Ledig dag.

idag var det ingen som ringde och väckte mig och drog upp mig ur sängen. Så det innebär en ledig dag för mig. Som ska spenderas med Anna & Olivia på Ikea i Malmö (Svågertorp). Jag är ganska pank så det blir nog bara lite blockljus. :) Men om jag känner mig själv så trillar det nog ner fler saker i vagnen. Hooost. :)

Har en glad nyhet att berätta för er. Har vetat det ett tag men har ej kunnat säga det. Från och med april så har jag fått ett långtidsvikariat på Räfsan i Glemmingebro (där jag jobbade i somras). Som 2:a kock. Kommer jobba där från april till sista december som det ser ut just nu. Det kan bli förlängt men det vet jag inte än. Det är på 72%. Jobb varannan helg. Jag är skitglad för jobbet. :) Veta var man ska vara i 8 månader. Och ha ett schema och gå på. Slippa bli inringd varje dag. Riktigt härligt ska det bli. Och om jag får säga det själv, det är jag verkligen värd - efter snart 5 år som inringningsvikarie. ;)




Middag

Igår bjöd vi hem mina föräldrar och K's föräldrar på middag. Mycket trevligt och jag blev väldigt nöjd med maten. :) Jag gjorde hemmagjorda klyftpotatis med palsternackor och morötter som jag rostade i ugnen. Kyckling med bacon/ölkorv med creme fracihes egna smak - soltorkad tomat/fetaost. (Brynte först bacon, ölkorv, lök, vitlök, finhackad soltorkad tomat. Förstekte sedan kycklingen (jag använde innerfilé) med timjan, peppar och lite paprika pulver och la sedan i en smord form. La över baconblandningen på kycklingen. Blanda Creme fracihen med lite grädde och sambal oelek och hällde över kycklingen. Och sen in i ugnen tills kycklingen är klar.) MUMS.
Fick fina blommor och ett ljusfat. Vi spelade spelet "När då då?" och det är kul. Fast jag är sämst på det spelet. ;) Men man kan ju inte vara bra på allt. Haha. Bjöd även på en god hallon-glass-tårta till efterrätt. :)



Idag blir det födelsedagsmiddag hos farmor och farfar. Farmor fyller nämligen år imorgon. Jag tror hon blir 74 år. Jag ska köra hem om till mina föräldrar först tänkte jag. Kela lite med hundarna :)
Sen blir det kanske skogen med Nelly och K. Jag är sugen på det iaf.

Ha en bra dag!



Loppisfynd.

Igår hittade jag ett fynd på loppisen. En jättefin gammal plåtburk. "Göta Delikata Karameller".
Betalade under 100 kr och idag har jag kollat lite på google och upptäckt om jag säljer burken någon gång kan jag ta minst 400 kr. :) Snacka om att ha gjort ett fynd.


Göta Delikata karameller

Förra sommaren köpte jag en kakao plåtburk som jag tyckte var fin. Och den står så fint i mitt kök. Hittade även den på en auktionssida och den är värd minst 150 kr. Och den betalade jag 10 kr för :)


Ögoncacao burk






Vår



Jag längtar som tusan till våren nu. Men en positiv sak är att det är betydligt ljusare på morgonen. Och då går vi mot rätt riktning.
Jag längtar tills vinterjackan kan slängas in i garderoben, och man kan springa runt i tunnare kläder.
Jag vinter-vägrar redan, mina svarta Converse har redan åkt på fötterna. Dels för att jag inte har några vinterskor längre och för att jag är så himla trött på vintern.

Våga Vägra Vinter.



Loppis.

Nu ska jag och mina kära "loppis-galna" vänner iväg på två loppisar. En i Hammenhög och en i Öja. Vi är redo. Som vi har längtat! Jag vet exakt vad jag ska leta efter denna säsong. :) Ja, allt det som jag alltid letar efter, men lite andra godbitar också. Som en schysst gammal snygg fåtölj. Och ett snyggt gammalt soffbord (eller en gammal dörr som jag (läs svärfar) gör om till ett bord).
Det ska bli riktigt kul idag. :-)




Torsdag

Då var det torsdag igen. Var det inte precis måndag? Hinner som vanligt inte med i svängarna. Har haft jobb hela veckan. Norreport och Ängaskolan har jag varit på. Idag är det dags för Norreport igen. :-)
Idag är det LÖN. Och det behövdes kan jag tala om för er. Haha.
Ikväll ska jag kanske följa med Anna och Emelie på boxning, om min axel är bättre till ikväll. Har satt sig lite på nacken idag känner jag. Får se ikväll hur det känns.
Nu ska jag ta ut Nelly på en liten morgon promenad innan jag sticker till jobbet. K jobbar också. Men han är hemma igen vid 11.

Hoppas ni får en trevlig torsdag.
Imorgon är det dags för fredagsmys.
Och vi lämnar snart januari månad. (Redan?) Det innebär att vi närmar oss våren med stormsteg. ♥
And I like it alot. :-)


Later.



