Nyårsafton.

Japp, den överreklamerade dagen är här. Hoppas alla tar det lugnt ikväll med alkohol och smällare. För det är verkligen inte en bra kombination. Hoppas att det förbjuds med raketer snart för det är totalt menningslöst.
Dagen började med tv-häng. Sen körde jag och fixade lite ärenden. Behövde t.ex. nya pärmar inför det nya året. Som sedan ska fyllas med räkningar och sådant skoj ;)
Vi körde upp till Karlssons Dammar sen och gick en härligt lång runda med Nelly. Hon sprang rundor på isen och jaga isbitar (var dock rädd att hon skulle ramla), sprang upp och ner för alla backar ;) Så hon kommer nog vara ganska trött ikväll. Vi ska alldeles strax iväg till Tomelilla. Vi ska äta middag hos mina föräldrar. Så vi ska hjälpa till med maten. Ikväll ska vi käka kalvstek med hasselbackspotatis, rödvinssås och rostade rotsaker. Efterrätt blir marängsswiss.
Vi åker hem innan tolv slaget, så att Nelly är hemma när det skjuts som värst. Vi vet ju faktiskt inte riktigt hur hon kommer reagera. Hon var så liten förra året. Hoppas hon inte blir rädd.



Ta det lugnt ikväll alla mina vänner.
Jag vill inte veta av någon olycka inatt.
Hoppas ni får det trevligt ikväll.
 ♥ Önskar speciellt till Anna, Emelie, Emma & Martina.


Gott nytt år!



Nästa sista dagen.

Näst sista dagen på 2008. Dagen började med att jag körde K till jobbet i Tomelilla. Åt sedan frukost hemma hos min kära mamma, min lillebrors flickvän Sandra var också där. Efter frukosten tog jag och Sandra en promenad i skogen med hundarna. Nice! :) Sen har jag hunnit med att handla en liten nyårsblomma till mamma, som hon ska få imorgon när vi ska dit och äta middag. Har även varit på Willys. Där var det kaos. Alla handlade nyårsmat. Fan vilka köer. Helt sinnes. Och systembolaget ska vi inte ens snacka om. Jag skulle köpa en liten flaska rödvin som vi ska göra rödvinssås på imorgon. Herregud vad folk där var. Jag fick damp. Klarar inte så mycket folk, det är varmt och trångt och jävligt drygt att stå i långa köer. Men nu är det gjort!
Senare ska jag köra till Tomelilla igen och hämta K. Han är inne på sin lediga dag och jobbar. Fixar nyårsmaten, de har catering imorgon ju. Segt men nice med extra cash.

Gott nytt år.



♥ Idag är det prick ett år sedan en gammal klasskompis tog sitt liv. Tänker på dina nära och kära!




Grattis Svärfar!


Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är Tommys födelsedag
Hurra hurra hurra!
Grattis svärfar på födelsedagen!









Fira födelsedag.

Imorgon fyller svärfar år så vi ska fira det ikväll. ska snart åka dit. Mysigt som vanligt att åka ut på torpet.
Pratade med mamma innan i tele och vi diskutera nyår. Hon sa att de också skulle sitta själva så vi bestämde att vi ska dit och äta tsm med dem. Åker nog hem innan tolvslaget för på deras gata brukar det vara många som skjuter raketer. Så det är nog lugnast för Nelly att vara hemma i vår lägenhet då. Men äta och spela lite spel tsm kan vara trevligt. :)

Nu ska jag klä på mig, vi ska snart iväg.
svarar på era kommentarer vid ett annat tillfälle.

Later.



Bojkotta Nyårsafton.

Då var det måndag igen. Nyårsafton snart, som jag och mina vänner vill bojkotta helt. Blir bara en massa tjaffs var man ska fira och vilka som ska fira tsm. Så igår fick jag bestämma till mina vänner att de skulle fira med sina pojkvänner, så jag och K ska sitta hemma själv med god middag och hålla Nelly sällskap med tanke på alla raketer. Nyår är så jäkla överreklamerat. Alla skadar sig på alla onödiga raketer, alla super sig redlös fulla.. Vad fan är det för mening egentligen? Slänga en massa pengar på raketer? Jag menar, träffa sina vänner och äta en god middag kan man göra närsomhelst. Varför är nyårsafton så jävla stort? Jag förstår inte. Bland mina vänner så innebär det som sagt bara en massa tjaffs om var och vem man ska fira med. Vad ska man fira? Att det kommer ännu ett kaos-artat år? Nej, så skönt det ska bli att vara ensam med K och Nelly och katterna såklart. Djuren blir så rädda av raketer. De har redan börjat smälla som fan i Ystad.

Later.


Förbjud smällare.
Det händer bara en massa olyckor.




Året 2008

Får väl göra en kort tillbaka blick av mitt år.

Januari: Jag fyllde 22 år. Mitt vikariat på Ingelstad Kalkon tog slut. Fick vikariat på Ängaskolan. Drog ut en visdomstand. Min älskade Anna kom hem från USA. Lite vinterdeppig. Gjorde massa skoj med Nelly. Jag fick reda på att jag fick sommarjobb på Ingelstad Kalkon. Vi ar utan vatten flera ggr i lägenheten, pga att de skulle byta några rör, det var riktigt störigt. En vän till min granne Tess tog självmord. Var på djursjukhuset med Nelly, för hon var så kass i magen.

Februari: Jobbade på Ängaskolan/Vigs Ängar. Hade tappat lusten för att blogga. Jag och K hade bott tsm i 2 år. Vår katt Teddii fyllde 2 år. Anmälde mig och Nelly på valpkurs.

Mars: K fyllde 22 år. Valpkursen började. Jobbade på Ingelsta Kalkon och Vigs Ängar. Jag och Anna gjorde allt för att muntra upp vår kompis Emelie som gick igenom en svår period. Min lillebror besluta sig för att ge mig ett par skitsnygga replay jeans, bara för att han förbjöd mig köpa Cheap Monday jeans. Öppnade skattedeklartionen med ett leende på läpparna.

April: Jobbade på Ingelsta kalkon och Vigs Ängar. Firade många födelsedagar. Köpte mario cart till nintendo Wii :) Jag och K firade 3 år tillsammand, det firade vi med restaurang besök tsm med Anna och Emil. Jag tog bort min lunarstorm, som jag hade haft i 7½ år.

Maj: Jobbade på Ingelsta Kalkon och Vigs Ängar. Trivdes inte på Ingelsta Kalkon för jag hade fått andra arbetsuppgifter tsm med en störd gubbe. Bokade biljetter till Sthlm. 1 år sedan Andreja omkom i en bilolycka. Svärfar byggde balkongmöbler till oss. Jag fick en ny mobil.

Juni: Bott i vår lägenhet i 1 år. Jobbade på Ingelsta Kalkon, Bellevue och Vigs Ängar. 26/6-30/6 var vi Sthlm och hälsade på K's farmor, farfar, Johanna (K's syster) och hennes pojkvän Anton. Firade midsommar på Torpet. Var med om en arbetsplatsolycka på Ingelsta Kalkon. (som har lett till min skada i axeln, men ingen tror på mig. Alla säger att jag inte blev träffad av den jävla vagnen. Men de har så fel). Var på studentfester.

Juli: Jobbade på Ingelsta Kalkon fram tills den 14 juli. Blev sedan sjukskriven pga axeln. Var på en massa läkarbesök. .  Hade jävligt ont i axeln. Sommarmarknader.

Augusti: Sjukskriven pga axeln. Hade skitont. Var hos en massa läkare. De visste inte vad felet var. I slutet av augusti tyckte inte läkaren att jag hade problem med axeln längre, så han tvingade mig att jobba, och ändå skickade han mig på två olika stora röntgen undersökningar - Dubbelmoral kallas det.  Jag var och jobbade lite på Bellevue, Vigs Ängar, hade stora problem med axeln dessa dagar jag jobbade. Vi hade vattenläcka i datarummet så tapeterna blev förstörda. Var på Piratfest hos Emelie, jag vann pris för bästa utklädda tjej! :)

September: Var tvungen till att fortsätta jobba, men axeln blev värre och värre. Träffade min läkare en gång till som fortfarande tyckte att jag var "helt frisk". Jag bytade både läkare och klinik. Jag bytade till Hälsobacken och fick en toppenläkare som skulle fixa en tid till mig hos en specialist i Skurup.Blev sjukskriven. Var på magnet röntgen. Började med min bassängträning för axeln. Hade en fuktmaskin i datarummet. Var i Tyskland med min mamma och moster.

Oktober: Nelly fyllde 1 år! Var sjukskriven hela månaden. Fick stora problem med Försäkringskassan. Tapetsering i datarummet efter fuktskadan. Bassängträning. Alex gick bort i cancer den 11/10. Alex begravning ägde rum den 21/10. Var i Skurup hos specialisten. Han sa att det var en muskelskada i axeln som kallas triggerpunkt som orsakades av olyckan på Ingelsta Kalkon (Haha Ingelsta, där ser ni. Jag har fan inte hittat på! Varför skulle jag hitta på en olycka?) Massa födelsedagskalas var vi på.

November: Sjukskriven hela månaden. Stora jävla problem med försäkringskassan. Bassängträningen tog slut. Massor av födelsedagar att fira. Första snön kom. Var på en massa läkarbesök både i skurup, malmö, ystad.

