Dagens middag.
Dagens middag blev Falukorvgryta "Martin" med kokt ris och sallad.
Ingredienser 4 port.
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
500 gr falukorv i strimlor
1 gul lök, finhackad
1 msk olja
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
2 msk fransk senap
1 msk flytande honung
1 tsk maizena
Salt
Cayennepeppar
Så här gör du:
Fräs löken i olja, tillsätt falukorven och sedan tomatpuré. Fyll på med vatten och senap. Låt sjuda i 3 min, red med maizena. Tillsätt honung och yoghurt. Värm till ca 90 grader - låt det alltså inte koka upp för då blir yoghurten kornig. Smaka av med salt och cayennepeppar.
Receptet har jag hittat i en mattidning som heter "Allt om mat". och jag letade upp den på nätet så ni kunde få se.
Servera med kokt ris och sallad.
Smaklig måltid. ♥
Ingredienser 4 port.
2 dl turkisk/grekisk yoghurt
500 gr falukorv i strimlor
1 gul lök, finhackad
1 msk olja
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
2 msk fransk senap
1 msk flytande honung
1 tsk maizena
Salt
Cayennepeppar
Så här gör du:
Fräs löken i olja, tillsätt falukorven och sedan tomatpuré. Fyll på med vatten och senap. Låt sjuda i 3 min, red med maizena. Tillsätt honung och yoghurt. Värm till ca 90 grader - låt det alltså inte koka upp för då blir yoghurten kornig. Smaka av med salt och cayennepeppar.
Receptet har jag hittat i en mattidning som heter "Allt om mat". och jag letade upp den på nätet så ni kunde få se.
Servera med kokt ris och sallad.
Smaklig måltid. ♥
Trackback