Måndag.

Då ar det måndag och den sista november. Imorgon är det december månad! Vad mysigt! Nu är det bara en månad kvar av jobbet i Sjöbo! :)
Idag var jag ledig och ganska utvilad och frisk efter helgen. Nu hoppas jag att jag slipper bli sjuk mer i år..
Idag har jag varit i tomelilla på en däckfirma, de la på vinterdäcken. Jag hade lite panik för imorgon är det lag på att ha vinterdäcken på. Men nu är det fixat.
Farsan har varit en runda hos oss, han och jag har lirat Super Mario :)
Nu är K på jobbet och jag är ensam och uttråkad.

Ikväll blir det antagligen en promenad med Anna!

Later.



Ledsen.


J - Vi finns här om ni behöver oss.





Piggare.

Idag är jag lite piggare faktiskt. Det började kännas bättre sent igår kväll. Idag kan jag andas normalt och är inte lika tjock i halsen. Slapp vakna med huvudvärk också. Täppt i näsan är jag fortfarande men mycket bättre.
Men jag får väl änå ta det lite lugnt idag.

Gårdagens idol. Tove är så sjukt duktig och hon är bara 17 år! Erik ägde Malmö arena igårkväll. Calle har alltid varit en stor favorit hos mig. Och Mariette. Hon har låtit likadant sen start. Varenda låt gör hon likadant. Det var på tiden hon åkte ut! Jag tror helt ärligt att Tove kommer vinna!

Nu ska jag ladda tvättmaskinen. Måste ha rena arbetskläder nästa vecka.

Imorgon är det 1:a advent. Myspys!

Later.



Grymt jobbig natt.

Vilken hemsk natt, har ont i lungorna när jag andas, är alldeles täppt i näsan. Fruktansvärt ont i halsen och huvudet ska vi inte tala om. Helt öm i hela kroppen. Jag gjorde alltså rätt som sjukanmälde mig idag.
Något jobbigt detta är. Jag hatar att vara sjuk. Speciellt när det är tredje gången denna höst. Jag måste ha världens sämsta immunförsvar och K måste ha världens bästa som inte har blivit smittad en enda gång.

Ha en trevlig helg!
Snörvel...


Later.



Jobbigt.

Usch vilken jobbig dag. Jag mår inte hallon precis. Så jäkla förkyld, ständig huvudvärk och så jäkla ont i halsen. Det är tredje gången denna hösten/vintern som jag är sjuk. Snacka om dåligt immunförsvar!
Har jobbat idag, det gick med nöd och näppe. Dock så har jag sjukanmält mig imorgon. Så nu har jag imorgon och helgen på mig att bli frisk..

Nu är adventsstjärnorna uppe i fönsterna! Mys!

Later.



Jobb.

Än så länge har jag jobbat hela veckan. Ska även jobba imorgon och på fredag. Sen har jag en ledig helg.
Dock mår jag pyton. Ont i halsen, ständig huvudvärk och kallsvettningar. Mysigt!
Om jag inte känner mig bra imorgon när jag ska jobba så ska jag sjukanmäla mig på fredag.
Är så trött på att vara sjuk hela tiden...

Later.



Måndag.

Jobbat idag på Lövestad skola. Helt ensam var jag. Kändes skumt. Men det gick jättebra och maten blev god!
Har knappt suttit ner idag så jag är helt slut. Ska stoppa lite mat i magen och så ska jag ta en promenad med Nelly. Det är ungefär vad som står på schemat idag. Imorgon är det jobb på Rosenlund i Lövestad. Börjar 7.00 och jobbar till 15.30.

Blir nog lite Super Mario nu tror jag! :)

Later.



Super Mario

Nej just det, inget jobb idag heller. Lönt? Nej inte direkt.