December: Sjukskriven 50%. (Fortfarande stora problem med axeln, men jag ville testa att jobba). Stora JÄVLA problem med försäkringskassan, de är idioter på det stället. Ännu fler födelsedagar att fira.Jordbävning i Skåne. Min katt Ceasar fyllde 3 år. Firade jul flera dagar i sträck.

Ja, så här ser mitt år ut. Men det har ju såklart hänt en massa roliga saker med som jag inte skrev ner här. har tagit det viktigaste. det har varit kaos detta året kan jag säga. och det är fortfarande kaos. Kommer nog vara det ett tag till. axeln är fortfarande cp, men känns lite bättre just idag!

Merry Christmas
and
a crappy new year.



Söndag.

Sorry för dålig uppdatering men har inte haft tid nu under julen, men det förstår ni säkert :)
Lillejulafton firades med farmor och farfar som sagt.
Julafton firades med min familj i Tomelilla. God mat och väldigt trevligt. Spelade monopol ;)
Juldagen var det fest hos K's föräldrar på torpet. Mycket trevligt.
Annandagjul gjorde vi inte speciellt mycket. tog en 2 timmars promenad med nelly tsm med emil och anna. Hämtade bilen på kvällen på torpet. Blev bjudna på middag där :)
Lördagen började men en promenad i skogen med Nelly. sen körde vi och handlade. sen kolla vi på film resten av dagen. På kvällen kom min lillebror, hans flickvän Sandra och min kusin Andreas och spelade monopol och Mario Cart.
Söndagen började med frukost hos mina föräldrar. Jag och min pappa och hundarna tog en promenad i skogen medans K hjälpte mamma med hennes nya dator. Vi stannade ända till halv två nästan. Resten av dagen har vi degat. Jag har sovit i soffan till en kass film och K har spelat.
Vi har precis ätit middag, ugnstekt kyckling med ris och hemmagjord currysås. Har precis varit på promenad med Nelly. Skönt :)
Nu ska vi dega resten av kvällen.. :)

Later.



Julafton.

Dopparedagen idag! Ingen snö, utan regn! Ja, så kan det bli. Mysig dag iaf. Vi ska inte till mina föräldrar förräns kl 16.30 ikväll, så vi ska åka till skogen en runda med Nelly, gå och hälsa god jul till Kjell ska vi också göra.
Kl 15 är det Kalle anka som gäller, och när det är slut kör vi till Tomelilla och har det mysigt med min familj.
Igär kväll var vi hos farmor och farfar. Fick fina julklappar. Jag och K fick en vinkaraff, två glas, choklad, trisslott och 400 kr. :) Tack så mycket!
Nu ska jag gå och göra några äggmackor till frukost.
Ha en mysig dag

GodJul
önskar
Angelica





Lillejul.

Dan före doppardan! Mysigt. Dagen har spenderats först i kasskön på Willys när jag var och handlade imorse. Fan vad folk det var överallt. Min granne Malin följde också med. Vi svor några svordomar om allt folk, de är inte kloka nu i julstressen. Där var en tant som körde på mig med sin kundvagn tre ggr. Utan att säga förlåt. TRE GGR. Hade det hänt en gång till vet jag inte vad jag hade gjort.
Efter Willys så körde jag och K ut till skogen med Nelly. Vi promenerade i över 1½ timme. Nelly badade i havet till och med. Brrr kallt, men det tyckte nog inte hon. Roligt hade hon iaf.

Jag och K ska strax köra till Tomelilla och fira jul med min farmor och farfar. Äta god mat :) och få årets första julklappar. :)

trevlig lillejulafton!
kram

Later.



Att vara katt.

Denna texten hittade jag hos Sara och jag tyckte den var så bra! ♥

783:e dagen i fångenskap... Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt. Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng. Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat. På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel. De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta. Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...


Bild: Lånad av Sara



Måndag.

Hejsan gullungar! Nu är det dan, före dan före doppardan! Sjukt vad tiden gått fort, jag hinner inte med. Men jag tror jag varit snäll i år så någon klapp ska där nog bli. Imorgon ska vi till min farmor och farfar och fira jul. Och äta julmat. Mums.
Idag har Emil varit här en stund på dagen, han skulle låna vår brännare.
Sen gick jag och K till parken med Nelly, och nu ska han snart iväg och jobba. Han skulle egentligen jobba sin sista dag i lördags men han var tvungen att jobba idag med.. :(
Och jag ska snart se Sunes jul tänkte jag :) Det är roligt.
Fick två julkort till idag. Herregud, jag tror att vi har fått 10 st, och jag har inte skickat ett enda !!! Gulp.  Men så är det. Tycker det är onödigt. får se om jag skickar nästa år.
Nepp, mysa med K innan han ska gå.

Later.



4:de advent.

Nu ska alla ljusen i adventsljusstaken vara tända. 4:de advent idag. Ja, som jag sagt tidigare tiden bara rusar iväg.
Vi började vår morgon med frukost ute på torpet hos K's föräldrar. Hans syster Johanna och hennes pojkvän Anton har kommit ner till Skåne (från Stockholm) för att fira jul. Det var trevligt som vanligt ute på torpet.
Efter det så släppte jag av K och Nelly hemma i lägenheten, sen körde jag till Tomelilla och hälsa på mina föräldrar. Tog en tripp till Bo Ohlsson med mamma. Fick ett par snygga vinterstövlar av mamma. (Tack♥) Och jag hittade en snygg skjorta till K som han kan ha på sig när vi ska på julfest på juldagen ute på torpet.
Nu ska jag kolla till middagen.
Idag blir det potatisgratäng med helstekt fläskfilé, sallad, kall kantarellsås. Fråga om ni vill ha receptet.


Later.
Bild: Google.





Tjejmiddag.

Nu är kläderna på. Det blev ett par tjocka svarta strumpbyxor, jeansshorts, svart tee, svart/vit sjal med mönster runt halsen, svart klocka, vita pärlor runt handleden och ruffsigt hår (som på min bild till vänster).
Emelie är här nu och duschar sen ska vi snart köra..

Hoppas ni får en trevlig kväll people!
Later.



Lördag.

Härliga lördag är här. Att det sen är skitväder utanför fönstret vad spelar det för roll? K's sista dag att jobba idag sen är han lite julledig. Han ska bara in och hjälpa till med nyårscatering den 30/12 sen är han ledig tills den 7 jan. Gött! Skönt att ha honom hemma. Blir väl snart en promenad med Nelly skulle jag kunna tänka mig.. K dammsuger för fullt i lägenheten nu. Skönt, så blir här rent och snyggt.
Kl 17 ikväll kommer Emelie och Anna hit här. Emelie kommer direkt från jobbet så hon ska göra sig iordning här innan vi ska köra till Sjöbo och ha tjejmiddag hos Emma. Det blir taco. MUMS! Ska spela lite sällskapsspel med flickorna ikväll. Jag skulle ta med mitt spel "GalenPanna". Det är skitroligt. Man har varsitt gummiband runt huvudet och två kort som man inte själv får se på. Ena kortet handlar om en person och det andra kortet handlar om en plats. Och med hjälp av sina vänners ledtrådar ska man lista ut både plats och person. Det är roligt!! .
Jag har inte ens varit i Emmas och Fredriks lägenhet än. Det har inte blivit av. Så igår fixade jag en liten present till Emma, den blev riktigt söt ;) Nu ska jag nog göra lite frukost. Magen kurrar.

Hoppas ni får en toppendag!
Later.
Bild: Google



Fredagsmys.

Nu har jag och K precis kommit hem från vår kvällspromenad med vovven. Skönt. Nu ska vi väl se någon film eller se vad tvn har att erbjuda. Vi såg filmen "Miri and Zack make a porno" innan. Men jag tyckte den var skitdålig. Jag tyckte det blev för mycket snusk, så det blev inte roligt utan mer pinsam och fjantig. Men smaken är som baken!
Hoppas ni har en skön fredagskväll. Många har väl gått på julledigt nu? ;)

Ha en mysig fredagskväll.
Later. ♥



Promenad.

Nu ska vi ut på promenad med Nelly. Ska bli skönt även om det är pissväder idag. Regn och det blåser. USCH! Så det blir regntäcke för Nelly idag som jag har fått laga med reflextejp. För när Vi träffade på en annan vovve (valp) så bet valpen i sönder hennes regntäcke så där var en massa hål. Men kreativ som man är så har jag nu lagat den, får väl se nu om det tål regn ;) Vi ska nog gå ner om småbåtshamnen. Hade varit skönt. Det är så skönt att ha K hemma idag. Har fixat lite med A-kassan nu på morgonen. Sände in lite arbetsgivarintyg till dem förra veckan och fick något tillbaka som jag skulle fylla i. Så nu är det gjort, nu ska det bara postas också. Jag hatar att posta brev, det är ett sånt där onödigt ting som är så drygt att behöva göra.
Men vi fick två nya julkort idag, dom var supersöta. Men tyvärr skickar jag inga själv. Jag har inte pengar till det just nu ;) annars hade jag nog gjort det. Iaf till dem jag fått ifrån. Vi har än så länge fått sex stycken. Hur många vuxenpoäng är det? ;)
Nepp på med regnkläder och ut med vovven.
Later.


