Jag tycker om att vara den roliga, och jag gillar att synas. Många tycker att jag babblar som en tok, och de har nog rätt ;) Mina närmsta vänner kallar mig "stirrig" bara för att jag alltid håller tider och tycker om att vara ute i god tid, och ha ordning och reda. Haha, men någon måste vara den "ordningsamma" i vårt kompisgäng ;)

Jag jobbar som kock inom hela kommunen. Är vikarie så jag rycker in när det behövs (och det behövs ofta) :) Vilket är bra för mig. Trivs bra, men jag vill ju givetvis ha en fast anställning. Men istället för att gnälla på systemet och bara gå och glo hemma, så passar det mig bättre att vara vikarie, för jag får ihop mycket jobb varje månad.

Det bästa jag vet är min sambo, hunden Nelly, mina vänner och familjen. Om inte dem mår bra, då gör inte jag heller det. Jag gör vad som helst för dessa människor. Ni är så underbara!

Mina intressen är promenera med hunden, gå på loppisar med mina vänner, shopping och inredning.

Det var nog allt för mig!

Hejdå.




Utmaning.

Ska försöka mig på en utmaning som jag hittade hos Johanna. Kan inte lova att jag hinner göra alla men jag ska försöka, nu när jag inte är medlem på Facebook längre så har jag mer tid för bloggen!

Så nu kör vi.

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.



Jag ryser.

Jay Smith's version av Madonnas - Like a prayer

Jag ryser.

Faaaaaan så jävla bra!




Lördag

Då var det lördag (igen!!!), och jag kan inte sova längre..
Ska snart ringa ett samtal, sen ska jag ta en sväng på stan. Se om jag hittar någon fin klänning som jag kan ha på mig när mamma ska ha 45 års kalas. :)
På måndag kväll ska jag och K på bio med några kära vänner. Nya Harry Potter! Jag har läääängtat!
På onsdag är det dags för en heldags shopping på Ullared :) Ska bli skojsigt. Ska dit med mamma, svärmor och svägerskan!

Ikväll vankas det födelsedagskalas.
Måste hitta något att ha på mig. Jag har mycket kläder, men ändå inget att ta på mig?
Vilket I-landsproblem! hahah.


Later.



Avslutat kapitel.




Bara så ni vet har jag avslutat mitt konto på Facebook.



Torsdag.

Gaaaaaah, förlåt. Jag skäms. Det var längesedan jag skrev.. Fy på mig.. Sådär då har vi fått undan den sörjan.
Har varit ledig hela veckan. Det är lov nu så då är det inte många arbetsplatser som behöver en.. Men på måndag är det dags igen för jobb på ÖP. :)

Har haft en skön vecka.. I lördes var jag först på loppis med min underbara vän Anna. Och på kvällen var det kalasfirande för lillebror. I söndes brummade jag och Anna till Novalund. Vi ville köpa nya skor och då passar skopunkten perfekt ;) Det blev tre par skor för mig! Mycket nice! En trevlig dag med bästa vännen! ♥

Vad har mer hänt? Även i måndes blev det en heldag med Anna. Först fika hos henne och sen mötte vi upp Emelie för loppis. Sedan kom jag med det geniala förslaget att vi tre skulle käka middag hemma hos mig. Och efter den mumsiga middagen så blev det promenad med hunden min, och sen följde de med mig hem igen för lite te och fika! :) Att man aldrig blir av med dem.. Hahha. Nej, jag bara skojade. De är dom bästa vännerna i hela världen! :) ♥

I tisdes bakade jag hallon/rabarber paj och bjöd hit en vän. Hon heter också Anna. :) Och hennes söta dotter Olivia. Mysigt som alltid, snäckan!

Vad har mer min lediga vecka erbjudit? Middag igår kväll hos svärföräldrarna. Grillad kyckling (i det fruktansvärda vädret) och bakad potatis. Det var så goooott! :) Tack, tack!
Och på kvällen kom Anna över, för hon tyckte lite synd om sig själv. för hon inbilla sig att hon var sjuk. Så då fick jag ju ta hand om henne! :)

Imorgon vankas det 4 års kalas. Och på lördag ska jag vara barnvakt till Olivia. Var nu snäll Olivia. :)


Neee. Nu blev det alldeles för lååångt.
Och nä. det var inte så intressant. Men nu har jag uppdaterat iaf.

Later.



RSS 2.0