Blev ingen bio igår. Inga bra platser kvar. Så på söndag ska mamma och jag gå dit istället. Mysigt! :)
Igår kväll kom Sandra hit och kikade på idol. Jag ville att Mariette eller Reza skulle åka ut, helst Mariette men Reza åkte. Jag vill att Calle eller Tove ska vinna! Calle är så jävla grym och likaså Tove. De har utvecklats något oehört.
Efter idol så spelade vi mitt nya Super Mario Bros till Nintendo Wii. Skitkul! Men mycket svårare än det gamla Super Mario World ;) Jag har till och med lite problem med vissa banor :) Men kul hade vi!


Idag ska jag försöka få med mig mamma eller Anna till Ikea. Det har inte lyckats hittills ;) Men jag känner verkligen för Ikea.

Ikväll är det 35 års kalas hos Linda & Jörgen! Linda fyller år och ska få fina presenter som jag tror hon uppskattar! :)

Later.




Fredagsmys.

Ledig idag också. Ingen ringde imorse. Känns så meningslöst att behöva vara anställd i Sjöbo tills nyår fast där inte är jobb till alla i poolen? Jag hade lika gärna kunnat jobba i Ystad. Aja, det löser sig.

Ikväll ska jag och mamma kanske gå på bio. Den nya twilight filmen. Men vi kunde inte förboka biljetter utan man fick ringa en timme innan filmen börjar och hoppas att man får biljetter. Så mamma skulle ringa vid 17.30 och kolla om vi får biljetter. Håll tummarna.

Om det inte blir bio med mamma så kommer nog min svägerska Sandra hit och kollar på idol med oss. Lillebror var upptagen ikväll så hon kommer ensam.

Har köpt nya Super Mario Bros till Nintendo Wii. Det är skitkul!

Imorgon blir det 35 års kalas för Linda. Vet inte om det blir jobb i helgen eller inte.


Ha en trevlig fredagskväll!

Later.



Seg.

Jag är så seg idag. Vaknade med huvudvärk. Vaknade faktiskt 08.15 och det är sovmorgon för mig. :) Trodde jag skulle bli inringd på jobb, men icke. Så det blev en ledig dag. Imorgon vet jag inte om jag ska jobba. Ingen som bokat mig så vi får väl se imorgon. Har även helgtjänstgöring så jag vet inte om jag ska jobba eller inte. Jobbigt att inte veta.

Har kollat på den nya Wallander filmen. "Läckan". Jag tyckte den var bra.

Nu ska jag laga till lite korvstroganoff och ris. Och bråka med diskberget i vasken.

Later.



Värsta stormen.

Nu är det värsta stormen ute. Det regnar och blåser som fasiken. Känns som taket ska flyga av...
Jag ser verkligen framemot att gå ut en runda med Nelly. Nej, inte direkt.
Imorgon har jag inget jobb på schemat men de ringer kanske imorgon bitti. Vem vet?

Håller på att tvätta mina arbetskläder. Det behövs. :)

Later.



Jobb.

Nu ska jag köra iväg till jobb. Lövestad skola står på schemat. Känner mig inte riktigt hundra, har lite ont i halsen också (igen!!) och jag fryser fortfarande. Har laddat handväskan med huvudvärkstabletter!

Ha en bra dag!

Later.



Kvällsrunda.

När jag var ute och gick kvällsrundan med Nelly så mötte vi hennes bästa kompisar Diva och Hannibal! De lekte en liten stund och sen när jag skulle gå hem med Nelly så fick hon världens ryck och hoppade på mig och ville busa. Tack Nelly, mamma har precis tvättat min vinterjacka och nu är den skitig igen ;) Världens jävla ryck fick hon iaf. Det måste ha sett roligt ut när hon sprang runt mig i en cirkel och jag försökte att hålla i kopplet. Hahha. Knäppgök! Men söt är hon och Nelly gör mig alltid så otroligt glad! Hon är min ögonsten!


Jag älskar dig, vad vore livet utan denna sötnöten?