Bild: google



Handla.

Nu har vi varit och handlat. Fixade två små julklappar till tjejmiddagen imorgon också. Vi ska ha julklappsleken då. :) Riktigt roligt. Vi ska äta taco hos Emma imorgon. Mums.
Idag ska jag laga middag till mig och K.

Det blir fläskfilé gryta med ris och sallad.

Ingredienser (hittar själv på receptet)
Fläskfilé
Gul lök
Morot
Paprika
Champinjoner (färska givetvis)
Grädde
Dragon
Vitlök
Salt
Soja
Peppar
Smör att bryna kött och grönsaker i.
Ris

Sallad:
Kruksallad
Tomat
Avocado
Majs
Rödlök eller purjolök

Koka ris. Skär fläskfilén i minde bitar. Bryn det i en stekpanna. Släng i grönsaker som givetvis är skurna i bitar (så som ni vill ha dem storleksmässigt). Låt grönsakerna bli mjuka och köttet genomstekt. Häll i grädde. Tillsätt kryddorna, även vitlöken (pressad). Häll i lite Soja så du får en fin brun färg. Smaka av. Låt det stå och koka en stund så allt är mjukt och klart. Köttet blir mörare då.
Servera med ris och en god sallad. Gärna balsamvinäger till salladen.

Bild: google




Bättre.

Dagen började bättre idag än vad den gjorde igår. Jag är faktiskt lite bättre i axeln idag. Skönt. Idag är K hemma och vi ska snart åka och handla....Sen blir det nog en lugn dag. Ska laga till en god middag. Jag ska göra någon gryta på fläskfilé.
Nu ska jag gå och fixa till mig lite. Imorgon blir det tjejmiddag hos Emma. K jobbar ändå. Sen är han leeeeedig :) Ska bli så skönt att ha honom hemma :)

Vi hörs senare!
Later.



Min ögonsten.


Min söta lilla Nelly. Vad skulle jag göra om dagarna om inte du fanns?
På denna bilden är hon 8½ vecka gammal. Så liten och så söt :)
Nu är hon 1 år och lite mer än 2 månader. Tiden går fort när man har roligt.
Sötaste, du är bäst. ♥




Martina 21 år!


Martina!
Jag älskar dig och saknar dig!

Puss.♥


Martina är en av mina bästa kompisar, tyvärr träffas vi inte så ofta, men vi vet alltid var vi har varandra. Hon och jag har alltid så jävla kul tsm, och vi har en väldigt udda humor ;) Hon är en av de som betyder allra mest för mig. Vi har gått igenom allt. Hoppar hon, hoppar jag! Ramlar vi, då hjälps vi åt! Du är bäst gumman och jag önskar dig en trevlig kväll!






Cigarretter?

Röker ni? Har ni slutat? Ska ni sluta?
Jag har själv rökt, men slutade för 2½ år sedan.
Och det är jag väldigt glad för.
Det är rena rånet. Nästan 50 spänn för ett paket väl?
Det är inte direkt bra att röka i heller.
Vad tycker ni om rökning?


Rökning - hiss eller diss?




Promenad.

Jag och min älskade Nelly var precis ute på en promenad. Härligt. Behövde verkligen komma ut och rensa huvudet. Jävla skitdag! Träffade min kompis Tess på gågatan. Snackade lite med henne. Skönt! Nu är jag hemma igen och ska dega hela kvällen tänkte jag. Imorgon är K ledig, det ska bli så skönt. Sen jobbar han bara på lördag med sen är han långledig. Riktigt mysigt ska det bli att ha honom hemma. Kan vara ute mycket med Nelly då tsm :) Mycket roligare att promenera med någon.
Nej, jag får väl göra något vettigt idag, vika lite tvätt t.ex. Det är döden, men måste tyvärr göras. Synd att det inte hoppar tillbaka självmant in i garderoben. Färdigvikt. Det hade jag uppskattat.

Later.



Hur är det?

Hur är det? Ja den frågan vet jag inte längre vad jag ska svara på. Det är INTE bra. Allt är kaos just nu. Försäkringskassan, och allt annat strular till sig. Jag mår inte bra just nu. Jag springer nog snart in i en vägg och stannar där tills allt har löst sig. Jag är så trött på allt. Det är tur jag har min K. Utan honom skulle jag aldrig klara denna kris jag går igenom just nu. Jag älskar dig K. ♥



Min katt.

Min ena katt Teddii är riktigt knäpp i huvudet. Vi hade en byrålåda öppen för K hade glömt stänga den och då hoppar kattjävlen i lådan och kryper in i byrån bakom alla lådor. Och alla lådor är fast skruvade så man kunde inte dra ut alla lådor och ta ut katten, nej man fick vänta på att han självmant kom ut. men då fastnade han mellan två lådor. Vilket kaos. Han är inte klok den katten. Han smyger sig in i alla omöjliga ställen. Knäppis-katt.

Later.



Gravida mannen.

Igår kväll tittade jag på dokumentären om den gravida mannen. Lite sjukt är det ju faktiskt. Men på ett sätt är han inte riktig man i heller för han/hon (?) hade ju fortfarande kvar livmoder och sånt och inte opererat dit manliga könsorgan. Så vad är han/hon egentligen? Man eller kvinna? Det är lite sjukt det måste jag erkänna. Men bara barnet blir älskat och får det bra så har det egentligen ingen betydelse. Väldigt märkligt att se denna dokumentär. Men de verkade uppfostra barnet som vilken annan familj som helst, - mamma, pappa & barn.

Bild: google

Later.



Torsdag.

Hej sötnosar. Jag har haft en jobbig morgon. Massa strul med F-kassan ju. Men nu är jag på bättre humör. Jag och K har hunnit med en promenad med Nelly också. Nice. Och jag har suttit med pappersarbete hela morgonen. Har även förberett maten nu på förmiddagen. Jag kokte potatis så jag kan steka dem sen. Ska ha köttbullar till (Mammas scan, jag var lat idag), och en sallad och kall sås. Så potatis och sås har jag förberett.
Har även haft telefonkontakt med min sjukgymnast i Skurup idag. Så har hunnit med en del.
Hoppas allt är bra med er?

Later.



Tillfälligt avbrott?

Satt bänkad framför tvn och skulle se på Roomservice på kanal 5. Först börjar det med Tillfälligt avbrott och sedan när de börjar sända igen så visar de ett helt annat program, fast det skulle visas Roomservice. STÖRIGT. Jag ville se Roomservice för det är så roligt. Dagens I-landsproblem kanske? Ja.

Later.



Dator.

Om jag hade haft lite stålar över så hade jag nog köpt denna gulleplutt-datorn. Den är så söt och så liten. Får plats i handväskan :) Självklart skulle den vara rosa. Den enda nackdelen med att den är så liten är väl att det borde vara svårare att skriva på tagentbordet. Fast man hade väl lärt sig det med. Denna står på önskelistan. Hade jag inte velat ha en rosa så hade det nog blivit en vit. Jättesöt är den, men det får nog bli en dröm just nu när inte stålarna syns till i plånboken! ;)
Men drömma kan man alltid, eller vad säger ni? Jag tror inte jag har varit så snäll så att tomten har den i juklappssäcken till mig. Men oj vad glad man hade blivit. ;)

Gulleplutts-datorn heter Asus EEE.
8,9" skärm.


Riktigt söt!
Bilden är lånad från google.


Later.




Onsdag.

K är på jobbet och jag har pysslat lite med inbjudningskort till våra födelsedagar. Jag fyller år i januari och K i mars så vi tänkte ha EN födelsedagsfest för oss båda i mitten på februari så jag har fixat inbjudningskorten nu. Det är roligt att pyssla :) Skönt att slå ihop det, i och med att våra födelsedagar är ganska nära varandra så är det skönt att bara ha bjudning en gång. Det är ändå samma folk som ska komma ;)
Jag ska snart ut på långpromenad med vovven min. Jag tror Nelly snart vill ut och rasta av sig lite, hon är busig just nu!
Sen resten av kvällen ska jag bara softa.. Nice. Kanske får ringa Martina med. Fast det är bättre jag gör det imorgon när hon ändå fyller år. 21 år blir hon imorgon. Grattis i förskott darling. ♥
Nepp, på med jackan och ut i kylan!

Later.



Bojkotta.

Ni som skriver kommentarer om gratisbio, gratiskläder, gratissmink och allt annat trams. Ni kan bespara er den kommentaren för jag är inte ett dugg intresserad. Vill jag bli medlem på dessa sidor så registrerar jag mig självmant. OK? INGA reklam kommentarer, Tack!






Avklarat.

Nu är besöket hos sjukgymnasten avklarat, det gjorde ONT. Men han kunde inte sätta akupunktur på mig idag för att jag var så öm för det skulle ge motsatt effekt så han tryckte på alla ömma punkter och sen tog han kylspray på som avslutning. Han är grymt duktig. Han sa tyvärr att det verkar bli problem med Försäkringskassan. Det ser inte ljust ut. (Vill inte gå in på detaljer, ni som känner mig vet vad det handlar om). Så jag blev lite besviken, men vi får se hur det går med saken. Nu är jag öm i hela axel-partiet. Så det blir en lugn dag. Ja en lång runda med vovven sen men det gör jag ju varje dag. ;) Mamma var här innan och hälsa på, hon körde mig till Skurup, så hon bjöd mig och K på Mc Donalds mat ;) MUMS! Fick även varsin Choklad-tomte! :)
Nu ska jag umgås med K innan han sticker till jobbet.

