UGG

Dessa Ugg´s skulle jag kunna tänka mig att plaska runt i under vintern. Men 2199 kr går dessa mysiga skor på och det passar inte min inkomst just nu när jag är sjukskriven. Men mysiga hade de varit :) Hade passat till min nya svarta fina vinterjacka.

Bild från BRANDOS.



Hejsan svejsan!

Hur mår ni mina kära trogna läsare? Sorry för dålig uppdatering. Min dag började med vattengympa i varmvattenbassäng. Vilket var jävligt skönt. Gjorde ett litet pass som min sjukgymnast hade fixat ihop till mig som skulle vara bra för axeln. Hade grymt ont efteråt, men hon sa att de skulle jag nog få räkna med. En sån varmvattenbassäng skulle jag vilja ha. Fatta vad härligt det var :) Slippa frysa! Grymt!
Efter att K och jag hade ätit frukost körde vi ut till torpet och hälsa på hans föräldrar. Alltid mysigt att komma ut där :)
Resten av dagen har jag vilat och tagit en lång promenad med Nelly. Ska slänga mig i soffan snart med en kopp te tänkte jag.
Imorgon ska jag följa med svärmor till Trelleborg, hon skulle köpa kläder så jag ska vara smakråd. :) Ska bli kul.
På fredag ska jag följa med mamma och min moster till Tyskland. Köpa lite öl och sådant. Får ta det jävligt lugnt. De andra får hjälpa mig bära sen ;) Tur det finns vagnar :) Kommer bli en lång dag, men ska bli kul att komma iväg lite, sitter alltid bara hemma annars tack vare min jävla axel. Skulle vilja byta bort den om jag ska vara ärlig.

Ne, nu ska jag se om jag kan knapra på något!
Bye. Ha det bra! ♥



Lördag.

Snart kommer tjejerna hit. Emelie och Anna. Vi ska äta tacogratäng som jag har lagat till. Sen ska vi ta en promenad med Nelly och efter det blir det film-tjam. "Sex and the city" filmen ska vi se. Jag har redan sett den, men den kan man inte se för många ggr. Den är så grymt bra. Mysig kväll med mina två bästa vänner. Kan det bli bättre?

Igår var jag hos läkaren, jag blev sjukskriven. Till den 15/10. Till att börja med. Fick reda på provsvar från magnet röntgen med. Inga bra provsvar tyckte jag. Jag hade nervskador på vänster axel (men det är den högra jag har ont i?), en disk i ryggen ligger fel, och jag hade åldersförändringar i ryggen (what? jag är bara 22 år gammal). Jag blev rätt nedstämd när jag fick höra. Ska på en röntgen i Lund också och kanske göra en till magnet röntgen. Ska till en sjukgymnast i Skurup som är specialist på rygg/nacke och axlar så ska han få göra en prognos till mig, så vi vet vad vi ska göra med mig. Fick starka tabletter. De var verkligen starka. Jag somna direkt när de börjat verka. Läkaren trodde inte jag skulle kunna jobba som kock på ett bra tag. Känns kul när man har 3 års utbildning inom det. Men det ska säkert lösa sig.
Jag är trött på detta!

Nej, nu ska jag duka för nu kommer de nog snart.
Bye.
Trevlig lördag!



Grattis Sarah!

Vill bara skänka en tanke till min barndomskompis Sarah, som jag bodde granne med när jag var liten. Hon har vunnit en novelltävling. Jättekul, tycker jag! Grattis Sarah. ♥ Hennes berättelse kan ni läsa här.



Hejsan.

Hej hej! Japp, jag lever. Skulle bara berätta det. Nu vill jag vinna typ hur många miljarder som helst. Jag har så mycket i huvudet som jag skulle vilja köpa. Redan NU, eller igår.
Men men, det löser sig :) Man får spara istället. Jag längtar tills det ska tapetseras i datarummet, blir nog en fondvägg med. Som ska gå i brunt och guld. ;)
Nu frukost. Bye



Hejsan.

Måndag idag. GRRRR! Aja, ingen ringde imorse och behövde mig. Så när jag vaknade så tog jag ut Nelly på en promenad. Sen fixade jag upp vårt nya tidningställ som vi har bredvid fåtöljen i vardagsrummet. Kl 13.00 var jag hos sjukgymnasten. Jag var väldigt irriterad i musklerna kring axel/rygg. Fick hem en apparat som jag ska använda när jag har ont. Man sätter elektroder där man har ont, och höjer styrkan. Känns som det burrar långt in i ryggen. Vi testa även massage, men jag var så öm så hon kunde inte.
Undra hur det ska gå imorgon när jag ska jobba? (På Bellevue). Kl 15.00 imorgon ska jag på magnet röntgen.