Nu ska jag hoppa ner i soffan och dra en filt över huvudet. Jag fryser som en gnu. Har gjort det hela dagen som sagt. Jag måste beställa en tid på däckverkstaden någon dag så jag snart får på vinterdäcken. Hoppas jag slipper köpa nya däck bara, jag vill inte betala 4000-5000 kr på det just nu. Om jag säger så. När fan vill man göra det egentligen? Men jag vill inte just nu iaf, har ju julklappar att köpa också. De flesta är dock färdiga! ;)

Nu ska jag kolla efter ett bra pris på det nya "Super Mario" till Nintendo Wii. Jag vill HA! Johanna då kan vi lira när ni kommer ner på er Skåne visit i jul! :)

Later.




Tisdag

Då var det tisdag idag. Jag har jobbat på Lövestad skola idag. Det var kul att komma tillbaka och träffa alla barnen, vissa kände igen mig och vissa inte. Men det var kul att jobba där idag. Jag kan lixom det mesta och behöver inte fråga en massa som man brukar få göra annars, när man jobbar som jag gör.
Jag längtar så tills året är slut. Jag saknar mina jobb i Ystad och det ska bli så kul att komma tillbaka.

Nu ska jag mätta min mage och sen ska jag inta vilo-läge i soffan. Mår inte helt hundra. Bara jag inte blir sjuk igen.... Jag har varit sjuk 2 ggr under hösten så det räcker. Men jag har sprängande huvudvärk och jag har frusit hela dagen. Hoppas det går över.

Vi hörs!

Later.



Söndagens middag.

Längesedan jag uppdatera mina middagstips så här är vad jag lagade till igår.

Ostpanerad kycklingfilé med rostade grönsaker och gratinerad ost&rödlökstomat med kall vitlöksås.
& en härlig sallad.


Ostpanerad kycklingfilé.
Du behöver:
Kycklingfilé (som jag delar tunt, så på en filé får jag två tunna istället)
ägg
mjöl
västerbottenost (riven)
dragon
vitpeppar
salt

Du gör så här:
Delar filén så du får två tunna fileér istället, doppar dem i lättvispat ägg. Blandar mjöl, ost och kryddor. Doppar i filén i mjölblandningen och steker i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och kör dem riktigt färdiga i ugnen.

Rostade rotsaker.
Du behöver:
Potatis
Sötpotatis
Palsternacka
Morötter
Paprika
Svamp

Olja
Vitlök
Dragon
Flingsalt
Balsam vinäger
Sweet chili sås
Vitpeppar

Du gör så här:
Skala och skär alla grönsaker i önskad storlek. Mixa (med stavmixer i en skål) olja tsm med vitlök, dragon, salt, balsamvinäger, sweet chili sås och vitpeppar. Häll över "oljan" på grönsakerna och strö över lite flingsalt.
Rosta dem i ugnen på ca 175-200 grader. Grönsakerna ska bli mjuka, då är dem klara.

Gratinerad ost&rödlökstomat
Du behöver:
Tomater
rödlök
västerbottenost
timjan
salt

Du gör så här:
Du skär av ett lock på tomaterna. Sen gräver du ut innehållet i tomaterna med en sked. "innehållet" hackar du ner i mindre bitar och slänger i en skål. När du gjort det på alla tomaterna så har du en tomat som är tom som kommer fungera som en "skål". Tomatblandningen som du hackat ned, blandar man med finhackad rödlök och västerbottenost och timjan och salt. Tomatblandningen lägger du i tomaterna igen. Ska vara mycket tomatfyllning i tomat "skålarna". Sedan gratinerar man dem i ugnen. 200 grader. ca 20 min.

Sallad
Du behöver:
Kruksallad
Purjolök
Avokado
Paprika
Tomat

Du gör så här:
Rengör och hacka ner allt i önskad storlek. Och servera till maten!

Vitlöksås
Du behöver:
Creme fraiche
Vitlök
Salt

Du gör så här:
Krossa ner vitlöken i creme fraichen. Salta och rör om. Tada. Klar att servera!