Later.


Bild: google



En vecka.

Godmorgon. Är uppe med tuppen idag med fast nu slapp vi jordbävning ;) Ska snart bli hämtad av mamma för hon ska köra mig till sjukgymnasten. Han tyckte det var bäst att jag hade skjuts om han behöver sätta nålar, för det reagerar jag rätt starkt på. Har även samlat ihop en hel bunt papper som han ska kolla igenom så vi vet hur vi ska gå vidare med försäkringskassan. Jag är grymt stressad över den biten. Jag har bara tills den 23 december på mig att överklaga, så det måste skrivas ihop nått bra på jävligt kort tid. Men men, allt annat har gått åt skogen så det gör säkert även detta :(
Idag är det bara en vecka kvar till julafton. Herregud, en vecka? Mysigt ska det bli iaf. Är ni klara med alla julklappar?

Nu ska jag plocka ihop alla mina saker. För snart ringer nog mamma om att hon är utanför huset.
Hoppas ni för en great morgon. Vi hörs sen! ♥

Later.



Sängen.

Nu har jag haft en mysig kväll hos Anna. Jag kom precis hem. Jag och Anna hade väldigt trevligt, satt först och snacka med hennes morsa lite, sedan tog vi varsin kopp te (som för övrigt var supergott) och åt lite julgodis som hon hade bakat. Riktigt mysigt iaf, precis så det ska vara när man umgås med Anna. Hon betyder väldigt mycket för mig. ♥
Just nu ligger jag med laptopen i sängen och sneglar lite då och då på Titanic som går på tvn. Det var verkligen längesedan man såg den filmen. Måste vara minst 3 år sedan jag såg den. Tiden rusar som jag nog skrivit fem ggr de senaste dagarna. Haha. K sittet i datarummet och spelar nått spel med några grabbar runt om i världen. Emellanåt hör man de skrika, för de snackar med varandra i mick. Så ikväll får jag nog somna ensam, aja det är tryggt bara han är hemma hos mig. Nelly ligger här och smaskar i sig sitt ben ;)
Nu ska jag krypa till kojs, ska bara svara på era kommentarer. Fått många besökare på sista tiden, roligt! Välkomna. Lämna gärna små spår av er så jag vet vilka ni är. :)

Natti Natti.
Later.




Home.

Nu är jag och Nelly hemma igen efter en promenad. Det var inte så kallt som jag trodde att det skulle vara så det blev lite varmt med halsduk ;) Nelly var överlycklig när vi gick i parken. Hon älskar parken.
Nu ska jag hoppa in i duschen och byta kläder innan jag drar till Anna.
Imorgon ska jag till min sjukgymnast i Skurup. Hoppas han kan hjälpa mig med smärtorna i axeln. För jag står inte ut längre. Han ska även hjälpa mig med tjaffset med försäkringskassan. Så håll tummarna!

Vi hörs imorgon darlings!
Later.



Mys.

Ikväll ska jag köra till min älskade vän Anna och umgås. Kan nog behövas efter denna märkliga dag. Finns ingen annan som kan muntra upp en som Anna. Hon kan få vem som helst att må bra.
Världens bästa Anna. ♥

Vår vänskap är som vin, blir bara bättre med åren!


Ha en mysig kväll.
Nu ska jag gå på promenad med vovven!

Later.



Jag har tagit ställning.

Nu när jag var på Aproteket så tittade jag bland deras broschyrer (stavning?) och hittade ett kort om Organdonator. Jag tog en sådan med hem och läste. Jag klicka in mig på www.livsviktigt.se och blev organdonator. Jag menar om jag skulle råka ut för någonting hemskt och ändå skulle dö, så har jag ju ingen användning av mina organ. Då kan man lika bra hjälpa någon annan som behöver dem och rädda liv. Så slipper ens anhöriga ta beslutet åt en.
Är du intresserad av att bli organdonator så klicka här. Jag tycker det är bra att man kan ta ställning redan nu, vem vet om det händer något imorgon? Varför ska man inte bli organdonator? Jag skulle aldrig ens kunna tänka mig att inte donera min organ när jag dör. Tänk så många liv man räddar.

Vad tycker ni?
Har ni tagit ställning?


Bild: Google



Ut.

Jag tror jag måste gå ut en runda och rensa huvudet, detta har varit den värsta dagen på länge. Jordbävning och problem med försäkringskassan. Jävla skitdag.  Ska springa ner om till apoteket nu tänkte jag. Och bort om till Åhlens och kolla lite. K ska till jobbet nu ju :( Trist, hade varit skönt att ha honom hemma idag.
Hoppas inte efterskalvet kommer nu när jag är ensam hemma för då kommer jag bli skiträdd! :( Speciellt när man bor på tredje våningen. Usch, men denna dagen kan iaf inte bli sämre nu.
Ska kanske hem till Anna ikväll. Om min huvudvärk lugnar ner sig.

Later.



Stort jävla skämt.

Jag måste bara säga en sak.
Försäkringskassan är ett stort jävla skämt.
Dra åt......



Tisdag.

Ja, vilken dag. Jag och K började dagen som sagt med ett jordskalv, men det gick ju över snabbt. (Som tur var). Vi körde till K's kiropraktor kl 9.00. Sen stack vi direkt ut till skogen med Nelly och promenera i över en timme. Riktigt skönt och hon kunde springa fritt hela sträckan för det var bara vi i skogen ;)
Det händer väl inte så mycket mer idag skulle jag tro.
Ska ner om i stan sen till apoteket och hämta ut piller till axeln. Men annars blir det lugnt. Jag ska laga till en middag med idag. Blir pasta med en pastasås.

Pasta med pastasås.

Ingredienser
Pasta

Lök
Bacon
Färska champinjoner
Röd paprika
Grädde
Salt
Peppar
Chilisås
Vitlök kan man också ta i om man vill.

Bryn den finhackade löken tsm med svamp och paprika och den färska vitlöken. Tillsätt strimlad bacon. Låt allt få en fin färg. Krydda. Tillsätt grädde och låt det koka ihop. Häll i lite redning om det behövs (Maizena + vatten). Servera till Pasta och en god sallad.

Bild: Google



Jordskalv.

Fy fan. Runt 6.20 imorse så vaknade jag och K av att sängen vibrera och väggarna skakade. Tavlorna ramlade ner. Det hördes som om hela lägenheten skulle rasa samman. Som tur var så varade det inte så länge. Men gud vad läskigt det var. Det första vi tänkte på var "Nu jävlar ramlade tvn ner i vardagsrummet". Sen kunde jag inte somna om och la och tänkte på att det faktiskt måste ha varit en jordbävning! Otroligt läskigt. Ni kan läsa mer om det här.


Mätte 4,7 på Richterskalan
Bild: Kvp.se

Och så mina vänner började jag min dag.



Klart.

Nu syns min nya design i bloggen. Tog ett tag. Bakgrunden är faktiskt en tapet som vi har i vår lägenhet. I vårt datarum. Som jag fotograferade. Blev faktiskt ganska bra ;) Vad tycks darlingar?
CSI var spännande ikväll tyckte jag, men dagens avsnitt av "Design Simon och Thomas" gillade jag inte alls. Var alldeles för mycket färger för min smak. Och plastblommor fastlimmade på lampsladdarna? Vad var det för ett påhitt?
Nu måste jag nog krypa ner i sängen och vila axel och rygg. Och kanske titta på film med K som precis kom hem från jobbet. Snart är han julledig. I nästan två veckor. Ska bli mysigt att ha han hemma! :)
Johanna, gick flytten bra?


Vi hörs imorgon gullungar!
Later.



Ursäkta röran!



Ursäkta röran!
Jag bygger om, nya designen tittar nog fram inom kort!
Ha en bra kväll!



Snart.

Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla på tv. (min bästa vän). Snart börjar "design Simon och Thomas". det är så kul att titta på. Och Simon är så rolig när han blandar svenska och engelska. Speciellt när han säger "Ohh Thomas today is the Piffdag" :) Ahh det är ett roligt program och de brukar oftast göra fina rum/kök. Kollar ni med?

Bild: Google



Ont.

Just nu har jag för ont i min axel/nacke och rygg, så jag orkar inte skriva så långt. Men jag är ledig idag och ska vila. Hoppas allt är bra med er?



Middag

Nu har jag jobbat 4 timmar, är alldeles slutkörd i axeln. Gått rätt hyffsat, men man får tänka på att inte lyfta tungt och så. Får använda mer hjälpmedel än vad man är van vid :( Men men, vila ikväll och imorgon.
Nu kl 17 ska vi ut till torpet som sagt och äta Kalkonmiddag. Det ska bli riktigt gott. Härligt att slippa laga mat ikväll.
Och sen innan vi kör hem ikväll måste jag nog stanna någonstans och köpa Chips och dipp. Är så sugen på det.
Hoppas ni haft en bra dag?

Later.



3:e advent.