Har precis varit ute i en timme med Nelly. Kl 18.30 ska jag och Nelly möta upp Lee och Pajas nere i småbåtshamnen så vovvarna kan springa av sig och leka med bollen :)

Ha en fin kväll.
Bye



Regnkappa.

Idag var vi och köpte regn-vind-vinter-kappa till Nelly på Arken (en djuraffär i Ystad). De andra två hon hade var alldeles för små. Denna tål vind, regn och kyla. De andra två kapporna hon hade ligger ute på blocket nu. Kan lika gärna försöka sälja dem. Är ni intresserade så kolla här.
Så här fin är Nelly i sin nya fina kappa (jag köpte svart, och den lär hålla i många år, då hon inte kommer växa mer nu, jo kanske på bredden, men då går den att justera).
 


Bra med reflexer. Hon är nyvaken, därför ser hon inte så glad ut :)



Då var det Lördag igen!

Godmorgon!

Vakna tidigt och kunde inte somna om. Som vanligt. Igår skulle jag egentligen jobba på Ängaskolan, men axeln strejka så jag kunde inte. Har skitont idag med. Jag blir snart knäpp i huvudet av detta skitet. På måndag ska jag till sjukgymnasten igen, och på tisdag ska jag på Magnet röntgen här i Ystad. På fredag ska jag till doktorn, får se vad de säger om saken.
Igår iaf, så städa jag och K lägenheten. Jag gjorde det jag kunde, pga axeln. Sen gick vi till parken med Nelly där vi mötte Lee och Pajas och Misty :) Var ute i 2½ timme. Sen gick vi hem för vi var hungriga. Så jag fick äran att laga middag (GRRRR), Det blev panerad kycklingfilé med vitlöksås, sallad, och råstekt potatis med skogschampinjoner, paprika och rödlök. Det var mumisgt!
Kl 19.00 gick vi ner till småbåtshamnen och mötte upp Aaron och Misty så de fick leka av sig där (större plats, och färre folk som klagar).

Idag var det lördag. Jag ska snart käka tekaka med sallad, marsvinsholms ost och tomat på. Yummie, och en skål youghurt (Vanilj/fläder) med skivad banan i. Och ett kallt glas apelsinjuice. MUMS!
Sen ska jag köra ut till torpet och mata hönsen. Imorgon natt kommer svärföräldrarna hem så då är det slut med mitt mata-höns-uppdrag! :) Tuppen har bara skrämt mig en gång :)
Kl 14 ska K åka till jobbet och jag får sysselsätta mig själv. Men det ska jag säkert klara av. Kanske gå en runda med Lee?

Nu ska jag fixa frukost!
Bye!



Torsdag.

Igår jobbade jag på Norreportskolan. Trevligt ställe. Fick tyvärr jävligt ont i min axel. Skulle egentligen jobba idag men hela armen var avdomnad imorse, så jag fick ringa och säga att jag inte kunde. Imorgon ska jag försöka jobba på Ängaskolan.
Jag och K har precis varit i parken med Nelly där vi träffade Lee och hennes hund Pajas. Lotta kom med alla hundarna också (hon jobbar som hundvakt). Såg att Nelly hade en fästing på nosen så jag fick springa ner i stan och köpa en fästingborttagare. Så nu är den borta.
Sen ska jag köra till Tomelilla. Mamma ville bjuda mig på middag idag :) Aldrig fel med mammas mat. ;)
Ska inom till optikern med, och fixa mina brillor, de skaver på näsan.
Ikväll blir det en runda till parken igen. Med Lee och Pajas.

Ha de!



Skönt.

Nu har jag och Lee och vovvarna varit enda ute vid reningsverket och promenerat med vovvarna :) Skönt. Var ute i två timmar! Nu ska jag laga lite käk. Sen ska jag ta fram badkläder och handduk för ikväll blir det vattengympa.
Hoppas ni har det bra!?
bye



Var har jag varit?

Ursäkta dålig update.

Lördag: Var i parken med Nelly på eftermiddagen. Sen fixade jag till kvällens middag. Potatisgratäng med heltstekt fläskfilé med sallad och vitlökssås. Eric kom vid halv sex och joina oss till middagen. Sen dracks det cider och öl och vi spela Nintedo Wii - Mario Cart :) Det var en trevlig kväll.