Hoppas det smakar!



Drygt.

Ingen som ringde in mig igår (söndag) och ingen ringde in mig idag heller. Dock ringde Lövestad skola och fråga om jag kunde jobba imorgon. Så tisdag och onsdag är de enda dagarna jag är bokad just nu. Det känns inte så lönt att dem har 5 st i poolen, det finns inte så mycket jobb till alla. Känns rätt meningslöst. Hade lika gärna kunnat hjälpa till på mina jobb i Ystad istället, då hade jag nog lyckats få ihop mer jobb än vad jag har nu.
Snälla, låt december månad bara rusa iväg så mitt jobb i Sjöbo tar slut.

Idag ska jag springa ner en runda i djuraffären och se om jag hittar en reflex-sele till Nelly. Hennes reflex väst funkar inte att ha under selen. Den har gått sönder. Så det vore smartare att ha en reflex sele på vintern och hennes vanliga svarta resten av året. Ska kolla upp det. Ska även leta upp julklappar till mammas hundar och någon julklapp till Nelly :) Måste även hitta en present till Linda, för hon fyller 35 år på onsdag! Vi ska på kalas på lördag!

Jag är så öm i axeln och nacken idag. Vet inte riktigt vad jag sysslat med? Hoppas det går över.
Förresten i lördags natt vaknade jag av kramp i benet. Fatta hur ont det gjorde. Jag kände till och med av det igår när jag vaknade. Haha knäppt.

Later.



Trevligt.

Igår var jag på 3 års kalas hos Emilia (Daniel och Sophie). Väldigt god mat och trevligt sällskap. Sen var det bara att gå hem och svira i andra kläder. Och Emelie kom hem till mig och bytade om innan vi skulle till Annas paljett födelsedagskalas.
De flesta hade Glitter, paljetter och stora rosetter. :)
Det var trevligt.
Jag var väl hemma ungefär 23.30. Visste ju inte om jag skulle bli inringd på jobb imorse, men det blev jag inte.
Det är så jävla jobbigt att INTE veta när jag ska jobba. Jag längtar tills årsskiftet så jag kan gå tillbaka till mina jobb i Ystad. Det ska bli så skönt.

Idag skulle vi nog köra ut en runda till Torpet.
Jag är sugen på Ikea. Men får väl knappast med mig K.

Nej, nu får man väl ta lite mat i magen. Om vi har något i kylen ;)

Later.



Ajajaj!

Shit, vad man får ont i armen av vaccinationssprutan. Har inte kunnat ligga på den inatt. Är helt svullen där dem stack mig. Kan knappt lyfta armen.
Nu ska jag iväg på jobb. Kommer nog kännas i armen hela dagen nu när jag ska stå i disken hela dagen.
Gud vad jag hellre hade legat och sovit nu.

Måste rusa.

Later.



Vaccination.

Nu har jag fått svinis sprutan. Det kändes knappt, men dock är jag lite öm i armen nu. Får hoppas jag slipper andra biverkningar som feber och sånt crap.


Idag berättade jag för min chef att jag tänker gå vid årsskiftet. Hon förstod varför jag inte trivdes med pooltjänst men tyckte det var tråkigt att jag skulle lämna för alla hade berömt mig jättemycket. Har fått höra att jag är duktig, ansvarsfull, snabb och att jag tar egna intiativ. (stavning?). Roligt att höra. Men nu när jag bestämt mig känns det som min stora sten i magen har försvunnit. Nu ska jag bara stå ut tills sista december. men det kommer gå fort.
Jag är välkommen tillbaka till alla mina gamla jobb i Ystad så det känns jättekul! :) Jag gjorde ett bra val, för min egen skull. Man måste tänka på sig själv och sin egen hälsa i första hand. Bra beslut, Geli. Bra beslut! ♥

Idag har jag jobbat på Rosenlund i Lövestad. Även imorgon ska jag jobba där. Är ledig på lördag. Men söndag vet jag inget om än.
Men på lördag väntas det två kalas. Emilias 3 år kalas och Annas 23 års kalas. Emilias på dagen och Annas på kvällen. Annas tema var "Glitter och paljetter och stora rosetter". Outfiten är klar. Hoppas att H&M paketet kommer imorgon bara. Har beställt ett svart smalt diadem med en svart rosett. Hoppas, hoppas att det kommer imorgon!