Söndag idag, det innebär 3e advent. Tiden bara susar förbi. Ljuset får tändas ikväll. Igårkväll hade vi jättettrevligt hos Emil och Anna. Massa gott att tugga på och öl/cider och glögg att slänga ner i halsen :) Riktigt gott var det. Vi tjejer spela sällskapspelet som heter "GalenPanna" och killar spelade playstation. Mys. Sen hade vi julklappsleken. Jag och K kom över 6 julklappar ;) Vi hade riktigt mysigt iaf.
Idag mellan 12-16 ska jag jobba på Vigs Ängar. Nästan första gången på 5 månader så jag undrar hur min axel ska palla? Men försöka får jag göra.
Ikväll ska vi till Torpet (K's föräldrar) och käka kalkonmiddag! Ska bli väldigt gott. Och mysigt givetvis.
Nu ska jag äta lite frukost sen måste jag jag tvätta mitt hår. Vaxet sen igårkväll har gjort mitt hår jävligt snyggt under natten ;) står åt alla håll. (Hey sexy baby). Så nu ska jag gå och fixa till mig.
Lycka till med flytten idag Johanna och Anton! ♥

Ha en mysig 3:e advent.
Later.


Bild: Google



Glad Lucia

Idag är det Lucia. Har inte sett något luciatåg i år. Synd, men så är det. Jag och K tog bilen till Tomelilla och körde och hälsa på mina föräldrar i Tomelilla imorse. Jag och K tog en promenad med Nelly i skogsbacken, hon sprang utan koppel nästan hela vägen. Vi gick en bra runda och Nelly hade superkul. Nu är vi hemma igen. Och jag ska göra mig iordning innan kl 17 för vi ska bort sen vid 19 på julkväll hos Emil och Anna, kl 17 kommer nämligen Emelie som ska fixa till sig här hos oss. Men jag funderar på om jag ska se på en film nu innan.
Ska bli trevligt ikväll. Glögg, massa godis, lussekatter och julklappsleken. Och säkert sällskapsspel.

Sorry för dålig uppdatering.
Ha en mysig Lucia.
Later.


Bild:google



Fredagsmys

Middagen blev asgod. Promenaden var rolig då jag och K skrattade nästan hela promenaden. Hann även gå förbi Emil och Anna och skrämma livet ur dem ;) har kollat på en massa avsnitt av "Two and a half men". Och nu kollar jag på filmen Deep impact på femman, såg bara vinnarlåtarna på Idol. Kevin kommer vinna, det vet man ju.
Nu är det bara att vänta på att telefonen ska ringa inatt så vi kan köra och hämta K's föräldar, men det dröjer nog några timmar till.

Later.



Fredag i blodet igen!

Då är man nyklippt nu. Härligt. Fast dyrt. Usch! Har även snackat med läkaren. Hon sa att jag skulle försöka jobba och klara jag inte det så fick hon skriva ett intyg till arbetsförmedlingen om att jag kanske inte klarar kock-jobb. Och då kan de kanske hjälpa mig att få ett nytt annorlunda arbete. Ska få nya tabletter som jag ska testa och kolla om det hjälper. Hon ordna även en tid till min sjukgymnast i Skurup så att han kan göra en bedömning och kanske en ny behandling.
Men men, Vigs Ängar ringde och fråga om jag kunde jobba 4 timmar på söndag mellan 12-16 så jag sa JA. Jag får testa och se vad jag klarar. Och klarar jag inte det så är det enklare för läkarna att bedöma min arbetsförmåga. Ska bli kul att komma dit iaf. Det var längesedan!
Nu alldeles strax kommer K hem. Så jag ska förberedda maten lite så jag slipper det senare. Då är det bara att tillaga den. Har precis varit ute och tagit en lång runda med vovven. Är alldeles slut i axeln nu :(
Och så ska jag som sagt vara Taxi inatt åt svärföräldrarna!
Ha en fin kväll!

"Då var det fredag i blodet igen, de man missat de tar man igen.
Man beter sig som en Greve fast man inte har en spänn, då var det fredag i blodet igen!"
För att citera härliga Perikles ;)






Klipptid.

Jag lyckades få en klipptid idag kl 12. Precis nere vid vår lägenhetsport så finns det en hårsalong! Kanon. Dyrt för en klippning bara men men, förra gången så vänta jag för länge med att klippa mig så hon var tvungen att klippa jättemycket. Men idag hoppas jag bara på topparna. Också ska jag klippa upp det lite så jag får till min härliga frilla som jag hade för 1-2 år sedan. Jag älskade den. Sen bestämde jag mig för att låta det växa och nu är mitt hår tråkigt.
Ungefär så här (som på bilden) ska jag försöka få det igen! Det var skitsnyggt, och jag fick massor av komplimanger för det!

Nu ska jag fixa till mig lite. Snart ringer väl doktorn också! Får se vad hon säger om axel-helvetet!

Jag är orolig för dig Johanna, du får inte stressa ihjäl dig! Snart kommer du ner till vackra Skåne-land och kan vila upp dig, och då kan vi spela Mario Cart till Nintendo Wii :)

Imorgon är det lucia. Helt sjukt vad tiden går snabbt. Precis som jag skrev igår!



Fredag.

Vaknade tidigt, för K skulle sticka till jobbet redan vid 8. Jaha, vad händer idag? Ska försöka få en klipptid idag och så ska jag åka och handla lite saker till middagen! (Tortilla kyckling, klyftpotatis, Jensens Favoritsås och en god sallad.) Plockan undan lite i lägenheten får jag väl också göra. Jag tänkte ta en promenad ut till hundstranden också idag men det blåser som fan och det är inte så skönt att promenera vid stranden då. Så det får bli en annan promenad.
Ikväll ska jag vara taxi till svärföräldrarna. Ska hämta dem i Kåseberga inatt. -Gäsp- Imorgon är K ledig, Wiiieee. Imorgon blir det julfest hos Emil och Anna. Ska bli trevligt. Ska även ha telefonkontakt med min läkare idag.

Dagens middag
Friterad tortilla kyckling med klyftpotatis och Jensens Favoritsås

Ingredienser
Kycklingfilé (skivas i mindre bitar)
ägg
mjöl
tortillachips (som ska krossas)
Olja till fritering
klyftpotatis (hej färdigköpta!)
Jensens Favoritsås (Jensens Böfhouse's egen sås som blandas med grädde och värms upp)

sallad

Fixa fritösen. Minst 160 grader ska den hålla.
Skär kycklingen i lagom tunna avlånga bitar. Doppa i mjöl, sedan i lättvispat ägg och tillsist i de krossade tortilla chipsen. Släng i några pitar i fritösen. Låt bli klara. (Skär i en bit och kolla om du är osäker). När kycklingen är klar så värmehåll den i ugnen t.ex. fritera sedan potatisklyftorna. Värm upp såsen. Står på flaskan hur man gör.
Gör en god sallad.
ÄT! Smaklig måltid.

Bild: Google



13 dagar

Nu är det bara 13 dagar kvar tills julafton. Var tar tiden vägen? Mysigt ska det bli, fullspäckat schema. Lillejul ska firas med farmor och farfar, julafton hos mina föräldrar och juldagen vankas det fest ute på torpet hos K's föräldrar. Det brukar vara riktigt skoj där med supergod mat och trevliga människor! :)
Men fan vad tiden rusar fram i racerfart. Jag fattar noll. Men men, hoppas jag varit någorlunda snäll så jag får en o annan julklapp. Det hade varit najs. Annars får jag önska mig i födelsedagspresent den 14 januari! :)
Nej, nu ska jag hålla kväll. Nelly står och tittar på mig i dörren till vardagsrummet och vill att jag ska joina henne i soffan så jag får väl göra det. Ha en mysig kväll!

Later.
Bild: Google




Promenad.

Jag och Nelly kom hem från en skön promenad för en liten stund sedan. Vi var nere vid hamnen, stranden och till sist parken. I parken träffade vi Nellys syster Misty och hennes ägare Aaron! :) Så de busade och sprang som dårar :) Nu ska jag snart ta en varm dusch och tända lite ljus. Sen ska jag smaska i mig lite nougat och ta ett iskallt glas julmust! Mums!

Later.

Julmust - hiss eller diss?
Jag hissar den så högt jag kan! ;)

Bild: google



Bra gjort!

Fan vad jag är trött på alla bloggerskor som tjatar om gratisbio, gratiskläder och gratisSKIT hit och dit. Skulle kunna kräka på alla såna inlägg. ALLA stora bloggerskor tjatar om detta. Ja, det kan man förstå när de tjänar så mycket på dem när de värvar en massa medlemmar (oss). Då är det inte så svårt för dem att få presentkort med så många läsare om dagen. Jag blev medlem igår (jag hittar inte hur man avslutar det jävla kontot)  pga en tävling i en känd bloggerskas blogg, men jag tycker det är tråkigt att man ska behöva bli medlem bara för att vara med och tävla i en tävling. (som man ändå aldrig vinner i) Tänk när alla dessa människor värvas av en bloggerska, hur jävla mycket tjänar inte dem på det? Men vi andra då som har kanske 50 läsare om dagen? Jag skulle inte ens lyckas få två gratis biobiljetter. JAG ÄR SÅ JÄVLA TRÖTT PÅ ALLT TJAT OM DESSA JÄVLA SIDOR. Jaha tänker ni, Läs inte deras bloggar då? Nej, men det kvittar nästan vilka bloggar man läser för ALLA tjatar om dessa sidor. När jag läste Kellys blogg så skrev hon att hon skulle bojkotta dessa sidor, och jag blev så glad. Äntligen en stor bloggerska som fattar att vi är trötta på denna skiten. Jag tyckte det var bra gjort och till och med hon var trött på detta tjatande.
Ville bara säga att det var ett förjävla bra beslut av henne! ♥




Torsdag.