Present

Igår gjorde jag en beställning från www.ofeliashus.com. En "fågelbur" som jag ska ha i vardagsrummet med en blomma och lite ljus i, eller något annat fint. Jag ska få den av min lillebror i försenad 25 års present. :)



Beställde även en fin plåtskylt som jag ska hänga ovanför soffan.



Bilder lånade från hemsidan.





Förälskad.

Fick låna en tiding av min kära vän Anna häromdagen. Jag blev förälskad. Vakre hjem & interiör heter tidningen. Går att köpa på pressbyrån i Ystad t.ex. Jag körde dit efter jobbet idag, för idag släpptes årets första Vakre. Det är en dansk inredningstidning. Den är precis som en vacker bok. Kan inte sluta titta i den. Dagens höjdpunkt kan jag säga :) Kostar 74 kr och det är den värd!! LÖP OCH KÖP!




Tips.

Om ni som jag älskar inredning så kolla in dessa sidorna.
Ni blir inte besvikna. Jag skulle kunna handla hur mycket som helst.

www.alvashus.se



www.ofeliashus.com




Jepp.

Japp, jag lever. Vet dock inte vad jag ska skriva just nu, så därför är jag tyst :)



glad.

Idag är det fredag och jag är på strålande humör.




Sjuk.

Då är man sjuk... igen. Jag får nog börja proppa i mig vitaminer och sånt skit. Har nog världens sämsta immunförsvar. Jag blir så trött på detta.



Tjejmiddag.

Ikväll kommer mina tjejer till mig och käkar middag. Vi ska fira att jag har fyllt 25 år. :) Jag har lagat mat hela förmiddagen och nu har jag bara lite finlirr kvar ;) Förrätt blir avokado med räkröra. Huvudrätt blir kycklingfile/fläskfile med basilika-vitlök-ruccola olja m baconpotatissallad och en god grönsallad.
Har gjort en glasstårta som efterrätt. Marängbottnar med vaniljvisp och hallon (vispar upp vaniljvisp me hallon) så tårtan är vääääldigt rosa. And I like it ;)
Det ska bli mysigt att ha tjejerna här ikväll. :)

K har precis gått till jobbet och han ska sova på hotellet inatt. Hans nya jobb är ju receptionist och då ska han sova på hotellet ca 7-10 ggr per månad. Så ikväll får jag sova ensam. Det var läääängesedan. Kommer kännas tomt utan min snutte brevid mig. Hihi. Jag kommer sakna dig mitt hjärta.

Neee, nu ska jag koppla av lite i soffan framför ett avsnitt av "How I met your mother". Sedan ska jag ta en lååång varm dusch och hoppa i klänningen och slänga på mig ett ansikte.
Tjejerna kommer kl 18.30. Hoppas på en trevlig kväll med er - Anna, Emelie, Anna K och Becci. Tyvärr kunde inte Sandra, Emma och Carro komma. Men vi ska nog kunna ha kul ändå :)


Later.



15 januari.

Då är man alltså 25 år nu. Så om någon frågar måste jag säga att jag är 25 år. Humm känns skumt. 24 år lät bättre. hahahahahah. :)
Kvällen igår var mysig. Vi käkade rosastekt ankbröst med potatiskaka m smak av chevreost, rostade rotsaker och cognac/grönpepparsås.
Det var riktigt smarrigt. Sen gick vi hem och festade på kladdkakan och hallonglassen som jag hade gjort tidigare på dagen :) Det blev vår dessert. Vi kollade på "How I met your mother". Fick två dvd boxar av K i present, säsong 2 & 3.
Fick även ett presentkort på team sportia så jag kan köpa mig ett par nya gympadojjor. Dem jag har är slut. Men jag går med dem iaf. Men jag måste köpa ett par nya. :) Blir nog ett par Reebook easytone. Såna med balansbollar i sulan. Som tränar ben och rumpa när man är ute och promenerar. En kompis till mig har såna och hon säger att dem är jättesköna att gå i. :)


Vet dock inte vilken färg jag ska köpa, finns väldigt många. Tror jag vill ha ett par svarta iaf. :)



25 år.


Ja må jag leva, ja må jag leva, ja må jag leva ut i hundrade år,
ja visst ska jag leva, ja visst ska jag leva, ja visst ska jag leva ut i hundrade år.

Grattis till mig själv på 25 års dagen.

:-)


Ikväll blir det restaurang med min fina älskling. Det fick bli store thor. Bryggeriets meny gillade vi inte och La cardinal var fullbokat. Så ikväll blir det nog ankbröst med potatisgratäng ;)
Fick fina presenter av älsklingen. :)
Tack för en fin födelsedag älskling, och mysigare kommer det bli m middag. :)
Jag ♥ Dig



Kalas.

Nu hämtar snart mina svärföräldrar mig. Vi ska på födelsedagskalas hos Sophie. Hon blir 40 år. Det är sjukt. Min mamma är bara 5 år äldre än henne. Känns wierd. ;)

Jag fick inget jobb idag heller. Suck. Men jag har iaf fått jobb på fredag. Givetvis prickar de in min födelsedag. Så på min 25 års dag ska jag spendera 7 timmar på Norreportskolan. Men det är väl inte helt fy skam att tjäna cash :)
Ser framemot lördag som jag får spendera med mina fina vänner. Synd inte alla kunde komma bara, men så är det.