Later.



Läskigt.

Var i parken precis och lekte med Nelly och hennes hundkompisar Leja, Saga och Pajas. Men det kom en hund till och Pajas och han hamna i ett jävla slagsmål. Jag fick hålla i både Nelly (som var skräckslagen), Leja och Saga medans Lee försökte få tag på Pajas. Nelly drog så mycket så hon slet sig loss från sin sele. Jag blev så rädd att hon skulle springa ifrån mig. Men duktig som hon var så kom hon när jag ropade.
Pajas blödde från örat när vi gick hem. Riktigt läskigt.

Usch ja. Hundslagsmål är inget kul.
Kommer ihåg i våras när en hund attackera Nelly utan anledning och bet henne uppe på huvudet så det började blöda.. Sen dess är Nelly ganska reserverad mot större hundar. Så hon blev verkligen rädd ikväll.
Ja, en rolig stund i parken slutade dock inte så roligt. Men men. Tur Nelly inte är aggressiv mot andra hundar.

Later.



Onsdag.

Ingen ringde in mig imorse. Dock var jag beredd på att ge mig iväg och jobba. Vaknade astidigt och kunde inte somna om, väntade bara på att telefonen skulle ringa. Men men, det blev en ledig dag.

Jag passade på att köra en runda till mamma och hälsa på. Tog en tripp till Bo olsson också och köpte årets första julklappar. Har bara K, mina föräldrar och min morfar kvar att handla till. Skönt. Fick ju som sagt 7 lönekuvert denna månaden så jag passade på att handla det mesta nu. Så slipper man det sen i all trängsel när alla andra handlar.

Hoppas mitt H&M paket kommer imorgon.

Later.



God gärning,

Nu har jag gjort en god gärning. Lämnat 4,5 dl blod. Och druckit apelsinjucie och fått en t-shirt med texten "Been there, done that, Got a t-shirt". Hmm :)

Nu ska jag göra en god gärning för Nelly också. Ta ut henne och leka i parken med hennes hundkompisar. Sådetså.

tre inlägg på samma dag. det måste vara rekord från min sida. ojojoj. Vänj er inte vid det nu.

Later.



Ge blod.

Nu ska jag mätta min mage med lite mat. Sen vid 17.15 ska jag till sjukhuset och ge blod. Då måste jag nog ha lite mat i magen annars blir jag nog väldigt yr i bollen. Fan vad jag är duktig som ger blod. Alla som kan ge blod borde göra det, enligt min menning.

Klapp på axeln. Om ingen annan ger en klapp så får väl jag göra det själv!
Haha!

Later.



Beslutsångest!

Jag. Kan. Inte. Bestämma. Mig.

Gud, vad jag har beslutsångest över jobbet. Har två veckor på mig att bestämma om jag ska fortsätta i Sjöbo tills mars eller om jag ska gå vid årsskiftet. Jag kan inte bestämma mig.
Jag tycker inte det är något jobb som passar mig. Jag mår inte helt hundra. Men det är ett jobb. Men ska man må dåligt bara för det? Jag vet fan inte hur jag ska göra.
Det är kanske något som tar tid att komma in i, men tänk om jag aldrig gör det och ska må så här ända tills slutet av mars? Eller om jag går vid årsskiftet och går tillbaka till några jobb som jag är välkommen tillbaka till i Ystad som jag trivs väldigt bra på. Och mår bra av.
Ohh, vilket I-landsproblem.
Jag. Måste. Bestämma. Mig.
Det är bara jag som kan avgöra. Även om vissa säger att jag ger upp.
Men det är svårt för andra att förstå hur jag känner.