Hej bloggen! Idag har jag varit på arbetsförmedlingen (förkortning ams, ni som inte vet). 2 gånger. Hon ville ha alla mina läkarintyg och alla papper som har med min axelskada att göra så jag kunde få en ny handläggare som kunde hjälpa mig. Jag och K har varit ute på en promenad med Nelly med som vanligt. Tog varsin maträtt borta på Norreports gatukök. Mums :) Jag åt en liten portion köttbullar med mos. Mosen var sådär, hatar pulvermos!
Nu är K på jobbet och jag ska snart päbörja middagen.
Ikväll ska jag nog gå ner en runda till småbåtshamnen och träffa Lee och hennes hund Pajas. Sen blir det lugn kväll. Axeln gör så JÄVLA ONT!
Har fixat lite papper till A-kassan med som de behövde. Kommer bli värsta pappersbunten.

Dagens middag.
Kokta makaroner med köttfärssås.


Ingredienser
Pasta
Köttfärs (jag använder oftast fläskfärs)
Gul lök
Krossade tomater (fast jag använder passerade tomater, tycker inte om bitarna)
Ketchup
Vitpeppar
Vitlök
Salt
Kaffegrädde
Champinjoner (om man har det hemma)
Lite Chilisås

Koka pasta. Bryn lök och champinjoner. Tillsätt färsen. Låt stekas en bra stund så det får en fin färg/genomstekt. Tillsätt ketchup, chilisås, passerade tomater, grädde och vitlök/kryddor. Smaka av och håll på tills du får önskad smak.
Smaklig måltid.
Jag ska servera det med makaroner och en god sallad på - isberg, purjolök, röd paprika och avokado.

Bild: Google



3 år.

Idag fyller förresten vår katt Ceasar 3 år. Grattis din lilla buse! Han är en blandning av Norsk skogskatt och Perser.
Världens finaste Ceasar är han iaf. ♥


Bild: Privat



Home.

Då var besöket hos sjukgymnasten avklarat. Klarade dock inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Vi testa lite styrketräning för att få igång axeln. Men det gick inget bra. Gjorde så ONT! Så vi fick avbryta. Ska ha telefonkontakt med min läkare på fredag. Får se vad hon säger om saken. Nu ska jag ta min lilla tjej och gå ut på en lång promenad. Rensa skallen lite. Behövs. Många deppiga tankar :(
Later.



Dagens middag.

Idag ska kocken laga till en enkel och snabb middag. Ris med Uncle Bens Sweet thai chili, och kyckling.

Ingredienser
Ris
Kycklingfilé skivad i mindre bitar
1 burk Uncle Bens "Sweet thai chili" (hur man gör står även på burken)
Smör att bryna kycklingen i.

Bryn kycklingbitarna i smör, Låt de få en fin färg och låt de bli klara. Häll över Uncle Bens röran i stekpannan tsm med kycklingen. Låt det stå och puttra ihop lite. Koka ris. Servera med en god sallad.
Bild: google
Smaklig måltid.



Skogen.

När jag och K varit och handlat så körde vi ut till skogen med Nelly (sandskogen). Hon kunde härja fritt för det var nästan bara vi där. Gick ner en runda till stranden med och Nelly bada som vanligt, tycker inte hundar det är kallt att bada i havet nu? Fan askallt ;) Det var riktigt härligt väder, helt vindstilla och rätt "varmt". Mysigt hade vi iaf. Hon bet i sönder sin frisbee. så det blir till att köpa en ny till våren ;)
Har även hunnit med att diska vårt diskberg. Gud så TRÅKIGT det är med disk.
Snart sticker K till jobbet, som vanligt. Tråkigt, men tur han har jobb så vi får inte lite pengar när situationen är som den är. Har fortfarande inte hört något från F-kassan. Verkar konstigt. Men men det återstår och se.
Ska påbörja träningen hos sjukgymnasten idag, träna upp axeln är tanken. Men just nu kan jag knappt skriva, eller jo skriva kan man men man får domningar i armen och fingrarna. Jobbigt. Vill nån byta axel med mig?

Later.



Godmorgon Onsdag!

Godmorgon!
Nu ska K och jag åka och handla på Willys, vi vakna tidigt så det är lika bra att göra det med en gång, så slipper man allt folk. Great! :) Behöver hem lite frukost, har inget att äta så får äta när jag kommer hem.
Vad bjuder dagen mer på? Sjukgymnast besök kl 15.00. Promenader med Nelly givetvis och det blir nog lite film.
Nu ska jag hoppa ur pyjamasen.
Vi hörs sen!

Later.



Sovgott.

Nu ska jag och Nelly hoppa ner i sängen och kolla tv. Fast Nelly kommer nog sova som hon brukar :) Snart kommer K också hem.. Sovgott darlingar, vi hörs imorgon!
Ska bjuda på en bild på Nelly. Här är hon ca 8-9 veckor gammal. Riktigt liten.
Så jävla söt.


Bild: privat

Natti.




Trotsa.

Jag trotsa min axel och tog en 40 minuters promenad till med Nelly nu precis, inte för att hon behövde det men jag ville ut och få frisk luft. Det var skönt trots regn. :( Men nu ska jag kolla på Äntligen hemma, töntigt? Kanske det, jag gillar inredningsprogram. Man får inspiration och man får kreativa tankar :)

Later.



Tisdag.

Jaha, vad har Geli gjort hela dagen? Frukost imorse ute på Torpet. Mysigt som alltid. Bättre svärföräldrar kan man inte hitta någonstans! ♥ Gjorde en sats nougat när vi kom hem. Sedan kollade jag på film (Honey) medans K satt vid datorn lite innan han skulle dra till jobbet. Det behövdes verkligen att jag lade mig ner och vila en stund, (trots att jag ej gjort något ansträngande), för min axel tar död på mig. Ett tag var jag så bra att jag ej kände av det, men nu är det nästan värre än någonsin. HJÄLP, hur ska jag kunna jobba om någon ringer in mig? Är livrädd att det ska bli ännu sämre.
Jag har även hunnit med att äta middag (rester sen igår). Sedan tog jag och Nelly en skön promenad, kunde dock inte gå lika långt som vi brukar, för hon drog som en oxe i kopplet och min axel klara inte det. Så vi gick hem efter 40 min och mös i soffan istället (vad skulle man göra utan husdjur?). Nu ska jag snart kika lite på tv. Som vanligt. Och en varm härlig dusch har jag redan hunnit med. Nepp, nu får jag domningar i arm och fingrar bara för att jag skriver på tagentbordet. JÄVLA skitskada. Bli BRA någon gång. Jävla axel!

Later.



Serier.


Om det finns någon serie som jag älskar, förutom Vänner då förstås så är det "Two and a half men".
Det är ju bara så sjukt kul. Jag skulle vilja ha alla avsnitten. Kanske något man kan önska sig i födelsedagspresent? Det är en riktigt helskön serie.
Är det någon annan som håller med?

Vilken/vilka är er/era favoritserie/serier?

Bild: google



En favorit.

Honey är en av mina favorit filmer. Jag äääälskar den filmen. Tycker Jessica Alba spelar så bra. och lilla Raymond är bara så söööt ;) Har ni inte sett den, så se den! Det är en rätt gammal film men oj vad bra!


Bild: google



Klänning.

Denna klänning från Gina Tricot's hemsida tyckte jag var hur gullig som helst. Den skulle jag vilja bära. De har mycket fint men jag tycker hemsidan är lite rörig. Jag kunde inte spara bilden så ni kunde få se, men kika in på länkarna ;)

Gud vilket tråkigt väder vi har här i lilla Ystad idag. Regn och rusk. Usch. Blir nog en bra film idag skulle jag tro. När K sticker till jobbet. Jag har redan gjort alla tråkiga saker idag. DISK. och städa lite gjorde jag igår. Till och med vek tvätten igår. Det är något av det tråkigaste jag vet. Vika tvätten och lägga tillbaka den på rätt plats. Usch. Fast diska är nog ändå värst.
Vi hörs senare.

Later.



Frukost.

Nu har K och jag varit ute hos hans föräldrar på torpet och njutit av en god frukost. Nelly älskar att vara där ute för hon kan ju springa fritt. Hälsa även på deras fyra kattungar. ;)
Nu är vi hemma igen och jag har gjort fler nougat. Ska ha med det på lördag när det är julfest ju. Ska bli trevligt. Just nu står nougaten i kylen och ska stelna innan jag skär dem i bitar. Hoppas inte K äter upp alla innan lördag :)


Bildbevis. Här är nougaten som står i kylen.



God kväll.