Söndag: Var i Tomelilla hos mina föräldrar och hjälpte till, de har precis tapetserat i vardagsrummet så vi hjälpte till med möbler och sånt.  Sen vid 16.00 så mötte jag upp Lee, Aaron, hundarna Pajas och Misty för en skogspromenad. Vi var ute i över två timmar :) Skönt.

Måndag: Var i Parken med Nelly och K på förrmiddagen, sedan fick jag brottas med vårt stooooora tvättberg. Inte roligt! Sen hämta jag upp farsan som hade lämnat sin bil på service här i Ystad. Sen skjutsa jag hem honom till Tomelilla. När jag kom hem lagade jag middag till mig själv. Raggmunkar med stekt fläsk och lingonsylt. Mums! :) kl 18.30 mötte jag upp Lee och Pajas i Parken. Sen kom Aaron och Misty också. De busade med bollen hela kvällen. Efter en stund kom Lotta med sin hund TerriBell och Dominika med sin hund Rex. Så alla hade roligt tillsammans. jag var hemma tjugo i nio så vi var ute en bra stund.

Tisdag: Gick en morgonpromenad med Anna och Nelly :) Varit ute på torpet och matat hönsen (svärföräldrarna är på semester). Sen ska jag och Lee kanske ut med hundarna till hundstranden, men jag vet inte om hon är i skolan kanske.
Ikväll ska jag följa med Anna på vattengympa. Efter det blir det ett litet besök hos Emelie. :)

Bye



Mysigt.

Igår så var vi i Parken sammanlagt 4 timmar tillsammans med Lee & hunden Pajas, Aaron och Misty (Nellys syster). Vi hade kul och hundarna lekte som tusan :)
På kvällen kom Anna och Emil hit och åt tacos. Sen spela vi spel resten av kvällen. "Alias" heter det ;) Superkul!
Nu vet ni vad jag har haft för mig :)

Ikväll kommer nog Eric. Det var år sedan vi träffade honom. Han har inte ens sett vår lägenhet.. :)

Bye



Godmorgon.

Vakna av att min axel gjorde så ont, sen kunde jag inte somna om. Nåja, jag gick upp och läste lite bloggar. Ska snart ta på mig kläder, för kl 9.30 ska jag till sjukgymnasten förstår ni! Skönt att ingen ringde in mig imorse, jag behövde vila axeln idag. Jaha, vad händer idag? Jag och k får nog köra till Willys sen och handla lite, för imorgon kommer kanske Anna och Emil hit på middag. Och jag behöver middag till idag. Jag funderar på spaghetti med köttfärssås. Iför sig hade jag det förra veckan. Men vad gör det? När jag bodde hemma hos mina föräldrar ville jag aldrig äta det, för min kära paps tjata ut den middagen och kunde ha det två ggr i veckan om morsan jobbade, så jag har jhaft svårt för att äta det. Likaså pyttipanna!
Men nu när jag själv får bestämma vad jag ska äta så är det gott med spaghetti och köttfärssås igen. :)
Sen blir det nog Parken ikväll igen.

NU, Slänga på mig lite anständiga kläder.
BYE



Slut som artist.

Nu är jag slut som artist, iaf för denna dagen. Jag gick ut 18.15 med Nelly för att möta upp de andra hundarna i parken (och deras ägare såklart), och jag kom hem 20.45. Varit ute länge. Jätteskönt väder och härligt sällskap. :) Nelly är helt slut nu. Har tränat lite med henne ikväll, vi ska nog gå ut till skogen en annan dag tror jag. Trevligt folk! Om man vill träffa nytt folk så är det en fördel att skaffa hund, så mycket nya människor man träffar.
Nu innan jag och Nellsan gick hem så träffade vi på två stycken Varghundar. Dom är gigantiska. Skitstora. Nelly är aldrig rädd för andra hundar, men hon våga inte hälsa på dessa två. Ägaren sa att de vägde typ 80kg. Gulp! :)
Nelly hade så kul med de andra vovvarna, Misty (hennes syster), Pajas och Terribell. De lekte med bollar hela kvällen. :)
Nu blir det mycket hundprat i denna bloggen, det för ni stå ut med annars så finns det andra bloggar som bara tjatar om kläder och skor :)

Nu ska jag slänga på mig pyjamasen. Och hoppa ner i sängen och somna framför tvn antagligen :)
Det fanns inte mycket på tvn idag tyckte jag. Suck.