Idag var jag på Sandbäcksskolan i Sjöbo. Och det gick jättebra och de sa att de var väldigt nöjda med mig. De tyckte att det kändes som att jobba med en ordinarie och inte en vikarie.
Men vi snackade lite om hur jag känner inför mitt beslut. Och inte en enda av de jag jobbade med skulle vilja byta position med mig. De förstod hur jag kände. Och det känns ju skönt.
Det är inte alla som behöver hoppa runt som en jävla kängru på 17 olika arbetsplatser. Nytt folk hela tiden, och alla har olika rutiner. Det är inte lätt, det kan jag lova er.

Hur fan ska jag göra?
Hmmmmppppffff.




Farsdag!

Grattis älskade far på farsdag! :) Vi kommer i eftermiddag och firar din dag! Och även din och mammas födelsedag som ni även ska fira idag!

Vaknade 7.15. Kunde inte somna om. Har vaknat hela natten och trott att jag ska upp och jobba, men detta är min lediga helg. Men jag kan inte koppla bort jobbet. Jävligt frustrerande. Absolut inget för mig detta. Jag vet inte om jag ska jobba imorgon. I fredes när jag kollade bokningslistorna så var jag inte bokad, men det kan ändras och ibland glömmer de ringa och berätta att de har bokat en och då har man ingen aning om det. Usccch. Jaaa,jag hoppas att november och december går fort.! Tur att det bara är ett vikariat, så jag kan gå vid årsskiftet.

Har varit ute på en promenad med Nelly. Träffade inte en enda människa. Jag är nog den enda i Ystad som är uppe vid denna tiden en söndag när man är ledig. Meeeen jag kan inte soooova! Skitjobbigt. Jag vill bara må bra och ha ett arbete som jag trivs med.

Later.



Lördag.

Då har det gått en vecka till. Tiden susar förbi. Har funkat rätt bra på de olika ställena som jag arbetat på. Men jag ska vara ärlig och säga att jag inte alls trivs med att arbeta inom pooltjänst. Detta är absolut inget för mig. Som det känns nu så går jag vid årsskiftet. Och går tillbaka till mina gamla jobb i Ystad.

Ledig idag. Tvättat, plockat och gjort ärenden. Alltid lika roligt när man är ledig. K jobbar tyvärr ikväll så jag får sysselsätta mig själv. Men jag är på säsong nio av mina tio vännerboxar så snart underhåller dem inte mig längre. Men fan vad dem är bra! :)

Nu ska jag gå ut på en prommis med Nelly. Helt svart ute. Det blir reflexvästen på Nelly. Så att hon syns!
Imorgon blir det farsdags middag hos mina föräldrar. Gåsmiddag! Mums.
Igår var vi på torpet och firade farsdag. God mat och sällskapsspel. :)

Later.



Måndag.

Måndagar är alltid segare än segast. Jobbigt att gå upp och det är långa dagar tills det är helg igen!
Idag ska jag jobba på Lillgården i Sjöbo mellan 8.30 - 14.00. Sen ska jag ut till Torpet och mata deras katt.

Ha en bra dag!
Later.



Söndag.

Då var det söndag morgon igen... Helgen har bara susat förbi.. Igår firade vi min lillebror som fyller 21 år imorgon! Och på dagen igår var jag på loppis och på Boudoirs (stavning?) lagerrensning med anna!
Idag vet jag inte vad som händer. Jag är sugen på Ikea. Tror dock inte K är sugen på det! Vi får väl se vad vi gör idag. Imorgon ska jag jobba på ett dagis i Sjöbo. Lillgården. Hoppas det går bra!

Nu ska jag slänga mig i soffan tills K vaknar och titta på några vänneravsnitt!

Later



RSS 2.0