Vad gör ni ikväll? Själv tittar jag på dokumentären på femman. Om en kortväxt tjej. Hon är världens kortaste mamma. Rätt intressant. Egentligen brukar jag kolla på Design Simon och Thomas men de skulle designa ett barnrum idag och det var jag inte så intresserad av. Roligare när det är vardagsrum eller kök eller något sådant.
Har tänt ljus överallt och dricker ett glas iskallt julmust. Det är bara så goooott.
Har även smaskat i mig två stycken chokladdoppade skumhjärtan som jag gjorde förra veckan. Riktigt goda blev dem.
Nu ska jag fortsätta kolla på tv. Och snart kommer älsklingen hem. Snart CSI också. Det är riktigt bra. Dock brukar jag alltid lyckas somna så jag ser nästan aldrig slutet :(
Gud vad jag vill köpa nya kläder nu. Men har inte pengar till det nu i jule-tider. Skönt att alla julklappar är klara iaf.
Som sagt, tvn ropar.

Later.



Utmärkelse.



Jag har fått en utmärkelse från söta Lotta.
Tack gumman!
så här löd min utmärkelse
"Du får den för att du skriver varierat, har ju följt din blogg ett bra tag
och sen du är en sån go tjej :) KRAM!"


Sen skulle man även ge den till 7 andra bloggare som jag tycker är värda en sån här fin utmärkelse.
Här har ni dem. ♥

1.  Josefine - dig följer jag varje dag! Riktigt mysig och glad blogg.
2. Lotta - tack än en gång, din blogg läser jag också varje dag! Handlar om allt, goo tjej!
3. Johanna - K's syster. Härlig blogg. Besöker dig dagligen. Du skriver så bra. Skrattar väldigt ofta.
4. Anna-Stina - riktigt härlig blogg, verkar vara en väldigt snäll person. Väldigt kreativ! :)
5. Vimmelmamman - Stark, och kämpar med sin cancer. Verkar vara en härlig person.
6. No Scarlett - Världens ballaste blogg. Du verkar vara en helskön tös! :)
7. Kelly - Härlig blogg, handlar om allt mellan himmel och jord, och jag gillar det!




Grattis farsan.

Min kära far fyller 46 år idag!
Grattis farsan!
Hoppas du får en fin dag!



Bild: google



Dagens middag.

Idag ska kocken laga till en väldigt simpel pastarätt.
Pasta med curry, falukorv och äpple.

Ingredienser
Pasta
Gul lök
Curry
Grönt äpple
Falukorv
Grädde
Salt
Peppar

Koka pasta. Bryn lökenoch det tärnade äpplet tillsammans med curryn (hur mycket? beror på hur mycket currysmak du vill ha, jag älskar curry!). När löken är mjuk så slänger du i den tärnade falukorven och låter få fin färg. Tillsätt grädde. (Jag använder matlagningsgrädde). Smaka av med mer curry om det behövs och salt och peppar.
När pastan är klar häller du över curry blandningen i pastan och rör om. Servera. Gott med en sallad till.
T.ex isberg, tomat. rödlök och minimajs.
Bild: google
Smaklig måltid.



Min älskling.

Som jag älskar dig, min lilla snuttis. ♥
Utan dig vore inget roligt om dagarna! Puss!





Födelsedagspresent.

Som sagt fick jag min födelsedagspresent av K idag. Jag fyller år den 14 januari. Som sagt har jag kollat på denna stora lampan länge och frågat varje gång om de har många kvar, och butikspersonalen har sagt att där inte var så många kvar och att de säljer många så vi våga inte vänta. Lite mer än en månad för tidigt men hey, vad gör det? Nu fick jag något som jag verkligen ville ha. Köpt på Ohlssons Basar för 395 kr.
Tack älskling! ♥

Klicka på dem så blir dem större.
Vad tycks?
Passar utmärkt till sofforna och mina panelgardiner som jag annars har, nu har jag julgardiner ju.



Måndag.

Jag är sjukskriven på halvtid nu, så jag får jobba 4 timmar om dagen. Men ingen ringde imorse och behövde mig (vilket är tur för jag har såå ONT idag). Får nog ringa doktorn igen.
Idag ska K och jag köra bort till Ohlssons Basar och köpa en stor lampa (kan visa sen, om jag orkar). Jag ska få den i födelsedagspresent (14 jan) men jag fråga häromdagen om de hade många kvar och han sa att de bara fanns några kvar och att de sålde som smör så vi ska vara på den säkra sidan och köpa den nu. Men känner jag mig rätt så kommer jag inte kunna vänta tills den 14 jan att koppla in den. Haha, vi får se. Kommer bli fint. Vi ska ha den i hörnan borta vid sofforna så det lyser upp lite.

Vi hörs senare.
Later.



Myskväll.

Nu är middagen i Tomelilla avklarad, det var supergott och mycket trevligt. Nu har jag och K tagit en promenad med vår lilla Nelly. Mysigt. Nu har vi många ljus tända och jag kollar på filmen " Wallander - jokern". Det är så roligt att se de filmerna för att de är så bra plus att de utspelar sig mestadels i Ystad (där bor jag) så man känner igen sig hela tiden. Idag är min och K's favorit restaurang med. Handlar om restaurangen som heter "Chez Moi" som i verkligheten heter Marinan. Det är vår favvis restaurang. Se den vettja.

Hoppas ni har haft en mysig 2a advent. Det har vi. ♥


Bilder: Google




Kläder?

Nu ska jag ta en snabb dusch och fixa kläder. Ska som sagt till mina föräldrar i Tomelilla idag och fira dem. Vad jag ska ha på mig är en annan femma. Blir nog jeans och någon tröja. Inget avancerat idag. Var ute med Nelly i 1½ timme. Vi gick rundor på  stranden, det var så fint. Vindstilla. Skönt som tusan. Sen var vi en runda i parken men där skulle nog vara en cykel-tävling. Så vi gick ner till småbåtshamnen och lekte med en boll. Sen kom en annan hundägare med hennes hund Moa som Nelly gillar skarpt. De jagade varandra över hela gräsmattan ;)

Ja, ni får ha en bra söndag!
later.



Promenad.

Nu ska jag och Nelly ta en låååång promenad. Jag har lite ont i huvudet så lite frisk luft kanske hjälper. Tänkte gå ner en runda till stranden. Så lilla Nelly kan springa fritt. Det är så härligt där nere. Håller även på att tvätta. Det är skönt att ha egen tvättmaskin i lägenheten även om den är lite knas. Den hoppar rundor ibland när man tvättar. Så man blir lika överraskad varje gång man går in i badrummet, för man vet aldrig var den står ;)
Sen ska jag nog baka en ny sats nougat. Får se om det blir idag, annars gör jag det i veckan. Måste vara klara innan lördag iaf. Vi ska ha med dem som julgodis till julfesten som vi ska till på lördag. Det är våra kära vänner Anna och Emil som ordnat detta. Blir även julklappslek. så alla ska ha med sig 6 julklappar :) Ska bli roligt. Och det ska bli så skönt att ha K hemma nästa helg. Han har jobbat 4 helger nu i rad. Trist!


Nej kläder på och ut på promenad.
Mors.
Bild: Privat



2a advent.

Idag är det 2a advent. Gud vad tiden rusar förbi fort. Det är den 7 dec idag och det innebär att jag och alla andra som heter Angelica har namnsdag idag :) Grattis till alla er! Stavningen i kalendern är Angelika med k. Men man ska såklart ha ett C :) Haha. Kul att se att så många har hittat hit. blev helt paff av alla kommentarer imorse. Välkomna!
Idag ska jag till mina föräldrar och fira deras födelsedagar. Mamma fyllde år den 2 dec och farsan fyller år imorgon. Så idag blir det middag hemma hos dem. Jag fick önska middag så jag valde köttfärslimpa. Ingen gör godare köttfärslimpa än min mamma. Jag loooovar! Det ska bli supersmarrigt! Synd att K jobbar.
igår kväll hade jag somnat innan K kom hem. Jag var helt slut. Den sista promenaden med Nelly igår kväll från 20.15 till 21.10 gjorde susen. Jag sov så gott :) K väckte mig och jag skulle försöka se dokumentären om Britney Spears men mina ögon klarade inte att vara vakna så jag sov gott istället.
Nu har jag bara en julklapp kvar att köpa. Det är till farmor och farfar. Skönt att det är klart sen :)
Nu ska jag göra lite frukost. Jag är så sugen på apelsinjuice men har tyvärr ingen hemma så det får duga med apelsin te.
Ha en fin lördag!
Later.


Bild: Google



Lördag.

Igår var K ledig hela dagen. Sköööönt :) Så vi kolla film och åkte till skogen med Nelly så hon fick härja fritt ;)
Var även hos doktorn, min axel hade försämrats igen, men jag sa att jag ändå ville testa på att jobba lite. Så jag är sjukskriven på halvtid istället och skulle jag inte klara det så skulle jag ringa igen.
Idag började K redan kl 8 och jobbar till 22 ikväll. Trist att vara ensam hela dagen. Dem har julbord idag och imorgon så även imorgon ska han jobba. Då brukar han vara ledig.
Nu ska jag snart köra upp till Rusta och ÖB med min granne Malin och göra lite ärenden. Sen kommer kanske Martina på besök.
 
Trevlig helg.
Later.



promenad.