Neee, nu får jag väl ta ut Nelly så hon får kissa innan jag ger mig iväg.
K jobbar tyvärr så jag får kalasa själv. Whoohoo. ;-)


See yaa.



Gubben i lådan.

Har fått denna låten på skallen. Jag gillar den.. :-)

Daniel Adams - Gubben i lådan




klättrar på väggarna.

Ohhh, jag är så uttråkad. Jag har inte blivit inringd på något jobb nu på några dagar. Jag döööör. Hoppas de ringer imorgon. K började sitt nya jobb idag. Han va så stilig i sina kläder. Numera kommer jag inte se honom så ofta i kockkläder, istället kommer jag se honom i skjorta och slips. När han kom hem idag så kändes det som jag var ihop med en mäklare eller typ bankman. Inte van vid att se honom i de fina kläderna. :)

Neee man får kanske kolla maten i ugnen? Så vi slipper äta grillkol.

Jag vill ha vår nu. Sol. Värme. Oh, jag längtar.
Tyvärr bara januari månad. Men längta kan man göra ändå.

Har bestämt vad jag ska bjuda på för middag på lördag för några av mina tjejkompisar. ;-) Kan inte skriva det här, vissa som läser ;-)

Later.



Officiellt.


Nu är det officiellt. Min lillebror och hans sambo Sandra ska gifta sig. Kan ni tänka er? Min lillebror ska gifta sig. Han ska få en hustru. En fru. Det är ju inte klokt. Så glaaaaad jag är för deras skull.
Jag böla som en tok när jag läste inbjudningskortet. Tårarna bara kom av glädje. De kommer få ett sånt fint bröllop och de kommer vara så vackra.
I maj månad är det dags. Och jag har redan hittat klänning :) Det blev den från PaulaMyo.com som jag skrev om häromdagen. Perfekt. Slipper man det bekymret. :)

Jag ser framemot bröllopet. Jag kommer gråta ihjäl mig av glädje och lycka. Haha. :)



Nej, nu är det dags att hoppa ur dessa trasorna och hoppa i ett par jeans och slänga på mig ett ansikte. Dags för middag hos farmor och farfar. Mina kära kusiner ska också dit. Och idag ska de få sina ibjudningskort till bröllopet. :) Det kommer vara det enda vi pratar om. hihi.



Gissa vad?

Imorse när jag vaknade så kollade jag ut och insåg att det var snöstorm. Jag typ halvskrek: "WHYYYYY?"
Nu får det vara nog med snö tycker jag. Trottoarerna började bli normala igen så man kunde promenera normalt och min parkeringsplats började så smått likna en parkering igen. Men nu är det vitt igen, suck.. Jag haaaaatar snö.
Och ja, jag vet det hjälper inte att gnälla över snön. MEN det är min blogg och jag gnäller så mycket jag vill på den förbaskade hemska snön. FÖRSVINN NU. Helst igår.

Nu vill jag ha vår. Så man slipper bli blöt och frysa om fötterna. Jag vill traska runt i snygga chinos och fina blusar. Och fina skor. Ohhh, ge mig.
Men okej då, vi kan väl ta min födelsedag först. För vet ni vad? Nästa fredag (14/1) fyller jag år. Jag blir 25 år. hmmpfff. haha. Födelsedagen kommer nog bara spenderas med min kära K. Och sedan ska vännerna fira mig på lördagen. K jobbar natt på sitt nya jobb då. Så passar jag på att bjuda hit tjejerna, så slipper han vår tjejkväll ;-P

imorgon är det dags för jobb igen. På Erici förskola. Har aldrig varit där, men det kommer nog gå bra ändå. Det brukar alltid fixa sig även om det tar längre tid att hitta saker i ett kök man aldrig varit i ;)

Neeej, nu ska jag hoppa i pyjamasen och slänga mig i soffan. Ljusen är redan tända ;)



Nelly & jag i Kroneskogen.




Klänning.

Har beställt en klänning som jag blev förtjust i. Ska på bröllop i maj månad och jag skulle kanske kunna ha klänningen då? Om inte den är snygg på så kan jag skicka tillbaka den, jag har ju tid på mig om man säger så. ;-)
Beställde den på www.paulamyo.com


Söt va?



Januari.

Då var nyårsafton avklarat. Vi hade middagsbjudning här hemma. tre rätters.
Förrätt: jordärtsskocksoppa m örtolja och hembakat bröd.
Huvudrätt: Knaperstekt ankbröst på svampbädd med potatisrösti och rödvinsås.
Efterrätt: Mumsig maraboukräm m. exotiska frukter och havreflarn.

Maten var väldigt god och mycket uppskattad. Och vi hade väldigt trevligt :)

Nu är det nytt år och nya förväntningar.
Om 12 dagar fyller jag 25 år. 24 år har låtit ok, men 25 låter gammalt på något sätt ;-)
Ska fira min 25 års dag med flickorna den 15 januari när K ändå jobbar natt på nya jobbet. :)

Later.



RSS 2.0