Sjukgymnasten imorgon bitti. Och förhoppningsvis är jag ledig från jobb imorgon så min axel kan återhämta sig lite. Hoppas allt är bra med er!?

Godnatt! ♥



Promenad.

Igår kväll var jag ute med Nelly i 2½ timme i parken. Vi träffade hennes syster Misty så de busade med bollar/pinnar i parken. Sen kom deras andra hundkompis Pajas och de tre lekte oavbrutet i 2½ timme :) Mysigt! Och trevliga ägare till hundarna. Vi har bestämt idag att vi ska träffas i parken halv sju så de får leka även ikväll :)
Så nu ska jag leta upp lite bollar som jag kan ta med mig ;) Bättre än pinnar för de kan skada sig på dem. Det gjorde ju en av Nellys hundkompisar, Rex, han blev spetsad av en pinne inne i munnen, men som tur var så förblödde han inte utan de kom iväg direkt till djursjukhuset. Vilken tur!
Nu ska jag ta på andra kläder, man kan ju ha ett par slitna jeans som inte gör något om de blir smutsiga! För när man leker ska man inte oroa sig för att man blir smutsig ;)

Idag har jag varit på ett informations möte på arbetsförmedlingen. Tråkigt. Men obligatoriskt. Kl 13.00-16.00 jobbade jag på Vigs Ängar. Är helt slut i axeln nu :( Har fixat ny läkare också idag. Ska dit den 19/9.

Förresten så blev Nelly 11 månader igår. Så när Nelly och hennes syster möttes igår så gratulera jag även Misty :) Stora flickor!

Nu! UT!
Bye



Jobb

Idag var det 4,5 timmes jobb på Bellevue. Tungt som tusan. och jag fick såååå ont i axeln. jobba från 8.00-13.00. 13.30 var det dags för sjukgymnast. Akupunktur idag igen, jag blev så trött efter det så jag gick hem och vila i soffan tsm med Nelly. Har aldrig blivit så trött som jag var idag av akupunkturen. Men det var valiga symptom sa sjukgymnasten.
Ska snart gå ut med Nelly så jag får lite frisk luft. I need it :)
Imorgon ska jag på något möte på arbetsförmedlingen i en timme. Något informations möte. Suck.
sen ska jag köra upp till polishuset och fixa nytt pass. Ska kanske följa med mamma och moster till Tyskland.
Sen kl 13-16.00 ska jag jobba på vigs ängar. Knappt lönt att köra dit för 3 timmar. Men men alltid något.

Nu. UT!
Bye!



Vaktmästaren?

Nu är det nog dags att vaktmästaren kommer och kollar på vår sönder-regnade vägg. Det börjar lukta mögel. Inte bra! Det får K fixa imorgon. Inte väggen alltså, utan ringa vaktis! Så här kan vi inte ha det...
Nu har jag och Nelly varit i parken och busat med en boll. Och träffat massor av andra hundar. Nelly trvides det märktes. För när vi skulle gå hem så trotsa hon. Hon vägra att gå. Så vi hade lite dragkamp i parken, Nelly och jag! Det måste ha sett kul ut :)
Har jag sagt att vi har världens sötaste och snällaste hund? Oj, nu sa jag det!
Men det är sant ;)
Nu ska jag se vad min trogna vän tvn har att erbjuda under kvällen.
Kram kram!



Ragga jobb.

Nu har jag precis varit nere på stan och "raggat jobb". Haha, nej men jag fråga i olika affärer om de behövde timvikarier. Och där var två som verkade intresserade. Jag avslöjar inte vilka. Vi får först se om de hör av sig. :) Men jag hade tyckt att det vore så kul att testa på att jobba i affär. Har bara jobbat inom kök så det vore kul att se något annat :)

Måste ringa en ny doktor imorgon. Ska in och jobba på Bellevue imorgon. 8-13.00 sen ska jag till sjukgymnasten kl 13.30.
Jag är så jäkla öm i axeln just nu, men det är väl inte så konstigt när ett pucko till läkare tryckte in sin tumme i min axel? Jag störde mig så fruktansvärt mycket på honom. Hoppas jag får tag i en ny. Måste iaf ha telefonkontakt med honom när röntgen resultaten från Lund och Ystad är klara. Skulle få remiss.

Nu ska jag laga kycklingwok med ris. Mums!
Sen ska jag ta ut Nelly på en prommis! :)
Ha de!



hitta?