Nu har Nelly och jag varit nere i småbåtshamnen med Aaron och Misty (Nellys syster). De busade som två tokar! :) Det var fruktansvärt kallt där nere, så mina händer har nog köldskador känns det som.
När vi var på väg ner till hamnen så träffa jag en gammal kompis, Lilja. Väldigt längesedan man såg/träffade honom. Han har bott uppe i Sthlm innan så det är inte så konstigt. Men han och hans flickvän hade flyttat ner till Ystad nu och de ska få en dotter om ca 2 månader. Jätteroligt att träffa honom. Blev väldigt paff när jag såg honom :)
Vid halv åtta ska jag köra till Tomelilla och lämna några saker till mamma. Sen vid halv nio ska jag hämta K på jobbet.
Innan dess ska jag även ta en varm dusch så jag kan tina upp.

Ha en fin kväll.
Later.



Torsdag.

Jag fick rädda mina skumhjärtan som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. De blev inte riktigt stela utan mer kladdiga. Så idag doppade jag dem i choklad och de blev ännu godare ;)
Har även varit och handlat tsm med min granne Malin. Det behövdes. Kylen var toooom.
Har även fixat julklapparna som vi skulle ha med oss till Julfesten nästa lördag hos Emil. Vi skulle ha julklappsleken. Så sex klappar är nu inpackade.
Har även hunnit med att laga middag.
Idag lagade kocken till:

Torsk i ugn på tomat och purjolöksbädd med hemmagjort potatismos.

Ingredienser:
Torsk
tomat
purjolök
grädde
dill
pressad citron
citronpeppar
salt.
riven ost

potatis
mjölk
smör
vitpeppar
socker
salt

Ugn 200 grader.
Hacka tomat och purjo. lägg i en ugnsäker form. lägg i fisken och salta. Strö över purjo och tomat även på fisken. blanda grädde med hackad dill, pressad citron, citronpeppar och salt. häll i lite riven ost. häll över det på fisken och in i ugnen. fisken ska vara genomkokt innan ni äter den. Ca 30-40 minuter. Ja, ni får kolla fisken helt enkelt.
potatismos vet ni väl hur man gör. HOPPAS JAG!



Grattis.

Grattis till min faster Camilla som fyller 40 år idag!
Hipp hipp hurra!
Hoppas du får en fin dag!

Bild: google



Spam.

Gud vad jag är trött på alla engelska spam. Skitdrygt att läsa typ 10 kommentarer varje gång om reklam och skit och det är på engelska. Gaaaah.
Imorse bakade jag rosa skumhjärtan. Lite stök och bök. Men det gick bra. står i kylen nu.
Ska förberedda maten snart. Anna kommer. Blir nog korvstroganoff igen. Även om jag åt det förra veckan. Hade falukorv hemma så slapp jag att åka och handla.
Sen ska vi gå ner på stan.
Nu ska jag fixa.
Ha de fint.
Later.



Mysig kväll.

Är hemma nu, från en mysig kväll hos Emelie. Hon överraska min mamma (som också var ditbjuden på fika) med en tårta som hon själv hade bakat :) Min mamma stack hem vid halv åtta men jag stannade tills klockan var 21. Sen hämtade jag K och nu är vi hemma. Har kollat på Desperate Housewifes. Jag får rysningar av "Dave" han är riktigt äcklig. Undra vem det är han ska hämnas på. Jag tror det är "Mike" eller "Orson". För han sa att hans bror hade blivit ihjälslagen i fängelset (om det nu är sant) och både Mike och Orson har suttit i fängelse. Eller så är jag helt ute och cyklar ;)

Nu ska jag släcka ljusen i vardagsrummet och krypa till kojs. Är riktigt trött idag. Vet inte varför. Men det med försäkringskassan tar kål på mig.

Sovgott sötnosar!
Later.

Förresten det är kul att höra att ni uppskattar mina middagstips och recept som jag lägger ut på bloggen!
Ge mig gärna tips.



Klödd.

Just nu är allt klödd. Jag skulle vilja gå rätt in i en vägg och stanna där. Tills allt löst sig. Alla tror att det är så "bra och skönt" att vara sjukskriven. Men det är raka motsatsen. Det är bara en massa klödd med papper och pengar. Jag vill JOBBA. fattar ingen det? Tänk så bra allting är när man är frisk och har ett jobb. Alla borde vara glada över att ha ett jobb att gå till. Just nu vet jag inte vad jag ska göra, jag vill inte gå in på det för mycket i bloggen. Ni som känner mig vet vad jag går igenom. Och bara genom att få ett peppande sms kan göra hela min dag bra. Jag blir så glad och det betyder oehört mycket för mig. Jag hoppas att ingen ska behöva gå igenom detta pappers-helvete som jag gör just nu. Man är så jävla maktlös och har absolut ingenting att säga till om. Det är ett sjukt jävla system och att det är moderaterna som styr just nu gör inte saken bättre. De förstår inte hur det är att t.ex vara arbetslös och sjukskriven. De har inte en jävla aning om vad man måste gå igenom för att få lite pengar så att man klarar att betala det viktigaste. Hade jag inte haft en sambo som har fast jobb, så vet jag inte vad jag skulle gjort. Tänk att 100 tals människor går igenom detta varje år. Det är så jävla sjuk att det ska behöva gå till så här.. Om man ska komma på fötterna igen efter sjukdom/skada så underlättar inte detta jävla system. Man blir knäckt av detta. Jag vet snart inte vad jag ska göra.
Skratta eller gråta? Det är dagens stora fråga.


En passande bild på hur jag känner.
Bild: Google




Grattis älskade mamma!

Min älskade mamma fyller 43 år idag!
Grattis grattis!
Hipp hipp Hurra, Hurra!
Älskar dig.

Bild: google






Tisdag.

Morgonen började med att K skulle till kiropraktorn, sen körde vi till torpet efter det och hälsade på. Nelly var så glad ;)
Emelie ringde innan och bjöd in mig och min kära mamma på fika ikväll. Mys! Funderar på om jag ska göra mer julgodis idag. Mina rosa skumhjärtan. Eller jag tror att jag gör dem imorgon.
Ska ut på en promenad med Nelly sen när K sticker till jobbet. Och äta lite middag. Idag blir det färdiga köttbullar med potatismos.
Bloggerskorna anordnar många tävlingar just nu. kul med adventskalendrar. Jag har redan varit med och tävlat i några stycken. men jag har ej vunnit något än. Hur kul hade det inte varit att vinna presentkortet på 1000 kr på H&M som Kenza lottade ut igår.

Ha en fin dag, trots det tråkiga regnet utanför. Bättre med snö så fall än äckligt regn
Later.



Alkis.

När jag och Nelly tog vår dagliga kvällspromenad så mötte vi en gubbe som stank alkohol. Han kom fram till mig och tog Nellys koppel och sa att han skulle lära "hundjävlen" att gå ordentligt (nelly drar som en tok i kopplet när hon går). Och då tog jag tillbaka kopplet och sa att jag minsann själv kunde sköta min hund. Vilken jävla gubbe. Gör man verkligen så? Dagens samhälle *Virrar på huvudet*, jag fattar inte vad folk har för problem. För någon vecka sedan kom en tant fram till mig och sa att Nelly var söt men alldeles för tjock. HUH? Nelly tjock? Hon har skitbra kondition. Det är precis samma sak som om jag skulle gå fram till henne och säga att hon var tjock (det var hon visserligen). Hur normal hade jag varit då? När hon sa det så tappade jag hakan.
Folk är pantade. Låt oss hundägare sköta våra egna hundar så blir nog allt mycket bättre.
Jävla alkis gubbe, du kan ta min handläggare från försäkringskassan i handen, för ni två verkar vara gjorda för varandra - lika dumma båda två.

Later.



Dagens middag.

Idag ska kocken laga till kokt ris med Santa Marias kryddblandning - Creamy Curry chicken och en sallad till det.


Ingredienser:
Ris
Kycklingfilé
1 påse Santa Maria - Creamy curry chicken
2 dl creme fraiche
2 dl vatten

Sallad. Vad du önskar.

Ugn - 225 grader
Lägg filéerna i en ugnsäker form. Vispa ihop kryddmixen med creme fraiche och vatten. Häll det över kycklingen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är färdig.
Servera med ris och en god sallad.

Bild: Google



Nougat

Nu har jag precis gjort lite julgodis, det står i kylen och ska stelna. Ska ge bort en burk (som jag shoppade idag) till mina föräldrar som julgåva när vi kommer dit på julafton istället för blomma. Det är mycket personligare att ge något man själv har pysslat ihop. På burken har jag knytit ett rött sidenband och gjort en fin etikett. Sen ska jag sätta Cellofan papper om och sätta i ett snöre.

Ni vill kanske testa detta recept. Världens enklaste OCH så gooooda.

Nougat

6½ dl vetemjöl (jag har haft i glutenfritt mjöl, funkar lika bra)
1 dl kakao
4 dl florsocker
1 3/4 dl vatten
5 dl strösocker
125 gram kokosfett
1 msk vaniljsocker

Blanda mjöl, florsocker, vaniljsocker och kakao i en skål.
Koka upp vattnet med kokosfettet och strösocker. Låt svalna en stund.
Rör ihop alltsammans till en jämn smet.
Bred ut allt i en långpanna (med bakplåtspapper i givetvis). Låt stelna kallt några timmar. Ibland tar det en hel natt.
När det har stelnat så skär man upp det i små fyrkanter.
MUMS!

Har tyvärr ingen bild.



RSS 2.0