Jag måste leta reda på en ny bra doktor. För han jag har är knäpp i skallen. Han var inte alls försiktig. Han körde in sin tumme i min onda axel så jag höll på att börja gråta. Jag skulle få en MR röntgen här i Ystad och jag ska på en annan röntgen i Lund också. Men han strunta i min sjukgymnast, hon ville att jag skulle bli sjukskriven för jag blir värre i axeln varje gång jag jobbar, men han sa att man inte skulle lita på sjukgymnaster? Vilken idiot. Min sjukgymnast är superbra! Jag trics jättebra med henne. Men enligt doktorn så skulle jag kunna jobba heltid, men helst inte inom kök som jag har utbildning på. (?) Nehe, vad fan ska jag då jobba med? Jag har fått tacka ja till vissa dagar på Bellevue och Vigs ängar, men jag avstod från helgerna, för då jobbar jag själv och det vågar jag inte, tänker inte förstöra min axel ännu mer. Ska ringa till en ny doktor imorgon bitti, då ska jag även till sjukgymnasten.

Har precis varit ute på långprommis med Nelly och K :) Mys!
Nu ska snart K iväg till jobbet.



Jag lever.

Jag ska berätta om helgen. I fredes fick jag ringa till Bellevue och säga att jag inte kunde jobba. Hade så fruktansvärt ont i axeln. Skulle iförsig bara jobba 4 timmar men sjukgymnasten sa till mig att ta det lugnt. Köpte nytt överkast på hemtex, ett vitt och lite nya fräscha kuddfodral i vitt. Sen på kvällen gick vi ner till hamnen och kolla på båten "Götheborg" som lade till här i Ystad hamn. Den var stor. Vi gick sedan och åt på en restaurang nära hamnen med svärföräldrarna och K's syster Johanna och hennes pojkvän Anton, och några bekanta till svärföräldrarna. Det var trevligt. Vid 22 gick jag och K hem, Nelly kan ju inte vara ensam hur länge som helst, vi lämnar henne högst 4-5 timmar utan hundvakt. Annars tycker jag det är djurplågeri. Speciellt när det är valpar.

Lördagen starta jag och K med en mysig frukost ute på torpet, vi tog med Nelly. Där var johanna och Anton och deras hund Mira.
K stack och jobba kl 14. Sen halv fyra körde jag och hämta Anna för vi skulle klä ut oss till pirater för våran kära Emelie skulle ha piratfest. Vi blev skitcoola. Hos Emelie bjöds det på god mat och härligt sällskap.
Hon blev så glad över sin present. Hon fick en kattunge av oss (som hon tjatat om hela sommaren, men det roliga var att hon absolut inte trodde att vi skulle köpa en till henne, så hon blev rörd!) och en massa saker som katten behövde. Katten döptes till Jack. Och han är supersöt! :) K kom till Emelie efter jobbet runt 21.30. Vi körde hem vid 23.30, jag hade asont i axeln plus att vi ville hem till Nelly. Hatar som sagt att lämna henne för länge ensam. Där är ju till och med lag på det. Max 6 timmar får en hund vara ensam. Och jag vet många som inte sköter det. (Tyvärr). Har man skaffat hund får man ta sitt ansvar ju.

Söndagen starta vid 9.30 hos oss, bara en liten stund efter så körde vi till min farmor och farfar, skulle lämna lite saker. Sedan körde vi till Emelie för att kika lite på katten :) Han är så söt, och Emelie kunde inte tro att det var sant att katten var hennes. :) Efter det gick vi till mamma och farsan och snacka lite och sedan drog vi hem. Åkte till stranden med Nelly som bada för fullt :) Under kvällen sen käka vi pizza, kolla på "Mumien 3" (som jag inte rekomenderar någon att se, den var dålig), tog en långprommis i parken med Nelly, käka godis och kolla på "The Xfiles" (den verka bra, men jag somnade).

Och idag måndag. Blev väckt kl 07.10 av Lillebror som skicka sms :) och sen 07.20 ringde Bellevue och undra hur det var med mig om jag kunde jobba i veckan. Jag sa att jag skulle till doktorn idag kl 9.40. Skulle höra av mig sen. Så får vi se vad doktorn säger om axeln. Ska höra av mig till Vigs Ängar också.
Idag blir det lugnt. Först doktorn och sen tar jag det lugnt resten av dagen I think. En sak måste jag iaf, och det är att tvätta. Fullt med tvätt :)

Hoppas ni har haft det bra i helgen! ♥
Kram Geli



RSS 2.0